Edge Computing – en revolution for IT-kanal salget
Hjem NYHEDER Edge Computing – en revolution for IT-kanal salget

Edge Computing – en revolution for IT-kanal salget

Af Redaktionen

Når vi reflekterer over den indflydelse, som coronapandemien har haft på teknologilandskabet, er det indlysende at 2020 satte fokus på hvor central digitalisering er blevet – både i handel og i vores daglige liv.

Edge Computing – en revolution for IT-kanal salget

Af: Jesper Hersbro, distribution manager, Vertiv Benelux & Nordics

Hvad gjorde vi før Microsoft Teams og Zoom, WebEx og Skype? Og hvilken rolle ser det ud til, at digitalisering spiller i fremtiden?

Ifølge en IDC-køberundersøgelse, på tværs af fem europæiske underregioner og fem vertikale sektorer, var virkningen af ​​COVID-19 på visse it-investeringer i virksomheder, sandsynligvis positiv. Over 50% af respondenterne gav for eksempel udtryk for dette om Collaboration Tech.

I marts offentliggjorde IDC sin prognose for, hvordan ICT(Information and communications technology)-udgifter kontra BNP ville blive påvirket målt ved år-til-år-vækst. Den skønner at ”Core ICT-udgifter” bliver ramt hårdere end i den globale recession i 2008 (“Core ICT Spending” ekskluderer nye Innovation Accelerator-teknologier som IoT, robotteknologi, AR / VR og 3D-printere), men det samlede ICT-forbrug (som ikke tager højde for disse teknologier) vil blive mindre påvirket.

På denne baggrund ser vi nogle vigtige tendenser tage fart i it-købslandskabet. Især den hastige rejse mod Edge IT.

Om end notorisk svær at definere, er edge faktisk mindst tre ting: Legacy Edge, som er virksomhedsejet løsning, der flyttes til colo og offentlig cloud; Geographic Edge, som understøtter et envejs-flow af ​​data fra primært content-distributionsnetværk og Dynamic Edge, som understøtter den tovejs-trafik af data, vi har set efter eksplosionen af ​​nye IoT-enheder, hovedsageligt i byområder.

En effekt af pandemien er, at hjemmekontoret er blevet en Edge-destination i sig selv. I betragtning af skiftet til fjernarbejde vil edge fremover være et område, hvor der kan ses et løft som et resultat af den ændrede arbejdspraksis. Faktisk kan flere investeringer indenfor edge, som f.eks. investeringer i større distributionsnetværk, muligvis have været med til at afbøde nogle af de båndbreddeproblemer, vi ellers så under den såkaldte ”lock down”. Men det vil kræve nye typer af datacenterkapacitet installeret tættere på slutbrugerne – sandsynligvis i form af præfabrikeret, modulær infrastruktur af hensyn til hastighed og standardisering samt den ekstra sikkerhed ved fabrikstestet pålidelighed.

Virksomheder indenfor en lang række vertikaler investerer i digitalisering for at konkurrere mere effektivt på deres egne markeder, og meget af denne digitalisering skal ske i nærheden af ​​brugeren.

For at sætte nogle tal på datacenter-mulighederne offentliggjorde Vertiv mod slutningen af ​​sidste år sit whitepaper ”Data Center 2025: Closer to the Edge”. Af de 800+ brancheledere, som Vertiv talte med i undersøgelsen, forventer 20%, der har edge-websteder, at antallet af edge-sider, de vil understøtte, vil stige med 400%.

Indenfor core og edge ser vi de samme udfordringer med skalerbarhed, hastighed og kompleksitet. Med udvidelsen af edge, hvor søger kunderne efter support? Tag f.eks. en kunde med flere edge-profiler – hver af dem med få racks, men forretningskritiske ikke desto mindre. For dem er implementeringshastigheden på tværs af flere lokationer i små mængder afgørende for at skalere med ro i sindet. Implementeringsstadiet er vigtigt, men fleksibilitet til at tilpasse på forhånd og få lokal support på stedet er en afgørende faktor.

Kanalpartnere hjælper deres kunder med at navigere i disse udfordringer ved at kombinere deres ekspertise med erfarne stærke leverandører. Kritisk IT-infrastruktur som grundlaget for ethvert pålideligt anlæg kræver mere end blot komponenter i stativer, PDU’er, UPS, køling og fjernadministration. Der er brug for fleksibilitet i tilgangen fra leverandører, der kan levere standardiserede produkter i høj volumen hvor som helst.

Investeringerne i digitalisering er uformindsket. I løbet af de seneste måneder har teknologi og it skilt sig ud som den nye rygrad i vores samfund, der holder folk forbundet og virksomheder i gang. Selvom disse digitaliseringstendenser ikke er nye, er vi blevet skubbet hastigt fremad, hvor alt det digitale nu er blevet vigtigt. Virksomheder og institutioner, der ønsker at tackle den digitale mulighed, skal begynde at gennemgå deres kritiske infrastruktur allerede i dag – for edge vil spiller – og udgør allerede en førende rolle.

Af: Jesper Hersbro, distribution manager, Vertiv Benelux & Nordics

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>