Med state-of-the-art faciliteter er Lenovo førende inden for transformation
Hjem LEVERANDØRLENOVO Med state-of-the-art faciliteter er Lenovo førende inden for transformation

Med state-of-the-art faciliteter er Lenovo førende inden for transformation

Af Redaktionen

Lenovo hjælper sine kunder med at arbejde sammen for en grønnere fremtid.

Med avanceret solcelleinstallation og en fabrik bygget fra bunden med bæredygtighed for øje og arbejde sammen for en grønnere fremtid. 

I sidste uge holdt Lenovo en eksklusiv pressepremiere på sin grund-up innovative fabrik i Budapest, som i øvrigt er deres eneste fabrik i Europa. 

Lenovo tilføjer tre megawatt ekstra solenergi til deres fabrik i Budapest En fabrik, der er et vigtigt tandhjul i Lenovos bæredygtighedsindsats, både i forhold til egen interne investering og som lidt af et fyrtårn for kunder og partnere om, hvad der rent faktisk er muligt at opnå. IT Sustainability var på stedet og havde en meget givende rundvisning på den nye fabrik samt muligheden for at tale med Stefan Brechling Larsen – Global Sustainability Services Engagement Leader hos Lenovo. 

100 % solenergidrift 

Lenovos produktionsanlæg i Budapest, som åbnede i juni 2022, blev bygget fra bunden med bæredygtighed i tankerne, og de nye solpaneler bringer en samlet solkapacitet på stedet på op til 3 megawatt (MW). Den færdige installation, som nu omfatter i alt 5.072 solpaneler fordelt på to bygninger, er en del af en ambitiøs global plan om at reducere Lenovos såkaldte Scope 2-udledning ved at udvide brugen af ​​solenergi på verdensplan. 

 Fabrikken huser også Lenovos nyeste Global Innovation Center, som blev afsløret i oktober 2023 og er fuldt drevet af solcelleanlægget, hvilket gør det muligt for kunder og partnere at teste HPC-arbejdsbelastninger drevet af 100 % solenergi. Dette Global Innovation Center har specialiseret sig i HPC og Artificial Intelligence (AI) og huser Lenovos første europæiske test- og demonstrationscenter for for eksempel Lenovo Neptune direkte væskekølingsteknologi som har en unik evne til at udføre op til 95% varmeafledning med op til 40 % lavere energiforbrug sammenlignet med alternative løsninger. 

 På stedet i Ungarn er også Lenovos nye europæiske miljø- og værdigenvindingsanlæg, hvor Lenovo-udstyr returneres, renoveres og gencertificeres som en bæredygtighedsservice for at understøtte en mere cirkulær økonomi, som hjælper med at reducere e-affald og muliggør køb af virksomhedshardware til en mere overkommelig pris, hvilket giver en win-win løsning for både virksomheder og miljø. 

Med fokus på bæredygtighedsarbejdet som et af de primære mål, når virksomheders styrende organer træffer beslutninger, ser vi, at flere og flere kunder foretager væsentlige ændringer i deres købsadfærd i retning af at blive mere bæredygtige. Hos Lenovo tilbyder vi kunder betydelig støtte til at hjælpe med at nå deres bæredygtighedsmål, som strækker sig fra vores forsyningskæde til vores tjenester og produkter. Takket være vores innovationscenter, der kan drives af 100 % vedvarende energi, kan vores europæiske kunder nu teste HPC “proof of concepts” direkte på stedet. De kan så få deres systemer fremstillet på en generelt mere bæredygtig fabrik og fragtet inden for regionen ved hjælp af mere bæredygtige transportformer og bulkemballagetjenester, som tilsammen er med til at minimere de samlede forsendelsesbaserede miles og emissioner, siger Stefan Brechling Larsen. 

