Dansk Erhverv inviterer til seminar om virksomhedshandel
Hjem FINANSIEL Dansk Erhverv inviterer til seminar om virksomhedshandel

Dansk Erhverv inviterer til seminar om virksomhedshandel

Af Redaktionen

Køb og salg af virksomheder er en kompleks størrelse, hvis man vil sikre en vellykket virksomhedsoverdragelse for de involverede parter.

Dansk Erhverv inviterer til seminar om virksomhedshandel.

Går en ejerleder med tanker om at sælge sit livsværk, kan værdiansættelsen, skattemæssige aspekter og juridiske overvejelser være stopklodser, som gør processen både tung og langsommelig.

Det ved man hos Dansk Erhverv. Derfor inviterer organisationen nu til to seminarer om virksomhedshandel, som afholdes i henholdsvis Kolding og København. En af de inviterede indlægsholdere er M+A Virksomhedsbørsen A/S, der er landets største virksomhedsmægler.

Seminarernes relevans understreges af tal fra Center for Ejerledede Virksomheder. Her vurderer man, at 80 procent af alle danske virksomheder i dag er ejerledede, og at 23.000 af dem forventes at skifte ejer inden for de næste ti år.

– Vi har været i gamet i mere end 25 år, og vi har siddet med ved bordet i mange små og store virksomhedshandler. Vi ved, hvor svær værdiansættelsen er, og hvilke faktorer som er vigtige at have med i vurderingen, hvis man vil undgå, at værdiansættelse med et pennestrøg udhules og undermineres. Det kan betyde, at den ikke kan forsvares, og det gør ofte også virksomheden usælgelig, siger Frank Jensen, der er direktør i M+A Virksomhedsbørsen og uddyber:

– Med initiativet vil vi give deltagerne en god indsigt i den betydning de drifts-, resultat- og udviklingsmæssige forudsætninger og grundlag har for virksomhedens værdi og ikke mindst salgbarhed. På de to seminarer vil vi trække nogle af de vigtigste og mest basale elementer frem og her give de fremmødte eksempler og en indsigt, de kan tage med sig hjem og anvende, når de kigger på deres egen virksomhed.

Vil klæde ejerleder godt på

Hos Dansk Erhverv håber man gennem seminarerne at kunne klæde ejerledere, der går i salgstanker, bedre på til et salg.

Dansk Erhverv inviterer til seminar om virksomhedshandel

Køb og salg af virksomheder er en kompleks størrelse, hvis man vil sikre en vellykket virksomhedsoverdragelse for de involverede parter. Dansk Erhverv inviterer til seminar om virksomhedshandel. Foto: PR.

– Vi regner med, at der altid er nogle af vores 18.000 medlemmer, der går i salgstanker, og at de i den proces har behov for vejledning om, hvordan de kommer videre, især med input til værdiansættelsen. På den måde håber vi, at deltagerne får en række gode råd og værktøjer til mere realistiske overvejelser omkring salgsprocessen med sig – herunder også tidshorisont og omkostningsniveau, siger Marianne Eltong Gade, der er Politisk konsulent, sekretariatschef i Dansk Erhverv.

Et hold af eksperter står klar

På de to seminarer vil deltagerne med et hold eksperter dykke ned i kompleksiteten af skattemæssige aspekter, juridiske overvejelser samt hvordan prisen på en virksomhed vurderes. Programmet ser ud som følger:

  • Velkommen + oplæg, Marianne Eltong Gade, Politisk konsulent, sekretariatschef, Dansk Erhverv
  • Skat, Kristian Thostrup, Partner & Statsautoriseret revisor, BDO
  • Juridiske aspekter ved virksomhedsoverdragelse – fx kontrakter og aftaler, due diligence-processen, beskyttelse af virksomhedens interesser, Kristina Meier Risbjerg, Partner & Advokat, Hulgaard Advokater
  • Hvordan værdiansætter man en virksomhed? Identificering af potentielle købere, forberedelse af virksomheden til salg, mæglingsprocessen fra start til slut, Thomas Egedgaard, Virksomhedsmægler, Virksomhedsbørsen A/S
  • Afslutning + spørgsmål, Sven Petersen, Erhvervsjuridisk fagchef, Dansk Erhverv

Første seminar afholdes i Kolding den 17. april, og arrangementet i København er datosat til den 7. juni.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>