Komponérbare cloud-tjenester: Nøglen til succes med AI for virksomheder
Hjem AI Nøglen til succes med AI for virksomheder

Nøglen til succes med AI for virksomheder

Af Redaktionen

Det teknologiske landskab, der understøtter AI (sprogmodellering (LLM) og maskinlæring), udvikler sig hurtigere end nogensinde før.

Derfor er det afgørende, at virksomheder sikrer, at deres investeringer i AI er optimale.

Fleksibilitet er nøgleordet, da den ideelle AI-løsning ændrer sig næsten lige så hurtigt, som teknologi-virksomhederne lancerer deres nyeste innovationer.

Tag for eksempel NVIDIAs nyeste GPU’er, hvor hukommelseskapaciteten er forøget 500 gange i forhold til forrige generation.

Hvis du overvejer at investere i GPU’er til dit fysiske datacenter, bør du først afveje fordelene (undgå høje cloud-priser) mod ulemperne (fastfrysning af din GPU-kapacitet på et bestemt tidspunkt). En anden mulighed er at anlægge en agil tilgang ved at vælge fleksible muligheder, der ikke kræver en stor kapitalinvestering, og som giver gode resultater: ‘composable clouds’ og en multicloud-strategi.

En komponérbar AI-løsning består af tekniske komponenter, som kan udskiftes efter behov. Det sikrer, at du kan følge med i teknologiske fremskridt og tilpasse dit setup til de ændrede krav i dine AI-projekter. Komponérbarheden gør det nemmere, hurtigere, sikrere og billigere at foretage ændringer – fordele, som er svære at opnå, hvis du har investeret i egen hardware.

Komponérbare cloud-tjenester: Nøglen til succes med AI for virksomheder

Kevin Cochrane, markedschef for Vultr

Med en multicloud-strategi lejer du GPU-kapacitet i skyen til at drive dine AI- og maskinlæringsprojekter. Du overlader ansvaret for indkøb, implementering og vedligeholdelse af GPU-infrastrukturen til en eller flere cloud-udbydere, der specialiserer sig i dette. Dette giver dig adgang til GPU-ressourcer, uanset hvor dine cloud-udbydere er placeret, hvilket gør det muligt med en bred involvering i AI-initiativerne i hele organisationen.

En komponérbar cloud-tjeneste er mere end blot infrastruktur-as-a-service (IaaS). Den omfatter også platform (PaaS) og applikationslag (SaaS), som giver din IT-afdeling de nødvendige værktøjer til at udvikle, implementere, skalere og optimere AI-applikationer i skyen.

Komponérbare cloud-tjenester bygger på et sæt af mikrotjenester, hver pakket i sin egen ‘container’, som kan deployes og skaleres uafhængigt af hinanden. Disse tjenester fungerer som atomer, der udgør større strukturer, og kan indlejres for at give resultater efter behov. Hver komponent er selvstændig og nem at integrere.

For at udnytte fordelene er det vigtigt at samarbejde med leverandører, der fuldt ud omfavner komponérbarhed. Heldigvis hjælper non-profit organisationen MACH Alliance med at certificere leverandører, der tilbyder komponérbare cloud-tjenester af høj kvalitet.

Med en tilgang, der bygger på komponérbare cloud-tjenester, kan din organisation frit vælge mellem komponenter og mikrotjenester på tværs af alle lag i cloud-stacken uden at indgå langvarige forpligtelser eller betale for unødvendige tjenester. Overvej derfor, om komponérbarhed bør være din virksomheds nøgle til succesfuld udvikling af AI-projekter.

 

Af Kevin Cochrane, markedschef for Vultr

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>