Næsten halvdelen af alle cyberangreb sker efter 16.00 – og det giver udfordringer
Hjem SIKKERHED Næsten halvdelen af alle cyberangreb sker efter 16.00 – og det giver udfordringer

Næsten halvdelen af alle cyberangreb sker efter 16.00 – og det giver udfordringer

Af Redaktionen

En ny rapport fra it-sikkerhedsvirksomheden Arctic Wolf viser en stødt stigning i cybertrusler og de udfordringer, som virksomheder skal forholde sig til.

Arctic Wolf, en af de førende leverandører inden for it-sikkerhed, publicerer i dag den seneste 2024 Security Operations Report – en rapport der analyserer og giver indsigt i over 250 billioner sikkerhedshændelser analyseret af Arctic Wolfs platform det seneste år.

Rapporten kaster blandt andet lys på, at på trods af store investeringer i nye it-sikkerhedsredskaber og platforme samt et generelt større it-sikkerhedsbudget hos virksomhederne, så sker cyberangreb stadig oftere.

I alt er data fra 6.500 virksomheder analyseret og rapporten er dermed en unik mulighed for at forstå det moderne trusselslandskab: Ægte angreb mod ægte virksomheder.

Rapporten viser blandt andet, at:
  • Næsten halvdelen af alle angreb sker uden for arbejdstid

45 procent af alle angreb sker uden for almindelig arbejdstid, hvilket blandt andet skyldes den store brug af nye it-platforme, herunder cloud-tjenester. Det er særligt et problem, når den responsive it-afdeling ikke er tilgængelig, hvilket betyder, at virksomheder skal prioritere 24/7-overvågning af deres systemer og platforme.

  • Næsten halvdelen af alle cyberangreb sker efter 16.00 – og det giver udfordringerFor mange systemer forvirrer mere end gavner

IAM (Identity & Access Management) -systemer er en af de største årsager til sikkerhedsnotifikationer for it-afdelingen.

  • Mange industrier er under konstant angreb

Tech-virksomheder har overraskende nok den dårligst gennemsnitlige it-sikkerhedsstandard, mens de højst regulerede industrier som bank- og finansvirksomheder, juridiske enheder og advokatkontorer samt sundhedsvæsenet har det bedste gennemsnitlige niveau. Fælles for alle er, at de konstant oplever angreb mod sig.

  • Populære platforme rammes oftest

    De mest populære produktivitetsplatforme fra Microsoft står for tre ud af fire af de mest udnyttede applikationer af it-kriminelle på grund af zero-day-sårbarheder og den generelle brede brug af programmerne. Det bekræfter behovet for, at it-afdelingen og it-folk har et kontinuerligt fokus på at patche og blokere for sårbarheder.

”Organisationer, der tager sikkerhedsoperationer seriøst, er mere sikre, mere modstandsdygtige og bedre i stand til at tilpasse sig det konstant udviklende trusselslandskab, men virkeligheden er, at meget få organisationer har ekspertisen eller ressourcerne til at opbygge kapaciteterne på egen hånd. Indsigterne og anbefalingerne i vores Security Operations Report giver læserne en forståelse af de udfordringer, vi kollektivt står overfor som en cybersikkerhedsindustri, men også praktiske skridt til hvordan organisationer kan fremme deres sikkerhedsrejse og styrke deres forsvar for bedre at beskytte sig selv mod de udviklende værktøjer og taktikker, som moderne it-kriminelle bruger,” siger Dan Schiappa, Chief Product and Services Officer hos Arctic Wolf.

 

Om Arctic Wolf

Arctic Wolf er en global leder inden for sikkerhedsoperationer og gør det muligt for kunder at håndtere deres cyberrisiko i lyset af moderne cyberangreb via en førende cloud-native sikkerhedsplatform. Arctic Wolf Security Operations Cloud indsamler og analyserer mere end 5,5 billioner sikkerhedshændelser om ugen for at hjælpe med at muliggøre cyberforsvar med en enestående kapacitet og skala, hvilket giver kunder af stort set enhver størrelse på tværs af en bred vifte af industrier tillid til deres sikkerhed, beredskab og langsigtede modstandsdygtighed. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>