Undersøgelse kortlægger printmarkedet: Så mange danske virksomheder benytter gamle printere

En stor del af de danske små- og mellemstore virksomheder ligger inde med ældre printermaskiner, og det kan betyde unødvendigt høje regninger.

Undersøgelse kortlægger printmarkedet: Så mange danske virksomheder benytter gamle printere 1Knap halvdelen af danske små og mellemstore virksomheder har printere, som er over fem år gamle, og størstedelen foretrækker laserprintere fremfor blæk, men af de helt forkerte grunde.

Det viser en ny dansk undersøgelse foretaget af Epson blandt 200 danske it-beslutningstagere i små- og mellemstore virksomheder. 49 procent af alle adspurgte virksomheder har printere ældre end fem år, hvilket kan betyde unødvendigt høje omkostninger.

”Imens man godt vil investere i anden it for at skabe besparelser på længere sigt, så er printerområdet tilsyneladende en overset guldgrube, for der er sket meget inden for den teknologiske udvikling på printerområdet i løbet af de sidste fem år,” siger Johnny Frederiksen, business manager hos Epson.

Samtidig viser undersøgelsen, at flertallet foretrækker laserprintere, men af de forkerte grunde. De adspurgte mener, at laserprintere både er billigere i drift og hurtigere, men det er langt fra virkeligheden:

”Printer-industrien har været voldsomt innovativ de seneste år, og særligt blækteknologien er modnet, og sammenlignet med ældre maskiner kan den rigtige blækprinter give en besparelse på op til 50% lavere omkostninger pr. side og udskriver op til dobbelt så meget til samme pris,” siger Johnny Frederiksen.