Oracle APEX AI Assistant muliggør udvikling af virksomhedsapplikationer baseret på naturligt sprog
Hjem AI Oracle Apex AI Assistant muliggør udvikling af virksomhedsapplikationer baseret på naturligt sprog

Oracle Apex AI Assistant muliggør udvikling af virksomhedsapplikationer baseret på naturligt sprog

Af Redaktionen

AI-funktioner i Oracle Apex gør det muligt for brugere, der ikke kender SQL, at udføre en vektorsøgning på mindre end to minutter.

Oracle har annonceret nyeAI-tiltag i den seneste udgave af Oracle APEX low-code-udviklingsplatformen.

Den nye APEX AI-assistent forenkler applikationsudvikling og hjælper udviklere med hurtigt at bygge funktionsrige, missionskritiske applikationer i stor skala. Udviklere kan nu oprette applikationer ved at bruge naturlige sprogprompter til at specificere ønskede funktioner og komponenter og automatisk generere SQL-sætninger, udføre fejlretning med et enkelt klik, eliminere behovet for at huske tabelnavne og nemt tilføje en out-of-the-box samtalegrænseflade til deres applikationer. Oracle APEX er en fuldt understøttet, gratis funktion i Oracle Database og alle Oracle Database-tjenester, herunder Oracle Autonomous Database, som udviklere kan prøve gratis her.

Ved at erstatte kompleks traditionel kodning gør Oracle APEX’s deklarative udviklingsmetode det muligt for udviklere at bygge og implementere missionskritiske virksomhedsapplikationer 20 gange hurtigere med 100 gange mindre kode. Med over 21 millioner byggede applikationer er Oracle APEX den foretrukne platform for over 850.000 udviklere i organisationer på tværs af brancher verden over.

Oracle APEX AI Assistant muliggør udvikling af virksomhedsapplikationer baseret på naturligt sprog“Som udvikler og en person, der skriver SQL hver dag, ved jeg, hvor udfordrende det kan være at huske tabelnavne, kolonnenavne og syntaks, som jeg ikke bruger så ofte. At have en AI-assistent til at bestemme kolonnenavne kontekstuelt, JOINS og generere kompleks syntaks er en ægte game changer,” siger Mike Hichwa, senior vice president, software development, Oracle. “Det bedste af det hele er, at jeg kan bruge almindeligt naturligt sprog, såsom ‘vis mig alle lyserøde T-shirts i størrelse large, der er tilovers fra de seneste forsendelser til vores afdelinger i Kansas City og Wichita’, og APEX AI-assistenten vil automatisere det for mig og vise mig de præcise resultater.”

Trailcon tilbyder løsninger til trailerflåder 24/7 og administrerer mere end 30.000 aktiver i hele Nordamerika. Virksomheden har bygget sin Trailcon 360-applikation ved hjælp af Oracle APEX med OCI Document Understanding. Applikationen giver kunderne realtidsanalyser af geolokalisering, telematik, forebyggende vedligeholdelse og andre nøgleindikatorer samt mulighed for at downloade og integrere fakturaer problemfrit for at erstatte manuelle processer.

“Vi kan behandle over 3.000 fakturaer hver måned med en nøjagtighedsgrad på 87 %. Oracle APEX og OCI gør det muligt for IT Solutions-teamet hos Trailcon at fortsætte med at være agile og levere de datatjenester, vores kunder kan stole på,” siger Giovanni Cani, vice president, IT delivery, Trailcon. “Dette er langt enklere end andre low-code-løsninger, og vi er spændte på at finde ud af, hvad de kommende versioner af Oracle APEX vil bringe, især omkring AI-funktioner og procesoptimering.”

“Natcorp leverer HR-styringsløsninger til mere end 600.000 brugere i Brasilien. Kombinationen af APEX og AI er en enorm tidsbesparelse for vores kunder – de kan simpelthen stille spørgsmål i APEX-appen og få svar på få sekunder,” siger Igor Sala Cardoso, chef for teknologi og innovation hos Natcorp. “Det giver HR-teams mulighed for at fokusere på deres kernekompetencer, som f.eks. deres rekrutteringsstrategi, samtidig med at de reducerer driftsomkostningerne med AI.”

Oracle APEX er inkluderet i Oracle Database og alle Oracle Database-tjenester, herunder Oracle Autonomous Database, og leverer ekstrem applikationsydelse samt branchehærdet sikkerhed, tilgængelighed og skalerbarhed. Når Oracle APEX f.eks. bruges sammen med AI Vector Search i Oracle Database 23ai, giver det udviklere mulighed for at kombinere semantisk søgning efter dokumenter, billeder og andre ustrukturerede data med søgninger på private forretningsdata.

“Der er low code, og der er low code, der er gjort rigtigt,” siger Ron Westfall, research director, The Futurum Group. “Med den seneste introduktion af APEX 24.1 har Oracle behændigt demonstreret, hvordan GenAI kan gøre det muligt for udviklere at skabe hærdede, missionskritiske applikationer med lethed. Efter en række på hinanden følgende innovationer og strategiske annonceringer – såsom Oracle Database 23ai og Oracle Database@Google Cloud – fortsætter APEX 24.1 med at demonstrere Oracles åbne og samarbejdsorienterede tilgang til clouds og applikationsudvikling.”

Nye AI-forbedringer i Oracle APEX omfatter:

APEX AI Assistant: Gør det muligt at oprette gyldige SQL-sætninger ud fra en brugerprompt på naturligt sprog. APEX AI Assistant husker SQL-syntaks, så udviklere ikke behøver at gøre det, og automatiserer skrivningen af SQL-forespørgsler. Den forklarer eksisterende kode og foreslår fejlrettelser i koden, som kan anvendes med et enkelt klik, så udviklerne slipper for rutinemæssige kodningsopgaver.

Create App Assistant: Gør det muligt at oprette nye applikationsplaner ud fra en brugerprompt på naturligt sprog, der specificerer ønskede attributter og funktioner. Dette forenkler udviklingen af nye applikationer og gør det muligt for udviklere at fokusere deres energi og ressourcer på at skabe unikke, skræddersyede applikationsfunktioner i stedet for den underliggende kode.

Samtalebaserede AI-dialoger: Gør det muligt for slutbrugere at “tale” med deres applikationer på et naturligt sprog via en out-of-the-box samtaleflade, som udviklere nemt kan tilføje til deres applikationer. Dermed kan udviklere give en rigere in-app-oplevelse uden at skulle bygge generativ AI eller komponenter til behandling af naturligt sprog fra bunden.

Den nye version af Oracle APEX kan bruges i dag og vil blive demonstreret på APEX-konferencen på ODTUG Kscope24 fra den 14. til den 18. juli i Nashville, TN.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>