Valeo tager førerløs kørsel til næste niveau med ny LiDAR-teknologi
Hjem Nyheder Valeo tager førerløs kørsel til næste niveau med den nye optiske LiDAR-måleteknologi

Valeo tager førerløs kørsel til næste niveau med den nye optiske LiDAR-måleteknologi

Af Redaktionen

Valeo, den globale leder inden for køreassistentsystemer (ADAS), afslørede i dag tredje generation af deres LiDAR (light detection and ranging).

Den nye optiske måleteknologi vil få sin markedsdebut i 2024.

Valeos tredje generation LiDAR leverer uovertruffen ydeevne med hensyn til rækkevidde, opløsning og billedhastighed. Den rekonstruerer et 3D-billede i realtid af køretøjets omgivelser med en hastighed på 4,5 millioner pixels og 25 billeder i sekundet. Sammenlignet med den forrige generation er opløsningen blevet øget 12 gange, rækkevidden 3 gange og betragtningsvinklen 2,5 gange.

Valeo tager førerløs kørsel til næste niveau med ny LiDAR-teknologi

Den nye måleteknologi tilbyder markant forbedret ydeevne og gør autonom mobilitet til en realitet, samtidig med at trafiksikkerheden bliver løftet til nye niveauer.

– Tredje generation af LiDAR fra Valeo er et stort teknologisk fremskridt for fremtidens førerløse køretøjer. Denne opgradering styrker Valeos tekniske og industrielle position på området, en virksomhed, der er den eneste leverandør på markedet, der i øjeblikket masseproducerer en LiDAR køretøjsscanner. Vores hovedmål med denne enhed forbliver det samme – at redde liv på vejene, siger Geoffrey Bouquot, Valeos Senior Vice President, R&D and Strategy.

Takket være sin unikke evne til at aflæse sine omgivelser, kan denne nye LiDAR se ting, som mennesker, kameraer og radar ikke kan. Det betyder, at kørsel kan delegeres til køretøjet i mange situationer (automatiseringsniveau 2 og højere), herunder på motorvejen ved hastigheder op til 130 kilometer i timen. Selv i sådanne situationer kan et køretøj udstyret med tredjegenerations LiDAR håndtere nødsituationer fuldstændig autonomt.

Valeos LiDAR registrerer, genkender og klassificerer alle genstande omkring bilen. Hvis objekterne bevæger sig, måler den deres hastighed og retning. LiDAR-scanningen kan tilpasses alle lysforhold, uanset om det er blændende lys eller kulsort. Den måler endda tætheden af ​​regndråber for at beregne den korrekte bremselængde. Den sporer nærliggende køretøjer, selv når de ikke længere er i førerens synsfelt, og bruger algoritmer til at forudsige deres vejbaner og udløse nødvendige sikkerhedsmanøvrer.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>