Ny undersøgelse: AI er nøglen til bedre trivsel på arbejdspladsen
Hjem UNDERSØGELSE Ny undersøgelse: AI er nøglen til bedre trivsel på arbejdspladsen

Ny undersøgelse: AI er nøglen til bedre trivsel på arbejdspladsen

Af Redaktionen

En ny undersøgelse fra HP Inc. viser, at kun 27 pct. af medarbejdere har et sundt forhold til sit arbejde.

Hele 76 pct. af de adspurgte tror dog, at kunstig intelligens kan spille en afgørende rolle i at forbedre deres arbejdssituation.

IT-virksomheden HP Inc. annoncerer nye resultater fra sit Work Relationship Index – en omfattende undersøgelse, der udforsker medarbejderes forhold til deres arbejde.

Undersøgelsen viser, at medarbejdere har et anstrengt forhold til deres arbejde samtidig med at deres forventninger som medarbejder stiger. Her kommer kunstig intelligens (AI) ind i billedet som nøglen til at låse op for og skabe bedre arbejdsforhold.

“AI repræsenterer en betydelig mulighed for at transformere vores arbejdsmiljø og skabe en mere positiv og produktiv atmosfære for alle. For at fremme større forståelse og accept af AI – og sikre, at medarbejdere ved, hvordan de kan drage fordel af det – skal erhvervsledere tage initiativet til at uddanne medarbejdere om AI’s potentiale og føre an i en effektiv integration,” udtaler Dave Shull, præsident for HP Workforce Solutions hos HP Inc.

Forhold til vores job er anstrengt: AI kan hjælpe

I dagens globale arbejdsmarked, er der et stort pres på forholdet mellem medarbejdere og deres arbejde. Kun 27% af medarbejderne føler, at de har et godt forhold til deres job, og 58% siger på verdensplan, at deres forventninger til deres arbejde er steget inden for de seneste tre år. AI kan hjælpe med at forbedre forholdet til arbejdet, og erhvervsledere og IT-beslutningstagere er særlig entusiastiske om det uindfriede potentiale ved AI. Tallene understreger dette:

  • 54% af medarbejderne, 72% af erhvervslederne samt 70% af IT-beslutningstagerne mener, at kunstig intelligens (AI) kan hjælpe med at gøre det nemmere at balancere arbejde og privatliv.
  • 58% af medarbejdere og 75% af erhvervsledere tror, at AI kan optimere opgaver og gøre deres job lettere.

Stor usikkerhed blandt medarbejdere: Ledelsen skal guide integrationen af AI

Ny undersøgelse: AI er nøglen til bedre trivsel på arbejdspladsenErhvervsledere og IT-ansvarlige skal bedre forklare fordelene ved AI og lære medarbejdere at bruge det i deres arbejde. Dette vil forbedre forretningen og styrke medarbejdernes forhold til arbejdet. Undersøgelsen viser, at stadig er usikkerhed om, hvordan man bedst bruger AI.

  • Næsten to ud af fem medarbejderne føler sig usikre på, hvornår de skal bruge AI på arbejdspladsen
  • 41 pct. føler, at de ikke er rustet til at udnytte AI’s fulde potentiale i deres arbejde.

Samtidig argumenterer 73% af erhvervsledere og 66% af medarbejderne for en ordentlig AI-uddannelse, hvilket er en tydelig opfordring til, at organisationer prioriterer initiativer til kompetenceudvikling for at forbedre deres arbejdsstyrke i at omfavne AI-teknologier.

“I et dynamisk arbejdsmiljø, hvor virksomheder stræber efter at øge engagement, fastholde medarbejdere og forbedre produktiviteten, mens de samtidig ønsker at inspirere deres medarbejdere, fremstår den strategiske integration af AI som en potent drivkraft for transformation,” siger Stella Low, Chief Communications Officer, HP Inc. Og fortsætter:

“Medarbejdere over hele verden ser mod ledelsen for at vise dem, hvordan de effektivt kan navigere i AI-terrænet: scenen er sat for, at erhvervsledere griber muligheden for både at styrke deres medarbejdere og drive succes.”

Download den fulde rapport ‘AI på arbejdspladsen’ fra Work Relationship Index her under “Download seneste rapporter.”

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>