Oplev de nye ruter på grusvej rundt omkring i Catalonien, som vi vil præsentere dig for
Hjem EFTER ARBEJDE Vi præsentere dig de nye ruter for cyklisme på grusvej rundt omkring i Catalonien

Vi præsentere dig de nye ruter for cyklisme på grusvej rundt omkring i Catalonien

Af Redaktionen

Cyklismen i Catalonien har mange forskellige former, lige fra den stille tur igennem maleriske landsbyer til den lange tur ad landevejene langs kysten.

Der er også mulighed for en krævende bjergrute på mountainbike eller en stille tur med familien.

Uanset den form for cyklisme, som du dyrker, så finder du i Catalonien et bredt udvalg af ruter, hvor du kan træde i pedalerne gennem de mest imponerende landskaber.

Denne post henvender sig til cykelentusiaster inden for modaliteterne Gravel og BTT, og vi kommer med en præsentation af to nye ruter, som I absolut må prøve. Det drejer sig om to meget lange ruter, som er skabt til dem, som elsker bjergene og naturen, og som har lyst til at cykle i områder med bjerge, floder, stejle skrænter, dæmninger, bjergtoppe, landsbyer, landsbykirker, borganlæg og flot udsigt.

Begge ruter er anlagt med udgangspunkt i en stor respekt for miljø og lokalsamfund, hvor man ligeledes har gjort tiltag til at fremme bevaringen af de naturlige omgivelser, for således hermed at bevæge sig i retning af en mere bæredygtig form for turisme af regenerativ karakter. Der er gjort de allerstørste bestræbelser på at minimere aftrykket på miljøet, for i stedet at hjælpe med at forbedre det og altid bestræbe sig på at efterlade et positivt aftryk.

Har du lyst til at opleve dem?

FERA – Pyrenees Mountain Gravel

Under mottoet “Vi træder i pedalerne uden at efterlade aftryk”, er hensigten med denne rute, at man lærer Pyrenæerne at kende og at nyde dem, men frem for alt at man respekterer, bevarer og holder dem levende. Af den årsag drejer dette projekt sig om følgende: cykling, offentlig transport, støtte af den lokale handel og kompensation af CO2-udledninger.

Firmaet Outdoor Adventour har designet en levende rute, under konstant udvikling og forbedring, som satser på en type turisme, som viser respekt for økosystemerne og de lokalsamfund, som ruten passerer igennem. Der er adgang til ruten med tog, og man promoverer kompensationshandlinger for den CO2, som genereres.

Det er på baggrund af disse præmisser, at FERA er opstået. En cirkulær rute, som løber gennem hjertet af den centrale del af Pyrenæerne, bjerge, som i millioner af år har været levende og beboede, som er formet af omfattende kvægbrug, og hvor nogle af områdets traditioner af UNESCO er erklæret for menneskehedens fælles arv. Ruten løber mellem dallandet til floderne Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana, Garona og Segre. Den omfatter nordsiden og sydsiden af bjergkæden. Den er 506 km lang og med en positiv højdeforskel på 13.563 m, fører over flere bjergtoppe i over 2.000 meters højde, og når helt op i 2.400 meters højde.

FERA Pyrenees Mountain gravel @Outdoor Adventour

Det pyrenæiske højdedrag markerer kravene til ruten. Ruten er resultatet af et kompromis, hvor man på den ene side har forsøgt at lægge en så lang som muligt rute, hvor man kan opleve den mangfoldige natur og kultur, som den centrale del af Pyrenæerne byder på, og på den anden side har man ønsket at undgå de mest trafikerede veje og i stedet udse sig ruter, der er mere egnede til pedaltråd.

Du kommer til at køre på grusvej i de høje bjerge, som krydser med små landeveje og asfalterede stier. Til hest på enten mountainbike eller landevejscyklen.

FERA er beregnet til at blive kørt i 8 etaper med start og ankomst i Pobla de Segur. Man kan også dele ruten op i to uafhængige dele: FERA 300 på 5 etaper og FERA 200 på 3 etaper. Hver enkelt etape benytter så vidt muligt stederne med de fleste serviceydelser som start- og slutpunkter.

Montsec Bikepacking Loop

Oplev de nye ruter på grusvej rundt omkring i Catalonien, som vi vil præsentere dig forFormålet med denne rute er at køre i bjergområdet Sierra del Montsec og nærliggende i modaliteten Bikepacking Off-road. Man har hele tiden bestræbt sig på, at turen skal være så lidt teknisk som overhovedet muligt. Desuden har man forsøgt at undgå at køre så lidt på asfalt som muligt for således at opleve de mest kendte afkroge og ikke mindst de mindre kendte.

BTT-cyklister ved Talarn-dæmningen

Der er to måder at køre denne rute på alt afhængig af den cykel, som du ønsker at benytte: Den ene er mere rettet mod en cykel af typen BTT eller Gravel, mens den anden mere er tiltænkt landevejscykler.

Oprettelsen af denne rute er tæt forbundet med den regenerative turismemodel, hvor man fremmer genereringen af det mindst mulige negative aftryk på miljøet, og hvor man samarbejder om at forbedre miljøet via aktiviteter og således bevæger sig lidt mere i retning af bæredygtighed.

Montsec Bikepacking Loop opstod som et ikke-udbyttegivende projekt, og hovedformålet hermed var, at de penge, som kom ind ved salget af lappegrej, skulle gå til et formål, der opfyldte de 3 følgende krav: det skulle være noget, som havde indflydelse på regionen, det skulle også være et ikke-udbyttegivende projekt, og det skulle helst have forbindelse til cykelverdenen. Med udgangspunkt i disse præmisser, blev det første sandkorn lagt hos foreningen Asociación Lo Podall, som beskæftiger sig med at gendanne og udbedre gamle veje, så de kan bruges til cykelruter, men i øjeblikket og efter branden i Baldomar, går overskuddet til sportsforeningen CUDOS i Artesa de Segre, som tilrettelægger sportsarrangementer og holder vejene i området, som blev hærget af ilden, rene. De indsamlede midler bruges til at genvinde det nedbrændte område ved for eksempel at iværksætte projekter for genplantning af skov.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>