Kraftigste Bentley nogensinde: Den nye Continental GT Speed
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Kraftigste Bentley nogensinde: Den nye Continental GT Speed

Kraftigste Bentley nogensinde: Den nye Continental GT Speed

Af Redaktionen

Med fjerde generation af Continental GT Speed har Bentley igen flyttet grænserne for den moderne luksussportsvogn.

Bentley Motors er stolte af at præsentere fjerde generation af Continental GT, der følger den mere end 20 år lange tradition fra Continental GT-familien ved at optimere den ultimative blanding af superbilspræstationer, håndbygget luksus og daglig anvendelighed.

I forhold til forgængeren er 63 procent af bilens komponenter helt nye.

Fornyelsen er i dén grad til at se, for den nye GT Continental stiller med den største forandring af modellens ansigt siden dens fødsel i 2003. De dobbelte forlygter er nu afløst af enkelte lygter, hvilket ikke er set på en serieproduceret Bentley siden den klassiske S2 fra 1959. Denne designmæssige ændring tilfører nu den store coupé et endnu mere bestemt udtryk.

Kraftigste Bentley nogensinde: Den nye Continental GT SpeedOgså bagenden fremstår i et forandret og renere look, hvor bagklappens aerodynamisk optimerede form eliminerer behovet for en aktiv hækspoiler, mens de fladere og bredere baglygter kombineret med den dramatisk stylede bagkofanger fremhæver bilens bredde.

De markante bagskærme – bilens såkaldte ‘hofter’ – er et ikonisk særkende, som designerne på fineste vis har videreført til den nye Continental GT. Det samme gælder de store hjul, som på GT Speed fylder 22 tommer, ligesom farvepaletten også er fornyet og inkluderer særlige kulører som Tourmaline Green – en moderne fortolkning af den ikoniske Bentley-grønne.

Hybridteknologi og imponerende kræfter

Under et andet særkende – den lange og majestætiske motorhjelm – byder den nye Continental GT Speed på den kraftigste drivlinje nogensinde i en serieproduceret Bentley. Med betegnelsen ‘Ultra Performance Hybrid’ – og ved at kombinere en nyudviklet 600-hestes 4,0-liters V8-biturbomotor med en effektiv elmotor – leveres nemlig en samlet ydelse på grandiose 782 hestekræfter.

Sammenlignet med sin W12-motoriserede forgænger producerer den nye Continental GT Speed således 11 procent mere drejningsmoment (fra 900 til 1.000 Newtonmeter) og 19 procent højere effekt (fra 659 til 782 hestekræfter). Via en ottetrins dobbeltkoblingsgearkasse og et effektivt firehjulstræk sikrer disse massive kræfter en accelerationstid fra 0-100 kilometer i timen på blot 3,1 sekunder og en tophastighed på 335 kilometer i timen.

En nyttig feature ved det innovative hybridsystem er bilens evne til at køre på ren el. Elmotoren alene producerer nemlig 190 hestekræfter og 450 Newtonmeter, hvilket er rigeligt til lydløs og komfortabel kørsel på kortere distancer i for eksempel bytrafik. Det 25,9 kilowatttimer store batteri sikrer en elektrisk rækkevidde på op til 81 kilometer (WLTP) og kan lades med 11 kilowatt (AC) via en almindelig ladestander – men oplades også automatisk under kørslen.

Ultimativ komfort og enestående lyd

Og apropos komfort, så har Continental GT-familien allerede demonstreret nogle af verdens smukkest udførte kabiner og viser toppen af håndværk fra det dygtige og erfarne team på Bentleys fabrik i Crewe, England. Den firepersoners kabine i den nye Continental GT byder blandt andet på et fint og præcist quiltet mønster på sæder og dørsider, hvorved klassisk interiørdesign kombineres med et moderne og modeinspireret look.

De 20-vejs justerbare forsæder i Continental GT har længe sat standarden, når det gælder ultimativ siddekomfort, og nu kan oplevelsen løftes yderligere med Postural Adjust – en teknologi, som Bentley har hentet fra luksuskabiner i passagerfly, hvor luftlommer indbygget i sædet giver nærmest umærkbar massage undervejs – samt Auto Climate, som automatisk styrer og kontrollerer varme- og fugtniveau i sædet.

Af andre features kan nævnes det imponerende audioanlæg, hvor der kan vælges mellem tre muligheder: Standardsystemet yder 650 watt og rummer 10 højttalere, mens et 1.500-wattssystem fra Bang & Olufsen med 16 højttalere og illuminerede højttalergrille giver en ekstraordinær oplevelse. For de sande musikelskere tilbydes den nye Continental GT med et 2.200 watt kraftigt system fra Naim med 18 højttalere og aktive basenheder i forsæderne.

Såvel nye Bentley Continental GT Speed som den åbne udgave, Continental GTC Speed, kan allerede nu specificeres i den officielle online-konfigurator.

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>