Undersøgelse om børns aktivitetsniveau under pandemien
Hjem NYE PRODUKTER Undersøgelse om børns aktivitetsniveau under pandemien

Undersøgelse om børns aktivitetsniveau under pandemien

Af Redaktionen

I samarbejde med analysebureauet IRO igangsatte XPLORA i december 2019 en omfattende undersøgelse om børns aktivitetsniveau.

Undersøgelse om børns aktivitetsniveau under pandemien 2Uvidende om COVID-19 pandemien der ventede lige rundt om hjørnet, og hvordan denne ville påvirke forskningens udfald, blev det hurtigt klart, at pandemien vendte op og ned på familiers hverdag.

Dette kunne også ses, idet børns fysiske aktivitetsniveau faldt med over 30%, da skoler og idrætsaktiviteter lukkede ned i studiets forløb. En signifikant stigning i børns skærmforbrug blev tydelig i takt med, at børns aktivitetsniveau faldt, hvor iPad’en for mange blev et middel til ‘arbejdsro’.

Her påpeger administrerende direktør i Xplora Mobile, Kjetil Fennefoss, hvordan man i Norge så, at det gennemsnitlige antal skridt blandt børn var 8.000 pr. dag før COVID-19. I anden bølge af virussen faldt antal skridt til 5.800.

Ikke mindst så man blandt de 97 testfamilier, som deltog i undersøgelsen med IRO, at 88% af forældrene lagde mærke til større ændringer i sine børns adfærd på grund af den øgede skærmtid. Heraf rapporterede en femtedel, at de dagligt oplevede stor frustration og humørsvingninger hos sine børn i forbindelse med diskussioner om skærmen.

I Danmark har mere end 500 børn i dag et XPLORA ur, hvor Country Manager i XPLORA Danmark, Amalie Lønning, ser lignende tendenser i Danmark:

Det er tydeligt, at pandemien kombineret med nedlukning og hjemmeundervisning har haft en stor indflydelse på børns aktivitetsniveau. I december 2020 gik danske xplora børn 10.000 skridt om dagen og var de mest aktive børn i Norden. I dag er gennemsnittet faldet til 5380 skridt om dagen.


Alternativ til når man møder “smartphone-presset”
Hos XPLORA forstår vi presset på forældre om at få en smartphone eller iPad til deres børn. Derfor vil vi støtte forældrenes mål om at lade børn være børn så længe som muligt. Det kan vi gøre gennem leg, motion og sociale forhold, som alle kan forsvinde med øgede tilgang til sociale medier. Derfor tror vi på den sunde balance mellem børn og teknologi.

X5 er til forældre, som synes, det er for tidligt at give deres barn en smartphone, men som stadig ønsker at kunne kommunikere med sine børn, når de udforsker verden og er på eventyr på egen hånd. XPLORA opmuntrer til fysisk aktivitet og giver børn mere frihed til at bevæge sig udenfor. Forældrene kan følge med i urets indbyggede GPS og følge sit barns bevægelser.

Derudover er forældre også kun ét klik væk gennem XPLORAs smarte opkaldsfunktion med 4G dækning. Denne funktion er selvfølgelig også en fremragende måde for børn at holde kontakten med bedsteforældre, familie og andre udvalgte personer, som nemt kan kontaktes direkte fra uret.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>