Konkurser i Danmark stiger: Kultur- og restaurationsbranchen hårdest ramt
Hjem VIRKSOMHED Konkurser i Danmark stiger: Kultur- og restaurationsbranchen hårdest ramt

Konkurser i Danmark stiger: Kultur- og restaurationsbranchen hårdest ramt

Af Redaktionen

I februar måned har Danmark oplevet en stigning i antallet af konkurser, med især kultur, overnatnings- og restaurationsbranchen som de hårdest ramte sektorer.

Den seneste måneds viser, at 431 virksomheder blev erklæret konkurs, hvilket markerer en stigning på 2% sammenlignet med samme periode i 2023.

Regionerne Nordjylland og Syddanmark har været særligt påvirket af denne udvikling, med en bemærkelsesværdig stigning på henholdsvis 30% og 21%. Denne tendens afspejler en udfordrende tid for erhvervslivet i Danmark, hvor økonomiske vanskeligheder fortsætter med at påvirke virksomheder inden for flere nøglebrancher.

Region Feb 2024 Feb 2023 Diff %
Grønland 1 5 -80%
Hovedstaden 188 183 3%
Midtjylland 104 87 20%
Nordjylland 30 23 30%
Sjælland 40 67 -40%
Syddanmark 68 56 21%
Totalt 431 421 2%

Nedgang på 8%

Trods den aktuelle stigning ser vi i 2024 en konkurs nedgang på 8% sammenlignet med samme periode året før. I alt blev der registreret 912 konkurser i løbet af årets første 2 måneder, sammenlignet med 841 i den tilsvarende periode i 2023.

“Selvom vi har oplevet en stigning i februar måned, er det vigtigt at bemærke nedgangen på 8%. Danmark har i alt registreret 912 konkurser i løbet af det seneste år, sammenlignet med 841 i den tilsvarende periode året før. Disse tal indikerer dog en fortsat udfordrende situation for vores erhvervsliv, men de afspejler også en vis stabilitet på lang sigt.” siger Morten Kofoed-Larsen, Country Manager for Creditsafe Danmark

Værst ramte brancher

De brancher, der er hårdest ramt af konkurser, ses inden for kultur, undervisning og overnatnings- og restaurationsbranchen med stigninger på henholdsvis 600%, 200% og 120%.

Konkurser i Danmark stiger: Kultur- og restaurationsbranchen hårdest ramt“Den aktuelle situation i Danmark er en udfordring for nogle virksomheder og brancher. Vi ser en stigning i antallet af konkurser, især inden for visse regioner og brancher. Det er derfor vigtigt for virksomheder at være opmærksomme på de aktuelle økonomiske forhold og træffe passende foranstaltninger for at håndtere risiciene,” siger Morten Kofoed-Larsen, Country Manager for Creditsafe Danmark.

Færre nystartede virksomheder

I løbet af februar måned så vi også at antallet af nystartede virksomheder i Danmark bliver færre. I alt blev der registreret 5.608 nystartede virksomheder, hvilket viser en nedgang på 21% sammenlignet med samme periode året før.

Konkurssituationen i Skandinavien

I Norge så vi en stigning på 7% i antallet af konkurser blandt norske aktieselskaber i februar måned. “Konkursudviklingen er som forventet. Vi ser en relativt beskeden generel stigning i februar, men dette skyldes i stor grad høje konkurstal i februar sidste år,” kommenterede Country Manager Per Fjærestad fra Creditsafe Norway.

I Sverige oplevede vi en dramatisk stigning på 62% i antallet af konkurser i løbet af februar måned. “Vi fortsætter med at rapportere om nye rekorder hver måned og befinder os midt i orkanens øje. Det er 19. måned i træk med negativ udvikling, og flere brancher viser virkelig dystre tal. Derudover ser vi, at betydligt flere ansatte bliver berørt af de høje konkurstalhver måned,” siger Henrik Jacobsson, CEO hos Creditsafe Sverige.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>