Auto Draft
Hjem SIKKERHED Virksomhedsledere er nervøse hvordan de proaktivt styrker it-sikkerheden

Virksomhedsledere er nervøse hvordan de proaktivt styrker it-sikkerheden

Af Redaktionen

Uanset om det drejer sig om angreb på forsyningskæden eller APT’er (Advanced Persistent Threats), udvikler trusselslandskabet for virksomheder sig konstant og bliver stadig mere komplekst.

En ny undersøgelse fra Kaspersky viser, at de fleste virksomhedsledere (61 %) gerne vil være mere proaktive og styrke deres it-sikkerhedsforanstaltninger, men at de ikke ved hvordan.

Ansvaret for it-sikkerhed rækker langt ud over it-afdelingen, og er i dag alles ansvar. Det er et ansvar, der også ligger tungt på de forretningsansvarliges skuldre, hvor mange, ifølge en undersøgelse fra Kaspersky, ikke føler, at de får den støtte, de har brug for, fra deres organisation. Hvis analyseinstituttet Gartner får ret i sin forudsigelse om, at 75% af topledere vil blive holdt personligt ansvarlige for it-angreb i 2024, kan et it-angreb på en virksomhed også få personlige konsekvenser for de enkelte ledere.

Kasperskys undersøgelse “Must-have cybersecurity insights for proactive business decisionmakers” viser, at mange virksomhedsledere er usikre på, om virksomheden har de nødvendige foranstaltninger på plads til at tackle it-sikkerhedstruslerne – og at de mangler intern støtte, ressourcer og ekspertise. Mere end halvdelen (56 %) af de adspurgte ledere i små og mellemstore virksomheder bekymrer sig over en mangel på support til at forebygge it-sikkerhedshændelser, og lidt over halvdelen (54 %) kæmper for at få finansieret bedre it-sikkerhed.

Auto Draft

Tim de Groot

”Det er ikke kun de store virksomheder, der har brug for proaktivt at beskytte deres digitale og fysiske aktiver. Men den basale endpoint-beskyttelse, som nogle virksomheder har som eneste beskyttelse, er langt fra nok i dag. I stedet har virksomhederne brug for en kombi-løsning, så de automatisk får blokeret it-sikkerhedstrusler, men også får støtte til at håndtere de mere komplekse trusler fra et eksternt, topprofessionelt it-sikkerhedsteam. Det er sådan virksomheden igen trygt kan fokusere på deres kerneopgaver,” siger Tim de Groot, der er regionschef i Norden og Benelux hos Kaspersky.

For at beskytte sig ordentligt har virksomheder brug for både teknologi og menneskelig ekspertise

Der findes heldigvis gode EDR (Endpoint Detection and Response, som er automatiseret beskyttelse) og MDR (Managed Detection and Response, hvor it-sikkerheden er outsourcet til it-sikkerhedseksperter, der aktivt overvåger og imødegår it-trusler, når de opstår) løsninger til virksomheder af alle størrelser.

Kaspersky anbefaler, at virksomheder anlægger en integreret tilgang til it-sikkerhed og bruger én betroet partner, der kan løse deres mangel på ressourcer og ekspertise og derved styrke forsvaret mod de it-kriminelle. Med én betroet partner, der kan levere begge dele i én løsning, skaber man synlighed på tværs af alle slutpunkter i virksomhedens netværk og et overlegent forsvar.

”Ved at vælge én it-sikkerhedspartner, der både kan tilbyde EDR og MDR får man både beskyttelse af samtlige end-points i virksomhedens netværk og et overlegent forsvar, hvor de rutinemæssige opgaver er automatiseret, og de komplekse trusler neutraliseres af de bedste it-sikkerhedseksperter,” siger Tim de Groot.

Kaspersky, der har 20 års erfaring med at efterforske, opdage og bekæmpe cybertrusler, tilbyder både automatiseret cybersikkerhed (Endpoint Detection and Response, EDR) og administreret cybersikkerhed (Managed Detection and Response, MDR). Alle løsninger er certificerede, og er en del af Kasperskys Global Transparency Initiativ (GTI).

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>