Vinterpremiere hos SkiStar i Sverige og Norge – klar med masser af sne og bæredygtighed
Hjem EFTER ARBEJDE Vinterpremiere hos SkiStar i Sverige og Norge

Vinterpremiere hos SkiStar i Sverige og Norge

Af Redaktionen

Takket være den seneste tids kolde vejr, der har givet gode betingelser for at producere sne, kan alle SkiStars destinationer nu byde alle skientusiaster velkommen til sæsonåbningen.

I Vemdalen åbnede man allerede 26. november, i Sälen ogTrysil åbner man 2. december, og i Åre og Hemsedal er man klar til åbning 8. december.

Vinteren er altså kommet for at blive, og med den hører der skiløb.

– Vi glæder os til at åbne vores skisportssteder og samtidig slå dørene op til endnu en sæson hos SkiStar med tæt på 150 dages skiløb foran os. Med det kolde vejr får vi mulighed for at producere rigtig god sne med vores snekanoner, og så kommer natursneen som prikken over i’et. Holdet, der står for sneproduktionen, arbejder intensivt på, at vi kan tilbyde godt alpint skiløb til åbningsdagene og uforglemmelige fjeldoplevelser til vores gæster, siger Niclas Sjögren Berg, driftsdirektør i SkiStar.

Sneproduktion og bæredygtighed
Alle SkiStars fem destinationer arbejder løbende på at forbedre sneproduktionskapaciteten og på at gøre sneproduktionen mere effektiv og reducere ressourceforbruget. Man arbejder med at reducere den tid, det tager at præparere pisterne, og dermed reduceres udslip fra pistemaskinerne. Sne fra snekanonerne er betydelig mere robust og slidstærk end natursne, og med en god bund af kanonsne forlænges skisæsonen betydeligt, uden at naturen tager skade af slitage.

Brugen af sne fra snekanoner er en cirkulær proces, hvor vandet går tilbage til naturen. Arbejdet med at effektivisere sneproduktionen er en del af SkiStars bæredygtighedsarbejde, hvor SkiStar er på forkant med branchen og sigter mod at være fuldstændig klimaneutral i driften i 2030. Den seneste bæredygtighedsrapport viser, at SkiStar har reduceret sit klimaaftryk med over 57 procent det seneste år.

En anden for gæsterne mere håndgribelig del af SkiStars cirkulære omstilling er arbejdet med genbrug og udlejning af tøj hos Skistar. I år begynder SkiStar at sælge brugte ski fra eget lager via skistarshop.com denne vinter. Man kan også købe brugt skitøj i samarbejde med Serculate via SkiStarshop Concept Store i Lindvallen i Sälen.

Vinterpremiere hos SkiStar i Sverige og Norge – klar med masser af sne og bæredygtighed– Hos SkiStar arbejder vi for at fremme en aktiv livsstil i naturen, og det er vigtigt for os, at de oplevelser, vi tilbyder, skal være bæredygtige og ikke påvirke natur og klima negativt. Som gæst kan man stå på ski og nyde naturen med god samvittighed hos os. Desuden er kronekursen på den svenske og norske krone virkelig god lige nu, hvilket er en stor fordel for vores danske gæster, som nu får endnu mere for pengene, når de rejser nordpå, siger Stefan Sjöstrand administrerende direktør for SkiStar.

Udvalgte nyheder fra SkiStar til denne sæson:

Ny skilodge – SkiStar Lodge Hundfjället

SkiStar Lodge Hundfjället er SkiStars store skilodge-satsning og kronjuvelen i Sälenfjeldene. Lodgen er et ski-in/ski-out familieresort, der har en eksklusiv og familiær atmosfære med varme hyggelige fællesområder, hotelværelser, lejligheder inkl. unikke familielejligheder med snemanden Valle-tema, to hyggelige restauranter, en stor lodge-bar, relaxområde og fitnesscenter, der er direkte forbundet med to ultramoderne 8-stole ekspreslifter, pister og nærhed til Scandinavian Mountains Airport kun 10 km væk. SkiStar Lodge Hundfjället åbnede for de første gæster sidste vinter, men for danske gæster er det nyt, da få rejste på skiferie sidste år.

Ny flymulighed fra Danmark til Åre med Norwegian:
Flyselskabet Norwegian flyver denne vinter fra København direkte til Sveriges skihovedstad Åre. Fra den 21. december er der direkte fly om torsdagen og fra den 1/1 også om søndagen over jul og nytår i uge 52 og uge 1. Dertil er der direkte flymulighed torsdag og søndag i højsæsonen fra uge 7 til uge 12.

 

SAS flyver til Scandinavian Mountains Airport i Sälen-Trysil
SAS har flyruter fra Danmark til Scandinavian Mountains Airport til vinter. Der er direkte flylinjer fra både Københavns og Aalborgs lufthavne. Linjen fra København starter 22. december og flyver torsdage og søndage i vintersæsonen. Flylinjen fra Aalborg starter også 22. december med trafik torsdage i jule- og nytårsperioden frem til 5. januar og derefter søndage fra 8. januar. Der er også direkte fly med BRA fra Malmø og Ängelholm hele sæsonen. https://www.skistar.com/da/skisteder/salen/vinter-i-salen/rejsen-hertil/rejse-med-fly/

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>