Den danske udgiver bag skærmtrolden Hugo når rekordomsætning med superhelte i ryggen
Hjem VIRKSOMHED Den danske udgiver bag skærmtrolden Hugo når rekordomsætning med superhelte i ryggen

Den danske udgiver bag skærmtrolden Hugo når rekordomsætning med superhelte i ryggen

Af Redaktionen

Danske 5th Planet Games, den originale udgiver bag skærmtrolden Hugo, har opnået sit bedste årsregnskab nogensinde. Og med underholdningsgiganten Skybound i ryggen er ambitionerne store.

 Den danske spiludgiver 5th Planet Games har opnået en rekordomsætning i 2023. Det viser det seneste årsregnskab, som byder på en omsætning på 16,6 millioner kroner – en stigning på 47 procent sammenlignet med året før.

Det positive regnskab sker på baggrund af en større produktportefølje og flere strategiske partnerskaber, hvilket har hævet bruttoindtjeningen med 347 procent. Resultatet rammer plet i forhold til bestyrelsens forventninger.

”Det er fantastisk at opleve den rejse, som 5th Planet Games har været på – og at se de seneste resultater. Spilindustrien er nådesløs, men vi har alligevel formået ikke kun at skabe et rekordresultat i 2023; vi er også lykkedes med at gøre 5th Planet Games til et firma, der succesfuldt er i stand til at favne flere titler, flere genrer og flere strategiske partnerskaber,” siger Mark Stanger, CEO hos 5th Planet Games.

Store vækstambitioner

Den danske udgiver bag skærmtrolden Hugo når rekordomsætning med superhelte i ryggen5th Planet Games har siden 2012 stået som udgiver bag den elskede og nostalgiske skærmtrolden Hugo, og er i dag med til at udgive og medfinansiere en lang række populære videospil – og på sigt også andre typer af underholdningsmedier.

2023 bød på en lang række titellanceringer, som 5th Planet Games enten medfinansierede eller medpublicerede, herunder:

  • Invincible Presents: Atom Eve
  • Escape Academy: The Complete Edition
  • Hugo Legacy
  • Escape Academy: Escape from the Past
  • Wrestlequest
  • Before Your Eyes

2023 har også været et år med store investeringer uden for spilbranchen: 5th Planet Games investerede i det islandske produktionsselskab Sagafilm, hvilket har udviklet sig til en stor succes, som for nylig har annonceret flere store, nye tv-projekter, herunder The Minister 2, som vil blive frigivet verden over i efteråret 2024.

“Vi er på en rejse til at være langt mere end digitale spil og egne IP’er, og det positive regnskab viser, at vi er på rette vej: Nye titler, hvor vi ikke kun benytter vores egne IP’er, men også dykker ned i Skybounds store kartotek, har vist sig at være en succes,” siger Søren Kokbøl Jensen, bestyrelsesmedlem hos 5th Planet Games.

5th Planet Games blev delvist opkøbt i 2021 af Skybound Entertainment, som blandt andet står bag store succeser som The Walking Dead og Invincible, hvoraf sidstnævnte er det mest sete TV-show på Amazon Prime i Norden. Netop Invincible, et omfattende superhelteunivers målrettet det voksne publikum, er et fokusområde for 5th Planet Games i fremtiden.

”Vores primære mål for 5th Planet Games har været tofoldigt: At udnytte Skybounds fantastiske IP’er, såsom Invincible, og at skabe et nordisk underholdningsselskab, som har evnerne og erfaringen til at arbejde med alle former for underholdningsmedier. I 2023 investerede vi i Sagafilm, og vores planer for 2024 er mindst lige så ambitiøse,” siger Henrik Nielsen, bestyrelsesmedlem og tidligere CEO hos 5th Planet Games.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>