 Et komplet engagement 

Nu er det dog ikke kun solcellerne, der laver anlægget i Budapest, men Lenovo er gået flere skridt videre i sin miljøtænkning og sine miljøforpligtelser. Anlægget har også implementeret mange bæredygtighedsforanstaltninger, som omfatter øget termisk isolering, tilføjelse af nye lyssensorer og genbrug af varme fra luftkompressorer. Varme fra produktionshuset bruges derefter til at holde produktionsrummet varmt, mens der om vinteren bruges kold udeluft til afkøling, hvilket effektivt er med til at reducere energiomkostningerne og viser, hvad der kan opnås med lidt innovation. 

Derudover sker den fysiske fremstilling af Lenovos løsninger på stedet med den patenterede Low Temperature Solder-proces (LTS) udviklet af Lenovo tilbage i 2017. Med LTS kan temperaturen på selve loddeprocessen sænkes med 70 grader til 180 grader Celsius i forhold til tidligere løsninger. Overgangen til LTS gør det muligt for Lenovo at reducere sine kuldioxidemissioner under fremstillingsprocessen. Men arbejdet strækker sig også ud over direkte fremstilling, da Lenovo også tilbyder sine fabriksarbejdere en gratis shuttlebus inden for lokalområdet for at reducere antallet af biler, der kører til og fra fabrikken. 

  

  Et vigtigt aspekt af miljøarbejdet og en omstilling til en grønnere produktion og fremtid er at huske, at forskellige virksomheder til dels har forskellige forudsætninger og krav eller drivkræfter. Ser vi på den mere offentlige sektor, er det måske primært lokale regler, der styrer arbejdet, mens det for større virksomheder også kan gøre det som en direkte konkurrencefordel. For lad os sige, at virksomheden X kan reducere sine udledninger med 20 procent i forhold til sine konkurrenter, så kommer disse nok først i diverse indkøb. Men det vigtige er, at vi i sidste ende alle har den samme type problem og muligheder for at hjælpe og for at det skal fungere optimalt skal hele kæden arbejde mod det samme mål og dette også på det individuelle plan, for med det rette mindset kan og skal Sammen lykkes vi, siger Stefan. 

Han fortsætter med at understrege vigtigheden af, at alle dele skal være med på rejsen. Dette gælder allerede fra design af nye produkter. Vi arbejder hårdt her for at gennemgå, hvordan vi kan minimere det anvendte materiale og vælge materialer, der er genanvendelige såsom genbrugsplast og aluminium. Men det kan også handle om så simple ting som at reducere antallet af skruer i en enhed. Udover dette forsøger vi altid at designe produkter til en lang levetid, hvor vi takket være muligheden for at reparere og opgradere mere sårbare komponenter kan forlænge deres livscyklus. Vi forsøger også at reducere eller helt fjerne plastik i emballagen og i stedet erstatte det med materialer fremstillet af for eksempel sukkerrør eller bambus. Derudover, som vi delvist demonstrerede under denne tur, tager vi også tilbage og genbruger de materialer og dele, der er brugt til at kunne genbruge dem. Det er heller ikke en rejse, der ender her, men vi leder hele tiden efter nye løsninger til at øge det grønne fodaftryk, siger Stefan. 

Med state-of-the-art faciliteter er Lenovo førende inden for transformation

    Jeg vil også give en lille, men meget betydningsfuld anbefaling til både private og virksomheder. Vi har gennem årene målt og set, hvor vigtig skibsfart kan være, ved at bruge store bulkforsendelser, hvilket normalt sker med båd, når det er længere afstande, så vi alle kan træffe store, passive, miljømæssige valg. Så mit råd er at planlægge indkøb så meget som muligt og undgå eksprestransport. Disse ekstra dage, hvor vi kan vente på en pakke, gør mere, end de fleste tror for miljøet. 

    Jeg synes også, det er vigtigt at arbejde med Certified (ISO) partnere. For på den måde får vi en ekstern kontrol, der garanterer, at processer og produkter lever op til de krav, der er lovet. Afslutningsvis håber jeg, at vi kan nå et punkt, hvor vi generelt får et mere positivt syn på bæredygtighed på alle niveauer, runder Stefan af. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>