Hybride arbejdsformer spænder ben for væksten i  6 ud af 10 virksomheder
Hjem SIKKERHED Undersøgelse: Hybride arbejdsformer spænder ben for væksten i 6 ud af 10 virksomheder

Undersøgelse: Hybride arbejdsformer spænder ben for væksten i 6 ud af 10 virksomheder

Af Redaktionen

Den hybride arbejdsplads er blevet hverdag verden over. 83% af virksomheder i den post-pandemiske æra er overbevist om, at de har fundet den rette balance i forhold til den hybride arbejdsmodel, men det er langt fra tilfældet, viser en ny undersøgelse fra Avanade, hvor 2.100 virksomhedsledere fra 15 lande, herunder Norden, har medvirket.

I størstedelen af de virksomheder halter det nemlig gevaldigt med at tilbyde medarbejderne de nødvendige værktøjer og muligheder, der kan muliggøre fleksibelt arbejde.

Ifølge undersøgelsens globale – og nordiske tal – mangler medarbejderne særligt teknologi, sikkerhed og fleksibilitet:

  • 60% svarer, at de ansatte ikke har mulighed for at vælge, hvor og hvornår de arbejder – i Norden ligger tallet på 65%.
  • 62% svarer, at de ansatte ikke har nem adgang til de værktøjer og applikationer, som kan gøre fjernarbejde muligt – i Norden ligger tallet på 67%.
  • 55% svarer, at de ikke har tilstrækkelige sikkerhedssystemer til, at de ansatte kan arbejde sikkert uanset lokation – i Norden ligger tallet på 54%.

På baggrund af undersøgelsens resultater forudser Matt Fearon, der er Modern Workplace Lead i Avanade i Norden, at mange virksomheder får markant sværere ved at tiltrække talenter og skabe gode væksttal på top og bundlinje.

“Undersøgelsen taler for sig selv. Det er afgørende at helhedstænke medarbejdernes oplevelser på arbejdspladsen, for det kommer både virksomheden og – endnu vigtigere – medarbejderne til gode. Jo længere ledere udsætter processen, jo længere risikerer virksomheden at sakke bagud i forhold til konkurrenterne økonomisk og i kampen om talenter,” siger Matt Fearon.

Ifølge respondenter har virksomheder, der i det seneste år har iværksat initiativer til at styrke trivslen og hybride arbejdsformer, oplevet 6,7% vækst. Initiativerne har været gennemført i partnerskab mellem virksomhedens ledere samt HR- og it-afdelingen. Baseret på Avanades beregninger af de enkelte virksomheders regnskabstal vil de rette hybride arbejdsformer kunne føre til vækst på mellem 261 millioner og 46 milliarder kroner.

Hybride arbejdsformer spænder ben for væksten i  6 ud af 10 virksomheder

”Det er for dyrt ikke at investere i hybride arbejdspladser. Vi kan se, at de virksomheder, der har stort fokus på at tilbyde gode hybride arbejdspladser, generelt oplever markant højere produktivitet, fastholdelse af medarbejder, stigende omsætning og reducerede omkostninger på knap 7%,” siger Matt Fearon.

Samtidig understreger rapporten, at de virksomheder, der gennem de seneste år har haft de bedste hybride arbejdsstrukturer, også er dem, der i størst omfang er overbevist om, at de har den rette tilgang til fleksible arbejdsmuligheder.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>