Ny sikkerhedsrapport: Sikkerhedshændelser i skyen stiger markant
Hjem SIKKERHED Ny sikkerhedsrapport: Sikkerhedshændelser i skyen stiger markant

Ny sikkerhedsrapport: Sikkerhedshændelser i skyen stiger markant

Af Redaktionen

Analyserapporten fremhæver, hvordan de teknologiske fremskridt skaber større og stærkere cloud-trusler, idet 91 pct. af de adspurgte virksomheder udtrykker bekymring over nye risici og nuldagsangreb.

Ny sikkerhedsrapport: Sikkerhedshændelser i skyen stiger markantDen globale cybersikkerhedsvirksomhed Check Point Software Technologies har netop offentliggjort sin 2024 Cloud Security-analyserapport.

Rapporten afslører en markant stigning i antal sikkerhedshændelser i cloudmiljøer, idet 61 pct. af de adspurgte virksomheder har oplevet sikkerhedshændelser ift. 25 pct. i 2023-rapporten. Det svarer til en stigning på hele 154 pct., hvilket understreger øget kompleksitet og stigende hyppighed af cloudtrusler.

Check Point-rapporten viser en anden bekymrende tendens: Mens de fleste virksomheder fortsat prioriterer trusselsdetektion og overvågning, hvor fokus er på kendte sårbarheder og mønstre af ondsindet adfærd, er det kun beskedne 21 pct., der fokuserer på forebyggelse. Det er alarmerende, fordi virksomheder kæmper for at holde trit med de mange teknologiske fremskridt, herunder hastigheden af DevOps og udrulningen af ny kode og applikationer i skyen.

Selvom cloud-angreb er stigende, svarer blot 4 pct. af de adspurgte virksomheder, at de er i stand til nemt og hurtigt at mindske risici. Omvendt udtrykker hele 96 pct. bekymring over deres evne til at håndtere sådanne risici. Derudover er 91% af respondenterne bekymrede over stigningen i de mere sofistikerede cybertrusler, herunder ukendte trusler og nuldagsangreb, som ikke kan opdages ved hjælp af traditionelle sikkerhedsværktøjer.

“Danske virksomheder af alle størrelser har i stigende grad taget cloud til sig igennem mange år. Med det stigende antal sikkerhedshændelser, som rapporten kortlægger – hvad enten der er tale om cyberkriminelle eller selvforskyldte konfigurationsfejl i skyen – ligger der et stort arbejde forude for mange virksomheder med at højne sikkerheden i deres cloud-miljøer,” påpeger Balder Borup, der er Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark. “Optimal cloud-sikkerhed kræver dels et skifte mod implementering af AI-drevet trusselsforebyggelse og dels etablering af en konsolideret sikkerhedsarkitektur, hvor virksomhederne proaktivt er i stand til at håndtere nye og ukendte trusler.”

Indsigter fra 2024-rapporten:
  • Stigning i cloud-hændelser: Sikkerhedshændelser i skyen er steget med 154% sammenlignet med sidste år.
  • Bekymringer over risikostyring: Hele 96% af respondenterne svarer, at de er bekymrede over deres evne til effektivt at håndtere cloud-risici, hvilket afspejler en betydelig stigning fra tidligere år.
  • AI-teknologier tages hurtigt i brug: Virksomhederne har skiftet fokus, idet hele 91 pct. svarer, at de prioriterer AI for at forbedre deres sikkerhed ved at udnytte AI til proaktiv trusselsforebyggelse.
  • CNAPP til forbedret forebyggelse: På trods af det voksende trusselslandskab har kun 25 pct. af virksomhederne fuldt ud implementeret Cloud Native Application Protection Platforms (CNAPP). Dette understreger det presserende behov for omfattende løsninger, der går længere end de traditionelle værktøjer.
  • Kompleksitet i cloud-sikkerhedsintegration: På trods af potentialet for strømlinede løsninger har 54 pct. af respondenterne udfordringer med at opretholde konsekvente regulatoriske standarder på tværs af multi-cloud-miljøerne. Derudover kæmper 49 pct. med at integrere cloud-tjenester i deres legacy-systemer, hvilket ofte kompliceres grundet begrænsede it-ressourcer.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>