Volvo Cars introducerer sollys-lignende LED-teknologi i den nye Volvo EX90
Hjem Nye Produkter Volvo Cars introducerer sollys-lignende LED-teknologi i den nye Volvo EX90

Volvo Cars introducerer sollys-lignende LED-teknologi i den nye Volvo EX90

Af Redaktionen

Volvo Cars har udviklet en sollys-imiterende LED-teknologi, som den nye Volvo EX90 er udstyret med.

Sollys-teknologien er standard i Volvo EX90, der også er spækket med de nyeste sikkerhedsteknologier og features, der forbedrer køreoplevelsen.

Lysteknologien består af 72 sollys-imiterende LED-lys, der er integreret i bilens tag. De nye LED-lys giver oplevelsen af et naturligt sollys i kabinen. Volvo Cars’ designere ville styrke designets forbindelse til naturen både om dagen og natten, og det nye LED-lys er derfor udviklet til at give en mere naturlig farvegengivelse, end det man ellers kender fra biler. Det betyder, at farverne fremstår mere naturlige. Lyset har en lav refleksion og flimren, så det er mere behageligt for øjnene.

Volvo Cars introducerer sollys-lignende LED-teknologi i den nye Volvo EX90”Materialerne og det indvendige design i Volvo EX90 træder tydeligere frem uden at forvrænge farverne, når vi udnytter lysspektret fra SunLike LED-lysene,” siger Dan Fidgett, der er Head of Colour & Materials hos Volvo Cars. ”LED-lyset supplerer vores skandinaviske designtradition med træinteriør og andre naturmaterialer, der er anvendt i kabinen,” siger han.

LED-lysene er leveret af Seoul Semiconductor, og de komplementerer designet i Volvo EX90, der også har panorama-tag og rummelig kabine.

SunLike-lyset sikrer også en forbedret komfort for bilens passagerer, da det reducerede blålys kombineret med det ikke-flimrende kabinelys bidrager til at mindske sandsynligheden for den hovedpine og belastning af øjnene, der kan opstå efter den form for lyseksponering.

”Vores kunders trivsel er altid vores største fokus, når vi designer interiør hos Volvo Cars. Når vi integrerer SunLike LED-lyset i interiøret i Volvo EX90, lever vi endnu engang op til ambitionen om at bringe innovativ teknologi ind i bilen og levere en fornyet, premium køreoplevelse for vores kunder,” siger Dan Fidgett.

Volvo Cars er den første bilproducent, der introducerer de sollys-imiterende LED-lys i produktionen. SunLike-lys anvendes allerede i boligbyggerier, på hospitaler, skoler og museer til at bringe et naturligt lys ind i indretningen.

Alle ikke-dekorative lys i interiøret i Volvo EX90 leveres med SunLike LED-lys som standard. Det gælder, uanset om lyset er placeret i loftet, på gulvet, i dør-lommerne eller bagagerummet.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>