Vertiv ser energiforbrug som den primære bekymring, når datacenterindustrien kigger mod 2023
Hjem NYE PRODUKTERCOMPUTERE Vertiv ser energiforbrug som den primære bekymring, når datacenterindustrien kigger mod 2023

Vertiv ser energiforbrug som den primære bekymring, når datacenterindustrien kigger mod 2023

Af Redaktionen

Styring af forbrug og CO2-fodaftryk driver tendenser hen imod regulering, standardisering og søgen efter generatoralternativer.

Datacentre vil opleve øget regulering og tredjepartstilsyn i 2023, da verden fortsætter med at kæmpe med industriens stigende energi- og vandforbrug på baggrund af igangværende klimaændringer.

Det intensiverede fokus på datacentrets overordnede miljø- og samfundspåvirkning er en af ​​fem branchetrends for 2023, som er identificeret af de globale datacentereksperter hos Vertiv, en global leverandør af kritisk digital infrastruktur og kontinuitetsløsninger

“Datacenterindustrien vokser hurtigt, efterhånden som flere og flere applikationer kræver databehandling og lagring, hvilket driver en tilsvarende hurtig stigning i energi- og vandforbrug i datacenterfaciliteter. Industrien har forstået, at aggressiv energi- og vandeffektivitet er nøglen til fremtidig succes og overlevelse,” siger Giordano Albertazzi, Vertiv Chief Operating Officer og præsident, Americas. “Øget regulering er uundgåelig og vil føre til vigtige innovationer på tværs af vores branche. Processen er måske ikke altid let eller lineær, men den kan navigeres ved hjælp af ekspert datacenterpartnere og innovative løsninger, der kan forudse ændringerne og samtidig opfylde de altid stigende krav til datacenterapplikationerne.”

Fremskridtene inden for chipdesign og fremstilling, der begrænsede serverens strømforbrug gennem det første halvandet årti af 2000’erne, nåede deres grænser i de seneste år, og en stigning i mængden af ​​brug af energiservere er fulgt med. I en nylig rapport fra Silicon heatwave: Silicon heatwave: the looming change in data center climates, citerede Uptime Institute data fra Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC), der viste at serverens strømforbrug er steget med 266 % siden 2017. Denne stigning er blandt forskellige tekniske og markedsmæssige kræfter, der driver fokus på miljøbevidsthed og bæredygtighed i flere af 2023-trends identificeret af Vertivs eksperter. Disse tendenser er:

Datacentre under overvågning

Et stigende pres for at imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter energi og vand tvinger regeringer på alle niveauer til at se hårdere på datacentre og deres overdimensionerede forbrug af disse ressourcer. Datacentre anslås at være ansvarlige for op til 3 % af det globale elforbrug i dag og forventes at nå 4 % i 2030. Det gennemsnitlige hyperskalaanlæg bruger 20-50 MW årligt – teoretisk nok elektricitet til at drive op til 37.000 hjem. Vertivs eksperter forventer, at dette vil foranledige stigende regeringskontrol i 2023.

Vertiv ser energiforbrug som den primære bekymring, når datacenterindustrien kigger mod 2023Det sker allerede nogle steder. Dublin, Irland og Singapore har taget skridt til at kontrollere datacentrets energiforbrug, og datacentrets vandforbrug – især i områder, der er udsat for tørke – vil sandsynligvis udløse lignende undersøgelser. Ifølge det amerikanske energiministerium er vandforbrugseffektiviteten (WUE) for et gennemsnitligt datacenter, der bruger fordampningskølesystemer, 1,8 l pr. kWh. Den type datacenter kan forbruge 3-5 millioner gallons vand om dagen – svarende til den kapacitet, som en by på 30.000-50.000 mennesker bruger.

Industrien vil fortsætte med at tage skridt til at overvåge og moderere – herunder en stigende præference for miljøvenlige termiske designs – men 2023 vil se stigninger i lovgivningsmæssigt tilsyn.

Ifølge en nylig Omdia-undersøgelse siger 99 % af virksomhedens datacenteroperatører, at præfabrikerede, modulære datacenterdesign vil være en del af deres fremtidige datacenterstrategi. Det er mere end en trend; det er den nye normal. I 2023 forventer Vertivs eksperter et fortsat skift i samme retning blandt hyperscalere, når de søger den hastighed og effektivitet, som standardisering giver.

5G møder metaverset

Omdia forventer i sin 2022 Mobile Subscription and Revenue Forecast, at næsten halvdelen af ​​alle mobilabonnementer – mere end 5,8 milliarder – vil være 5G i 2027, hvilket skubber computeren tættere og tættere på brugeren. Metaverse udnytter et ultra-tæt computernetværk med lav latens. I 2023 vil vi se disse to aktiviteter krydse hinanden, med metaverse-implementeringer, der udnytter 5G-netværk til at aktivere funktionerne med ultralav latency, som applikationen kræver. I sidste ende vil dette kræve højere drevet databehandling i disse 5G-edgesteder, og vi vil se det ske snart – med tidlige strejftog i 2023 efterfulgt af mere udbredte implementeringer i årene efter. Efterhånden som kanten af ​​netværket bliver mere sofistikeret, bliver den nødvendige infrastruktur til at understøtte det det også. Dette vil omfatte teknologier som f.eks. kunstig intelligens og virtual reality-planlægning og -styringssystemer.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>