Idriftsættelse og udbedringer skrider frem på Tyra-feltet
Hjem VIRKSOMHED Idriftsættelse og udbedringer skrider frem på Tyra-feltet

Idriftsættelse og udbedringer skrider frem på Tyra-feltet

Af Redaktionen

 I marts 2024 blev den første gas fra det nye Tyra-anlæg eksporteret til land.

Siden da har Tyra-teamet arbejdet på at løse de uforudsete tekniske hændelser, der har påvirket indkøringen til fuld produktion.

Mens udbedringerne af det defekte udstyr fortsætter, er vi fortsat fokuseret på at sikre leveringen af yderligere gasmængder til Danmark.

I løbet af april og maj 2024, informerede TotalEnergies EP Danmark A/S gasmarkedet om tekniske udfordringer, der påvirkede idriftsættelsen og forøgelsen af produktionen fra de nye Tyra-faciliteter. Omfattende undersøgelser har bekræftet, at udfordringerne vedrørte en transformer, der leverer strøm til IP-gaskompressoren (IP = Intermediate Pressure). Reparationsarbejdet er i fuld gang, og det forventes, at fremstillingen af erstatningsudstyr og andre tekniske komponenter relateret til IP-kompressoren vil være afsluttet i de kommende uger.

Idriftsættelse og udbedringer skrider frem på Tyra-feltetIdriftsættelse af de nye Tyra-faciliteter fortsætter, og tilslutnings- og idriftsættelsen af Tyra Vest og Tyra-satellitfelterne er afsluttet med succes. Der er dog opstået et teknisk problem med en transformer, som leverer strøm til LP-kompressoren (LP = Low Pressure) på Tyra Øst. Der er truffet øjeblikkelige foranstaltninger for at minimere påvirkningen og påbegynde de nødvendige udbedringer. Yderligere undersøgelser udføres for at forstå den potentielle indvirkning på indkøringen af Tyra. Alle nødvendige teams og eksterne leverandører er fuldt mobiliseret til at bistå med løsninger og afhjælpe situationen.

Mens de løbende tekniske udbedringer og reparationsarbejdet er i gang, er forskellige muligheder for fortsat at levere gas til Danmark allerede blevet identificeret. Vi har derfor implementeret de nødvendige foranstaltninger for delvist at genstarte produktionen fra Harald-feltet gennem Tyra som del af idriftsættelse af Tyra-feltet inden for de kommende dage. Teamet fortsætter parallelt med at afsøge yderligere muligheder for gradvist at øge produktionen fra Tyra-faciliteterne.

Michael Lindholm Pihl Larsen, teknisk projektleder på Tyra-genopbygningsprojektet hos TotalEnergies EP Danmark, siger:

“Hele Tyra-teamet har arbejdet målrettet på at løse de tekniske problemer så hurtigt som muligt og har undersøgt forskellige muligheder for at levere yderligere gasmængder til Danmark. Med de nødvendige foranstaltninger iværksat, kan vi nu delvist genoptage Harald produktion til Danmark inden for de næste dage. Vores hovedprioritet er at fuldføre alle udbedringsarbejder og forsætte en sikker indkøring af Tyra, så Danmark igen kan blive nettoeksportør og selvforsynende med gas.”

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>