UBS og GitLab indgår samarbejde for at bringe softwareudvikling til det næste niveau

UBS og GitLab har underskrevet en flerårig kontrakt om strategisk samarbejde.

UBS og GitLab indgår samarbejde for at bringe softwareudvikling til det næste niveau 1Det supplerer UBS’s vej til skyen og er målrettet mod at understøtte en markedsledende, dynamisk udviklingsoplevelse – med det ultimative mål om hurtigere produktion af løsninger i høj kvalitet til kunder, samtidig med at effektiviteten øges.

Som medlemmer af Fintech Open Source Foundation (FINOS) adresserer UBS og GitLab udfordringer i industrien og driver innovation i finanssektoren.

For UBS er Agile og DevOps afgørende for konstant at udvikle, teste og implementere digitale løsninger med hurtighed, og for at sikre at kunderne får den bedste oplevelse, når løsningerne kører. Mike Dargan, Head of UBS Group Technology:

“Agile og DevOps er, sammen med vores overgang til skyen, vejen til at tilbyde softwareudvikling, der er endnu mere dynamisk, i højere kvalitet og mere effektiv. Det er essensen af vores DevCloud, som vi ønsker skal være den bedste udvikleroplevelse på markedet.” Det strategiske samarbejde med GitLab er kernen i DevCloud, som revolutionerer UBS’s evne til at dække hele udviklingsprocessen med kun én DevOps-platform. Samarbejdet vil understøtte UBS på sin rejse mod en moderniseret cloudbaseret og serviceorienteret softwareudviklingslivscyklus. Ved at sørge godt for sine udviklere sikrer UBS, at de altid har de bedste digitale løsninger.

Målet med samarbejdet med GitLab er at gøre det muligt for UBS’s ingeniører at udvikle i skyen og fuldt ud realisere fordelene ved DevOps og en smidig softwareudviklingsmetode. Det forventes at øge kvaliteten og reducere time-to-market betydeligt: UBS forventer at mere end fordoble hastigheden for software-udvikling inden udgangen af 2021. DevCloud forventes også at muliggøre fuld end-to-end automatisering af udviklingspipelinen.

Mike Dargan: “GitLab vil være en grundlæggende del af vores cloud-rejse og dermed fremskynde vores strategi. Med GitLab overhaler vi mange af vores konkurrenter og nedbryder grænserne mellem kodning, test og implementering. Og vi forventer, at denne teknologi giver os mulighed for at designe vores cloud-native applikationer såvel som vores traditionelle bank-applikationer fra én platform.”

GitLab tilbyder en enkelt applikation til hele DevOps-livscyklussen, der sigter mod at øge effektiviteten ved at eliminere kommunikation mellem forskellige værktøjer og samtidig reducere vedligeholdelsesomkostningerne. Udviklere, operatører og auditorer har adgang til de samme oplysninger og kan dermed udnytte viden fra både et globalt overblik til et enkelt lager.

Ud over effektivitet er yderligere styrkelse af UBS’s stabilitet og modstandsdygtighed en vigtig drivkraft for UBS’s implementering af en enkelt DevOps-platform. Den meget automatiserede cyklus mellem kodning, test og implementering er forkortet og mindre tilbøjelig til fejl og er derfor en fordel for bankens applikationer.

“GitLab er begejstrede for at samarbejde med UBS på deres DevOps-rejse”, siger Michael McBride, CRO hos GitLab. “Vi ser frem til at støtte UBS i deres mål om at øge effektiviteten, når teams arbejder på en enkelt platform for DevSecOps. En vigtig GitLab-differentiator er indbygget sikkerhed på hvert trin i udviklingslivscyklussen. GitLab skiller sig ud med denne unikke tilgang til DevSecOps, da kunder kan være hurtigere og mere sikre på samme tid.”

GitLabs DevOps-platformscloud sammen med UBS’s brugerdefinerede udvidelser omdefinerer bankens tekniske udviklingsoplevelse: Produktejere fra de forskellige virksomheder, softwareudviklere såvel som test- og tekniske operatører har adgang til de samme oplysninger og samarbejder tæt for at gøre det muligt for banken at imødekomme og overgå kundens behov.

UBS og GitLab er medlemmer af Fintech Open Source Foundation (FINOS), som adresserer udfordringer og driver innovation i finanssektoren. Samarbejdet sigter mod også at bidrage til og drage fordel af standardisering og udbredelse af sikkerhedsrammeaftaler og finansielle værktøjer. Disse standarder kan deles med andre finansielle industrier og forventes at bidrage til den samlede udvikling inden for bankvirksomhed samt øge effektiviteten og samarbejdet inden for økosystemet.