KLM fastholder sin 2. plads som det mest bæredygtige flyselskab
Hjem BÆREDYGTIGHED KLM fastholder sin 2. plads som det mest bæredygtige flyselskab

KLM fastholder sin 2. plads som det mest bæredygtige flyselskab

Af Redaktionen

Mens det går op og ned for konkurrenterne, holder KLM fast i sin placering som nummer to i dette års Sustainable Brand Index.

Det hollandske flyselskab, der er den eneste ikke-skandinaviske aktør i top-3, øger samtidig sin rating i to internationale målinger.

Det er ikke gået ubemærket hen, at KLM i 2023 styrkede sin indsats for en mere bæredygtig luftfart. Massive investeringer i nye, mere brændstoføkonomiske fly og målrettede investeringer i produktionen af bæredygtigt flybrændstof (SAF) har sikret selskabet en plads forrest i førerfeltet blandt flyselskaberne med den mest aktive klimaindsats.

Igen i år står KLM således næstøverst på listen over de mest bæredygtige flyselskaber i Sustainable Brand Index, som gennemfører sine målinger blandt respondenter i Norden, Baltikum og Holland. Også på et mere globalt plan noteres KLM’s bæredygtighedsindsats. Selskabet har i 2023 forbedret sin rating i Dow Jones Sustainability Index og CDP-indexet, der måler henholdsvis bæredygtighedspraksis og klimamæssig gennemsigtighed.

  • Hvert et trin, vi klatrer op ad på rangstigen, har betydning for os. Vi ser det som et bevis på, at mange er opmærksomme på vores indsatser for en mere bæredygtig luftfart. Luftfarten som helhed har stadig en lang rejse foran sig, men der foregår et intenst og solidt bæredygtighedsarbejde, som vi er med til at drive, siger Maria Hagelberg, der er ansvarlig for bæredygtighed hos Air France og KLM i Nordeuropa.

Det er især investeringer i mere energieffektive fly og bæredygtigt flybrændstof, der kan rykke noget i flyselskabernes klimaregnskaber. Den nye generation af fly kan reducere CO2-udslippet med op til 25 procent, og bæredygtigt flybrændstof kan skære op til 80 procent af udledningen. Mens flyene kan bestilles, er bæredygtigt flybrændstof imidlertid en global mangelvare og udgør derfor blot lidt over 0,1 procent af verdens samlede flybrændstofforbrug.

  • KLM fastholder sin 2. plads som det mest bæredygtige flyselskab

    KLM vil tage levering af sin nye Airbus A321neo om blot et par måneder mere, med København, Berlin og Stockholm for nylig annonceret som startdestinationer.

    Manglen på bæredygtigt flybrændstof er akilleshælen i luftfartens grønne omstilling. Ud over flådemodernisering er SAF den eneste tilgængelige og realistiske løsning på at flyve mere bæredygtigt her og nu, men der produceres alt, alt for lidt. Derfor har vi i KLM blandt andet investeret i SAF-produktion, ligesom vi konstant øger mængden af bæredygtigt flybrændstof på vores flyvninger. Jo flere selskaber, der gør det, desto større er chancerne for, at produktionskapaciteten øges, siger Maria Hagelberg.

KLM tilføjer i dag op til en procent bæredygtigt flybrændstof på alle billetter, hvilket er inkluderet i prisen. Selskabets mål er at øge dette til 10 procent i 2030. Samtidig sigter KLM efter, at 64 procent af flyflåden skal være moderniseret i 2028. Selskabet investerede i 2023 i 50 nye Airbus A350 fly, som bruger 25 procent mindre brændstof.

KLM bruger tæt ved 17 procent af alt det bæredygtige flybrændstof, der produceres på verdensplan, svarende til 80.000 ton. Det er mere end noget andet flyselskab.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>