Oracle hjælper organisationer med at opnå de højeste niveauer af skalérbarhed, tilgængelighed og imødekommer krav om datasuverænitet
Hjem AI Oracle hjælper organisationer med at opnå de højeste niveauer af skalérbarhed, tilgængelighed og imødekommer krav om datasuverænitet

Oracle hjælper organisationer med at opnå de højeste niveauer af skalérbarhed, tilgængelighed og imødekommer krav om datasuverænitet

Af Redaktionen

Med Oracle Globally Distributed Autonomous Database drevet af AI og ML kan kunderne reducere driftskompleksitet og omkostninger.

 Oracle har annonceret den generelle tilgængelighed af Oracle Globally Distributed Autonomous Database.

Globally Distributed Autonomous Database er bygget på Oracles gennemprøvede sharding-teknologi og leverer fordelene fra Oracle Autonomous Database, samtidig med at den giver kunderne kontrol over datadistribution og dataplaceringspolitikker.
Det betyder, at organisationer automatisk kan distribuere og lagre data over hele kloden på mange fysiske lokationer på en måde, der er transparent for ens applikationer. Man opnår på den måde højest mulige niveauer af skalérbarhed og tilgængelighed samtidig med, at man kan håndtere krav om datasuverænitet og drage fordel af autonome operationer. Alt i alt reducerer det omkostningerne betydeligt.

 Globally Distributed Autonomous Database forenkler udviklingen og brugen af distribuerede databaser til missionskritiske applikationer ved at understøtte stort set enhver datatype, workload og programmeringsstil i stor skala. Eksisterende SQL-applikationer kan bruge distribuerede databaser uden at skulle omskrives. Oracle Globally Distributed Autonomous Database understøtter flere metoder til datadistribution, replikering og implementering end andre distribuerede databaser.

 “Organisationer med globale operationer har specifikke applikationskrav omkring datasuverænitet, skala og tilgængelighed, der kan variere mellem kontinenter og lande. Disse krav kan imødekommes med en missionskritisk, distribueret databasearkitektur, der kan understøtte global distribution,” siger Juan Loaiza, executive vice president, Mission-Critical Database Technologies, Oracle. 

Oracle hjælper organisationer med at opnå de højeste niveauer af skalérbarhed, tilgængelighed og imødekommer krav om datasuverænitet“Den nye Globally Distributed Autonomous Database opfylder dette behov og gør det muligt for kunderne at udnytte en serverløs, elastisk og automatisk skalérbar arkitektur til at kunne sænke omkostningerne dramatisk. Med konvergerede databasefunktioner er vores nye Globally Distributed Autonomous Database den enkleste, mest funktionelle og mest missionskritiske distribuerede database-cloudtjeneste i verden.”

 Distribuerede databaser kan være svære at implementere og administrere på grund af det store antal servere, der er distribueret på tværs af flere lokationer. Globally Distributed Autonomous Database eliminerer denne kompleksitet ved at bruge og udvide Autonomous Databases AI- og ML-drevne automatisering med automatisk datadistribution og shard management. Administratorer kan håndtere den distribuerede database som en enkelt logisk database og bruge automatiseret provisionering, tuning, skaléring, patching og sikkerhedsfunktioner for at undgå tidskrævende manuelle opgaver og potentielle fejl. Derudover giver automatisk databaseskaléring pr. individuel shard kunderne mulighed for at øge og mindske ressourcerne for at imødekomme efterspørgslen og minimere forbruget og omkostningerne.

 Yderligere forbedringer af Oracle-databasen

 Med Oracles integration af generativ AI på tværs af sin teknologistak har udviklere adgang til nye værktøjer, herunder Autonomous Database Select AI, til at integrere AI og ML i deres applikationer. Select AI kan oversætte spørgsmål på naturligt sprog i en konversationstråd til SQL-forespørgsler ved hjælp af store sprogmodeller (LLM’er). Med Globally Distributed Autonomous Database dirigeres SQL-forespørgslen automatisk til det relevante land eller shard for at generere svarene. Derudover giver Oracle Database 23c med Raft quorum-baseret konsensusreplikering automatisk applikationsfailover på under tre sekunder uden tab af data. Dette og AI Vector Search med RAG-integration (retrieval augmented generation) vil være tilgængelige senere på året.

 Kommentarer fra kunder og analytikere

 “Oracles Globally Distributed Database giver os mulighed for at overholde reglerne for data-residens ved automatisk at distribuere data til forskellige lande, der er transparent for applikationsbrugerne, på en meget økonomisk måde,” siger Bilal Ramadan, Chief Delivery Officer, Munich Re HealthTech.

 “Mange databasesystemer har en eller anden sharding-teknik til at hjælpe brugerne med at administrere et sæt data på tværs af flere databaser og i nogle tilfælde opnå en distribueret databasekapacitet. Disse involverer normalt en stor byrde for applikationsudviklere, der skal skrive kode, som adskiller og orkestrerer shard-opdateringer på en sådan måde, at de undgår modstridende data og ulogiske datakombinationer. Oracles tilgang til sharding undgår alt dette og gør applikationernes interaktion med databaserne gennemsigtig og pålidelig,” siger Carl Olofson, research vice president, Data Management Software, IDC. 

 “Derudover gør Oracles gennemprøvede RAC-clustering-teknologi, der er udvidet til denne distribuerede databasetilgang, det muligt at tilbyde et stort udvalg af datadistributionsmodeller, replikationsmetoder og shard-udrulningsmuligheder, som er nemme at administrere, ligetil at udvikle imod og gør det muligt for Oracle Database at opfylde unikke kundekrav. Tilsammen gør disse muligheder Oracle til en nøglespiller i kategorien for distribuerede databaser.”

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>