Efter ti år som symbolet på dansk ungdomskultur og entreprenørånd tager SOUNDBOKS nu næste skridt på deres mission. Den 14. august lancerer SOUNDBOKS Lightboks og forsøger endnu engang et skabe en kategori, der ikke fandtes før.
De fleste danskere kender en, der ejer en Soundboks, og næsten alle har danset til én.
Siden sin spæde start for 10 år siden i en teltlejr på Roskilde Festival har SOUNDBOKS redefineret, hvordan unge samles og fejrer. Nu, et årti senere, markerer det danske selskab en ny milepæl: Lanceringen af Lightboks, deres første produkt uden for lyd.
For 10 år siden var der ingen der forventede ,at der var lyd på SOUNDBOKS-niveau når man tog til en privat-fest, men det gør man nu. Vi tror på, at det bliver det samme med lys; om end ingen forventer det nu, så vil det om 10 år være en fast del af alle private fester siger Jesper Theil Thomsen, stifter og CEO for SOUNDBOKS.
Fra lyd til lys og fra produkt til platform
Lightboks, som lanceres den 14. august, er kun begyndelsen på et nyt kapitel. Ligesom SOUNDBOKS gjorde høj, bærbar lyd tilgængelig for forbrugere – noget der tidligere var forbeholdt professionelle – er ambitionen for Lightboks det samme, blot med stemningsfuld, musikstyret festbelysning.
Ligesom SOUNDBOKS skabte “festhøjttaleren” som begreb og markedssegment, går Lightboks ind i et marked, der endnu ikke findes i forbrugerkategorien – og bygger bro mellem lyd, lys og livsstil.
For os handler det ikke om gadgets, men om mennesker. Om at skabe øjeblikke og stemninger, der ellers ville gå tabt. Vores mål har altid været det samme: at give folk værktøjerne til at skabe minder for livet, uanset hvor de er, siger Christoffer Nyvold, medstifter af SOUNDBOKS.
En dansk succeshistorie med samfundsaftryk
SOUNDBOKS er i dag et af Danmarks stærkeste forbrugerbrands, og en af de få startups, der har formået at skabe sin egen produktkategori samt vinde retten til den. I 2025 afgjorde Sø- og Handelsretten, at SOUNDBOKS har opbygget sit eget marked og er blevet udsat for direkte kopiering af globale aktører. Det var ikke kun en juridisk sejr, men en anerkendelse af, at danske idéer kan sætte globale standarder.
Det har altid været vigtigt for os, at vi ikke bare laver produkter, men bygger noget, der betyder noget. Vores højtalere har ikke bare spillet musik, de har sat scenen for nye fællesskaber, for ungdomskultur og for byliv, siger Christoffer Nyvold, medstifter af SOUNDBOKS.
Fra Roskilde Festival til Rådhuspladsen har SOUNDBOKS skabt scener udenfor den traditionelle scener – og med mere end 400.000 solgte enheder på verdensplan (heraf 60-70.000 i Danmark) har brandet sat sit præg på byrum, gadebilleder og sociale bevægelser.
En kærlighedsaffære med festen og festivalpladsen
Ligesom med Soundboks kommer ideen til Lightboks ligeledes fra Roskilde Festivals
camping-områder. SOUNDBOKS-stifterne havde bygget højttalere siden de var 16 år gamle, men et par år senere lagde de mærke til at stemningen til deres camping-fester manglede noget – nemlig det helt rigtige lys.
Vi begyndte at modificere klassisk scene- og klublys til at kunne køre på bilbatterier; og pludselig så vi at vores fester fik en helt anden energi – og vi trak mange flere til. Siden da har det været vores drøm at kunne gøre den oplevelse lige så tilgængelig som vi har gjort musik-oplevelsen med SOUNDBOKS’, fortæller Jesper Theil Thomsen.
Lightboksen har derfor også de samme kvaliteter som SOUNDBOKS’en – den er holdbar, batteri-drevet, transportabel – og kan sættes op på kun fem sekunder. Lightboksen udnytter SOUNDBOKS’ egenudviklede proprietære TrackSync teknologi, som løbende lytter til musikken og tilpasser lysshowet til den.