Zibra sælger fiberselskabet BornFiber til iCON Infrastructure

Uafhængig engelsk kapitalfond, specialiseret i infrastruktur, køber 85% af det danske fiberselskab, BornFiber, for at understøtte fremtidig vækst og ekspansion.

Zibra sælger fiberselskabet BornFiber til iCON Infrastructure
Christian Holm Christensen

iCON Infrastructure LLP (“iCON Infrastructure”), der er en uafhængig kapitalfond specialiseret i infrastruktur med hovedkvarter i London, og Zibra A/S, der er stiftet af den danske iværksætter og investor Niels Zibrandtsen, kan i dag meddele, at iCON Infrastructure V, en investeringsfond med 1,9 milliarder USD, køber 85% af aktierne i det danske fiberselskab BornFiber.

Zibra beholder de resterende 15% af aktierne og fortsætter som aktiv partner og investor i den fortsatte udvikling af BornFiber. Aftalen forventes lukket i 1. kvartal 2021. Parterne ønsker ikke at offentliggøre de nærmere detaljer om aftalen.

BornFiber er en telekommunikationsudbyder, der fokuserer på privatmarkedet og leverer fiberløsninger af højeste kvalitet til bornholmernes TV og internetadgang. Det nuværende infrastrukturnetværk dækker ni ud af 10 bornholmske hjem, og virksomheden har i dag en tredjedel af det samlede private bredbåndsmarked. BornFiber vil forblive en uafhængig leverandør på Bornholm, og Kristian Sørensen fortsætter som selskabets administrerende direktør.

“Det er mig en stor glæde, at vi har sikret os en så professionel og erfaren partner som iCON Infrastructure, som majoritetsejer af BornFiber. Med deres tværeuropæiske kompetencer, fokus på infrastruktur og betydelige finansielle kapacitet er iCON Infrastructure den helt rette partner til at løfte BornFiber til det næste niveau på Bornholm og samtidig skabe nye muligheder for ekspansion til resten af Danmark sammen med BornFiber og Zibra,” siger Christian Holm Christensen, bestyrelsesformand for BornFiber og adm. direktør for Zibra.

“Vi er meget begejstrede for opkøbet af BornFiber, som er vores første investering i Danmark. Som en mangeårig investor i infrastruktur ser vi frem til at bygge videre på den platform, som BornFiber og Zibra har skabt. Vi vil fortsat levere højhastighedsfiber til de bornholmske hjem, og vi vil støtte virksomhedens fremtidige vækst – både på Bornholm og på det større danske marked. Danmark har været frontløber i udrulningen af fiberoptiske netværk, og vi glæder os til at blive en del af branchens fortsatte investering i Danmarks fremtidige digitalisering,” udtaler Jeremy Smith, Director i iCON Infrastructure.

Med en succesrig portefølje af langtidsinvesteringer i kerneinfrastruktur forvalter iCON Infrastructure i dag værdier for mere end 4,3 milliarder euro og fortsætter sit fokus på investering i infrastruktur i Europa og Nordamerika.

Nykredit Advisory har ydet financiel rådgivning til iCON Infrastructure.