Wipro og Oulu Universitet i Finland indgår samarbejde om fremtidens netværk

Wipro og Oulu Universitet i Finland indgår samarbejde om fremtidens teknologi – 6G.

Wipro og Oulu Universitet i Finland indgår samarbejde om fremtidens netværk 1Med dette samarbejde indtræder Wipro i det første større 6G-forskningsprogram i verden på Oulu Universitet. Fokus er på trådløs kommunikation med 5G/6G ved GHz, THz og lysbølgefrekvenser.

Selv om 5G-teknologien stadig er et stykke vej fra at være fuldt integreret i vores dagligdag, så er næste trin inden for trådløs teknologi – 6G – allerede ved at blive udviklet. Både Wipro og Oulu Universitet, Finland, har fokus på nye teknologier og innovation, og i dag underskriver begge parter et samarbejde om fælles udvikling af trådløs kommunikation i 5G- og 6G-teknologier som en del af universitetets 6G-flagskibsprogram – ” 6G Flagship”.

Oulu Universitet er et internationalt forskningsuniversitet, som har fokus på at udvikle fremtidens innovation, velfærd og viden gennem forskning og undervisning. Universitetet leder med 6G Flagship det første større 6G-forskningsprogram i verden.

”Dette samarbejde er en del af Wipros fokus på nye teknologier og innovation og er et vigtigt skridt i arbejdet med at opbygge kompetencer, udvikle 5G/6G standarder og patenter. Sammen vil Wipro og Oulu Universitet skabe nye teknologier, der bedre kan opfylde industriernes og kundernes behov, end det er muligt med de teknologier, der er tilgængelige i dag. Samarbejdet er en vigtig del i udviklingen af de kommende generationer af innovative teknologier,” siger K R Sanjiv, Chief Technology Officer, Wipro Limited.

6G-teknologierne kommer til at bygge ovenpå de muligheder, der tegner sig med 5G: Hurtigere og mere stabile forbindelser, der vil forme intelligente netværk sammen med IoT-sensorer, der altid er online sammen med kunstig intelligens. Der er stadig mange teknologier og muligheder, som slet ikke er afdækket endnu, og her kan samarbejdet imellem Oulu Universitet og Wipro styrke innovationen i begge organisationer.

“Vi er glade for at udbygge samarbejdet imellem Oulu Universitet og Wipro, som er en nøglespiller inden for digitale forretningsløsninger,” siger Kari Leppänen, Professor of Practice ved Oulu Universitet i Finland. ”Som leder af det første større 6G-forskningsprogram i verden, ”6G Flagship”, har Oulu Universitet fokus på trådløs kommunikation, der kan udbygges til 6G-netværket. Vi ser frem til at udvikle fokuserede forskningsinitiativer sammen med Wipro Limited og til at udvikle fremtidens end-to-end løsninger, der vil kunne opfylde slutbrugernes behov.”