Tidligere FBI-agent og CISO: Tiktok-blokering kan skade hele tech-industrien
Hjem SIKKERHED Tidligere FBI-agent og CISO: Tiktok-blokering kan skade hele tech-industrien

Tidligere FBI-agent og CISO: Tiktok-blokering kan skade hele tech-industrien

Af Redaktionen

Et stop for Tiktok kan få omfatende konsekvenser for både den globale tech-branche og den internationale fred.

Det fortæller tidligere FBI-agent og nuværende CISO for Arctic Wolf, Adam Marré.

Vælger den amerikanske myndigheder at lave en fuld blokering mod det sociale medie Tiktok, så kan det få store konsekvenser. Det mener Adam Marré, som er CISO for it-sikkerhedsvirksomheden Arctic Wolf, men som også har siddet 12 år som FBI-agent.

 “Et amerikansk forbud mod TikTok kan få vidtrækkende internationale konsekvenser, ikke mindst at spændingerne mellem USA og Kina stiger. Det kan også danne præcedens for andre vestlige lande, der vælger at følge USA’s eksempel,” siger Adam Marré, Chief Information Security Officer hos Arctic Wolf, og fortsætter:

”Målrettede forbud viser, at USA og Vesten er klar til at indføre strengere foranstaltninger mod Kinas teknologiske tilstedeværelse, hvilket kan påvirke flere kinesiske platforme. Det kunne også give næring til en teknologisk splittelse mellem henholdsvis de to nationer og regioner. Forholdet mellem USA og Kina er allerede anstrengt og kan forværres yderligere, da det kunne opfattes, at USA handler aggressivt for at begrænse Kinas teknologiske og geopolitiske indflydelse.”

Forbuddet fra amerikansk side sker på baggrund af flere faktorer, herunder frygten for propaganda og informationskontrol mod særligt den unge målgruppe samt ulovlig dataindsamling om platformens brugere, men også den teknologiske udvikling spiller en rolle.

”Det faktum, at TikTok nu er i søgelyset, afspejler også de bekymringer, der findes i USA og Vesten om at kunne opretholde en strategisk fordel i forhold til Kina, især i teknologisektoren,” siger Adam Marré.

I stedet for forbud: EU fokuserer på spilleregler for internetgiganter

Tidligere FBI-agent og CISO: Tiktok-blokering kan skade hele tech-industrienEU’s retsakt om digitale tjenester, som trådte i kraft for nylig, har til formål at skabe et sikrere digitalt rum, hvor brugernes grundlæggende rettigheder beskyttes, og der skabes lige vilkår for virksomhederne. Det vil også gøre det lettere at fjerne ulovligt indhold. Ud over digitale markedspladser, indholdsdelingsplatforme og lignende digitale tilstedeværelser er lovgivningen også beregnet til at regulere sociale netværksapps.

EU’s lovgivning om at skabe rammer for platformene frem for at forbyde dem, er en lang bedre løsning, mener Adam Marré.

“Ensartede regler, der gælder for leverandører uanset oprindelsesland, kan være en mere effektiv løsning i det lange løb. Men kun hvis reglerne ikke begrænser ytringsfriheden for meget – noget forbrugerrepræsentanter allerede har advaret om – og hvis overholdelse af retningslinjerne kan kontrolleres og overtrædelser straffes,” siger Adam Marré.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>