Vertiv og Green Mountain hæver barren for datacenter-bæredygtighed

En af verdens mest effektive datacentre er netop blevet endnu mere grønt med Vertiv’s førende energi- og thermal management teknologi.

Vertiv og Green Mountain hæver barren for datacenter-bæredygtighed

 Vertiv (NYSE: VRT), global leverandør af kritisk digital infrastruktur og kontinuitetsløsninger, og den norske colocation-udbyder Green Mountain har anvendt banebrydende teknologier til yderligere at øge effektiviteten og bæredygtigheden i det, der allerede var blandt de grønneste datacentre i verden.

Baseret på et tidligere NATO-anlæg hugget dybt ind i et bjerg kører DC1-Stavanger-datacentret på 100% vedvarende vandkraft og afkøles med vand fra fjorden, hvilket giver en kontinuerlig temperatur på 8°C året rundt. Den unikke placering giver en stor fordel ved at udnytte vedvarende energikilder og minimere brug af køleudstyr for at opnå tæt på ingen CO2-belastning. Som alle datacentre kræver det imidlertid UPS (Uninterruptible Power Supplies) og termiske styringssystemer for at opretholde optimal oppetid.

”Bæredygtighed påvirker alt hvad vi gør, og bæredygtighed er meget vigtigt, når vi bygger nye colocation-centre og har nye funktioner i det,” sagde Alexander de Flon Rønning, Green Mountain’s design- og produktchef. ”Alle kunder kan se, hvor vi får vores energi fra. Det er en nøgledifferentiator for os.”

Giordano Albertazzi, chef for Europa, Mellemøsten og Afrika hos Vertiv, udtaler: ”Aftalen, Climate Neutral Data Centre Pact, der er underskrevet af de store europæiske cloud- og datacenteroperatører, repræsenterer den seneste forpligtelse fra datacenterindustrien til at reducere sit miljømæssige fodaftryk. En effektiv overgang til en bæredygtig og digital fremtid vil kræve installation af både nye, avancerede datacenterfaciliteter samt opgradering af eksisterende websteder for at udnytte de nyeste og mest effektive teknologier. Vertiv er stolt over at støtte denne indsats.”

Efter omfattende research besøgte Green Mountain-ledelsen Vertivs Customer Experience Centre i Italien for at se Vertiv-teknologierne i praksis og teste deres ydeevne under strenge forhold. Resultatet blev at Green Mountain valgte de højeffektive Vertiv ™ Liebert® PCW-perimeterenheder med kølet vand til en samlet installeret kølekapacitet på 5 MW. Liebert PCW leverer høje effektivitetsstandarder takket være en kombination af nyeste teknologier og et internt design, der optimerer aerodynamikken til alle interne komponenter. Vertiv blev også valgt som leverandør af UPS-systemer til et andet projekt, der blev implementeret parallelt, og leverede flere Liebert® EXL S1 UPS-systemer, understøttet med backup af lithium-ion-batteri, et alternativ med længere levetid end traditionelle VRLA-batterisystemer.

”For Green Mountain er bæredygtigheden af ​​produkterne og leverandørerne en nøglefaktor ved køb af nyt udstyr. Vertivs teknologier er de mest energieffektive, jeg har set, og dette vil yderligere forbedre vores samlede bæredygtighed, som allerede har en ekstremt høj rating,” kommenterede de Flon Rønning. Desuden er Vertivs systemer ekstremt kompakte. ”I betragtning af at vores datacenter er hugget ind i et bjerg, har vi ingen ekstra plads,” sagde de Flon Rønning. “Vi kunne ikke sprænge gennem mere af bjerget for at give mere plads til datacenterudstyr.”

”Det var svært at styre projektet under Covid-19,” tilføjede de Flon Rønning. ”Vi var bekymrede over, at alle fabrikker og leverancer ville lukkes ned. Heldigvis trådte Vertiv til og hjalp ved blandt andet at spore forsendelserne og sørge for, at udstyret blev leveret uden forsinkelser på trods af lukkede grænser og logistiske udfordringer. Hvis Vertiv ikke havde hjulpet med forsendelserne, kunne vi ikke have afsluttet projektet i tide.”

”Når vi bygger andre projekter, vil vi igen se på Vertivs datacenterteknologi,” bemærker de Flon Rønning. “Når vi vælger en partner, gør vi det ud fra et strategisk perspektiv med en langsigtet relation.”

Ifølge det internationale International Renewable Energy Agency (IRENA) spiller datacentre en central rolle i epicentret for teknologiinnovation, energieffektivitet, vedvarende energi og den dataøkonomi, der er muliggjort af digitalisering. Datacenteroperatører som Green Mountain kan fungere som en rollemodel i forhold til at fremskynde den bæredygtige energiomstilling og bane en vej, som andre energikrævende industrier kan følge.