Sådan beskytter du din smartphone bedst muligt: 10 gode råd til at øge sikkerheden på din smartphone
Hjem LEVERANDØRONEPLUS Sådan beskytter du din smartphone bedst muligt: 10 gode råd til at øge sikkerheden på din smartphone

Sådan beskytter du din smartphone bedst muligt: 10 gode råd til at øge sikkerheden på din smartphone

Af Redaktionen

I takt med den stigende digitalisering af vores hverdag er vores personlige data og følsomme oplysninger blevet et værdifuldt aktiv, hvis de ender i de forkerte hænder.

I anledning af World Password Day den 3. maj kommer smartphone- og tablet-producenten OnePlus her med 10 gode råd til at styrke sikkerheden af din personlige data og øge sikkerheden på din smartphone.

Smartphones, smartwatches og tablets er for længst blevet en central del af vores daglige liv, og beskyttelse af brugernes privatliv og data er derfor afgørende for teknologi-producenter som OnePlus.

Med få simple justeringer og tiltag er det muligt at sikre, at følsomme oplysninger på vores smartphones eller tablets forbliver beskyttet fra uautoriserede hænder.

Her er 10 gode råd til at øge sikkerheden:

  1. En kompleks adgangskode er nødvendig

En stærk og sikker adgangskode er et af de mest essentielle træk mod identitetstyveri. Det er vigtigt at gå uden om de åbenlyse eller almindelige passwords, der kan være sårbare over for brute force-angreb. For at gøre dette bør flere faktorer være opfyldt:

2. Lav lange adgangskoder
Lange og komplekse adgangskoder er mere modstandsdygtige overfor hackerforsøg, og det anbefales at have minimum på 12 tegn.

3. Brug altid specialtegn
En adgangskode, der kombinerer alle typer tegn, store og små bogstaver, tal eller symboler som og specialsymboler som %, #, $, $ og @ vil altid være mindre sårbart.

4. Undgå åbenlyse og forudsigelige koder
Undgå forudsigelige mønstre eller personlige detaljer, når du opretter adgangskoder. Almindelige passwords som “123456” eller “hund123” såvel som dem, der er baseret på personlige oplysninger som din eller dine børns fødselsdagsdatoer, er meget sårbare.

5. Undgå genbrug
Genbrug af adgangskoder til flere konti kan være farligt. Hvis en adgangskode kompromitteres, er alle tilknyttede konti i fare. Af hensyn til sikkerheden er det vigtigt at bruge unikke adgangskoder til hver konto. Overvej at bruge en password manager, hvis du har mange konti.

6. Hold dig ajour med softwareopdateringer

Det er vigtigt at holde enhedens software opdateret for at garantere sikkerheden og beskytte mod kendte sårbarheder. De giver ikke kun nye funktioner og forbedringer af ydeevnen, men adresserer og retter også opdagede sikkerhedsfejl. OnePlus’ softwareudviklere identificerer og udbedrer konstant sikkerhedshuller i deres produkter, hvilket sikrer at OnePlus’ enheder er beskyttet mod de nyeste trusler, såfremt brugeren husker at opdatere softwaren.

7. Anvend tofaktorgodkendelse

Tofaktorgodkendelse tilføjer et ekstra lag af beskyttelse til den traditionelle adgangskode. Det betyder, at der ud over at indtaste adgangskoden kræves en anden verifikationsmetode, f.eks. en push-besked via en godkendelsesapp eller en fysisk sikkerhedsanordning. Med tofaktorgodkendelse mindskes risikoen for uautoriseret adgang, selv i tilfælde af at adgangskoden skulle være afsløret.

8. Biometrisk login er vanskeligere at kopiere

Biometrisk identifikation tilbyder ikke bare en hurtigere oplåsning og smidig oplevelse, men er også en mere sikker teknologi end traditionelle adgangskoder. Et biometrisk login, som OnePlus tilbyder på sine enheder i form af fingeraftryk, er vanskeligere at kopiere og tilføjer et ekstra  lag af beskyttelse mod uautoriseret adgang.

9. Kryptering af data

Med krypteringsfunktioner kan du sikre, at dine private data og følsomme oplysninger gøres utilgængelige, såfremt din enhed ender i de forkerte hænder. Når data krypteres, konverteres de til et format, der er ulæseligt for alle der ikke besidder den tilsvarende krypteringsnøgle. Med en Google-konto på din Android-enhed, kan du desuden fjernlåse eller slette dine data i tilfælde af tyveri.

Sådan beskytter du din smartphone bedst muligt: 10 gode råd til at øge sikkerheden på din smartphone

10. Vær kritisk overfor links og filer
Tænk dig altid ekstra godt om, før du blindt gør noget uovervejet. Abn aldrig og installér aldrig filer, hvor du ikke kender afsenderen og vær særlig skeptisk over for vedhæftede filer. Kriminelle bruger ofte zip-, rar- eller src-filer. Reelle afsendere som fx Skat.dk, PostNord, banken, Netflix m.fl. vil aldrig sende dig direkte links eller opfordring til eksempelvis verifikation af dine oplysninger. Et godt råd er også at holde musen hen over links, før du klikker. Så ser du, hvor de peger hen, og hvis de ikke matcher afsenderen, kan linket være inficeret.

“Hos OnePlus anerkender vi, at datasikkerhed er en topprioritet blandt vores brugere. Af denne grund er vores  enheder designet med avancerede sikkerhedsfunktioner, der gør det nemmere for brugerne at beskytte deres personlige data. Med alt fra biometrisk identifikation til mulighed for datakryptering stræber vi konstant efter at tilbyde løsninger, der giver vores brugere en større tryghed,” siger Thor Gøtz, landechef for OnePlus Danmark.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>