Cybersikkerhed topper virksomhedernes IT-investeringsplan de kommende to år
Hjem SIKKERHED Cybersikkerhed topper virksomhedernes IT-investeringsplan de kommende to år

Cybersikkerhed topper virksomhedernes IT-investeringsplan de kommende to år

Af Redaktionen

Uafhængig IT-undersøgelse fra Whitelane viser, at 28 % af respondenternes organisationer planlægger at outsource mere i de næste to år, og at topprioriteten for investeringer er cybersikkerhed, hvor AI er længere nede på listen.

Virksomheder placerer TCS som #1 i kundetilfredshed i Norden, og TCS blev også vurderet som bedst på kundepleje i Sverige, Norge og Danmark.

Tata Consultancy Services (TCS) er blevet rangeret som den bedste IT-tjenesteudbyder målt på kundetilfredshed på tværs af Norden i Whitelane Researchs uafhængige undersøgelse, der samler input fra de største IT-indkøbende virksomheder i Norden og globalt. Det er 15. gang i træk, at TCS vurderes bedst på kundetilfredshed i Norden.

Whitelane Research 2024 IT Sourcing-rapporten samler datainput fra flere end 450 deltagere fra Nordens største indkøbere af IT-ydelser og har evalueret over 1.000 unikke IT-aftaler. Hovedtendensen i rapporten viser, at de nordiske virksomheder forventer at outsource mere IT igen (28 %). Den vigtigste årsag til et øget fokus på IT-outsourcing er et ønske om skalerbarhed, der understøtter forretningen (54 %), efterfulgt af ønsket om bedre adgang til IT-ressourcer og IT-talent (50 %). Respondenterne tildeler TCS en kundetilfredshedsscore på 80 procent; hele 7 procentpoint højere end gennemsnittet for IT-konsulenthuse.

“Vi er enormt taknemmelige for, at vores kunder har kvitteret for vores indsats sidste år, og har placeret os som Danmarks bedste IT-partner. Vi gør vores yderste for at være kundefokuseret i alt vi gør, så det betyder meget for os, at de danske virksomheder også oplever det i hverdagen på vores projekter sammen”, siger Vikram Sharma, landechef for TCS Danmark.

Undersøgelsen viser desuden, at TCS fik den højeste placering på tværs af fem IT-serviceområder:

  • Cybersikkerhed topper virksomhedernes IT-investeringsplan de kommende to årApplication Services (80 % vs. branchegennemsnit på 76 %)
  • Cloud- & infrastrukturtjenester (79 % vs. branchegennemsnit på 73 %)
  • Arbejdspladstjenester (82 % vs. branchegennemsnit på 72 %)
  • Netværks- og tilslutningstjenester (80 % vs. branchegennemsnit på 70 %)
  • Sikkerhedstjenester (83 % vs. branchegennemsnit på 72 %)

Derudover modtog TCS den næsthøjeste placering inden for digital transformation (79 procent sammenlignet med branchens gennemsnit på 73 procent) blandt de 35 evaluerede virksomheder. Ifølge rapporten er de Nordiske virksomheders prioriteter for IT-investeringer i de kommende to år:

  • Øget sikkerhed, modstandsdygtighed og/eller cyberforsvar (63 % har det som topprioriteten).
  • Automatisering af forretningsprocesser (57%) samt nedbringelse af IT-omkostninger (52 %).
  • Forøge AI/machine learning kapaciteter (47%, en stigning på 24 procentpoint fra foregående år).

“Partnerskaber inden for teknologi er afgørende for virksomheders succes. At TCS for 15 år i træk er øverst på listen i kundetilfredshed i Norden, beviser deres evner på dette område. I de kommende år, vil Nordiske virksomheder søge partnere som TCS, for at sikre, at have adgang til de talenter, der kan bringe innovation til virksomheden. Det er helt afgørende, at organisationer har en samarbejdspartner, som de kan stole på, og vi ønsker TCS tillykke med at ligge øverst på listen for 15. år i træk” siger Jef Loos, Head Sourcing Europe, hos Whitelane Research.

Topplaceringerne i Whitelane 2024 IT Sourcing-rapporten føjer til listen af anerkendelser for TCS, herunder at være udnævnt som Top Employer i Europa og Norden, samt, ifølge Brand Finance, at have den højeste brandværdi vækst på tværs af den globale IT-serviceindustri som steg fra $17,2 milliarder til $19,2 milliarder i 2023.

Whitelane har siden 2023 gennemført sin årlige IT-sourcingundersøgelse for at evaluere de førende IT- og cloud-tjenesteudbydere i Europa, og det betragtes som en af de mest repræsentative rapporter om outsourcingmarkedet. Klik her for yderligere information om dette års Whitelane Research IT sourcing rapport.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>