Tag med til Krigshistorisk Festival
Hjem EFTER ARBEJDE Tag med til Krigshistorisk Festival

Tag med til Krigshistorisk Festival

Af Redaktionen

Romerske legionærer, vikinger, renæssancekanoner og danske koldkrigsmissiler – gå på opdagelse i 2000 års historie på Danmarks største tidslinje.

Det er spektakulær historie for hele familien, når flere hundrede aktører trækker i dragter og uniformer fra de sidste 2000 år og skaber Danmarks største tidslinje.

Det sker den 8-9. juni, når der afholdes Krigshistorisk Festival på Vestvolden i Rødovre – og der er fri entré til det hele.

Krigshistorisk Festival er det eneste arrangement i Danmark, der spænder over hele 2000 års krigshistorie.

Det er Oplevelsescenter Vestvolden i Rødovre, der arrangerer festivalen i samarbejde med en lang række forskellige historiske grupper, der arbejder med hver sin historiske periode – fra romersk jernalder til den kolde krig.

Spændende nyheder fra 1600-tallet og jernalderen

Igen i år har vi fået samlet en rigtig flot tidslinje med nogle virkeligt spændende nyheder, som vi glæder os til at præsentere, fortæller Martin Jespersen, der er festivalchef og museumsleder i Oplevelsescenter Vestvolden.

“På tidslinjen kan vi i år for første gang præsentere den spektakulære Frederik d. 3s Garde i 1600-tals-afsnittet, som er virkeligt dygtige. I jernalderafsnittet får vi besøg af en svensk gruppe, der minutiøst har genskabt nogle fantastisk våbenfund fra 5-600-tallet. For jernaldernørder er det total rock’n’roll, at de kommer,” siger Martin Jespersen

Nærværende historie for hele familien

På årets festival deltager historiske aktører fra 20 forskellige grupper fra hele landet. De deltagende grupper er organiseret på en 1200 meter lang tidslinje mellem Artillerimagasinet og Ejbybunkeren på Vestvolden i Rødovre.

“Med festivalformatet kan vi folde historien ud og gøre den nærværende – også for målgrupper, der måske ellers ikke går så meget på museum. I de forskellige perioders lejre langs tidslinjen kan både store og små gæster komme helt tæt på og røre, høre og opleve med alle sanserne. Det er hands-on historie, når det er allerbedst, og der er noget til alle aldersgrupper,” siger Martin Jespersen.

Tag med til Krigshistorisk FestivalPå festivalen har aktørerne også en fælles opvisningsplads, hvor programmet i år byder bl.a. byder på vikingekamp, våbendemonstrationer, kavaleriopvisning og renæssancekanonshow.

Det er sjette gang, den populære festival bliver afholdt. Til sidste års festival lagde omkring 18.000 gæster vejen forbi Vestvolden i løbet af festivalweekenden.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>