TotalEnergies genstarter gasproduktionen fra Tyra efter større genopbygning
Hjem ENERGI TotalEnergies genstarter gasproduktionen fra Tyra efter større genopbygning

TotalEnergies genstarter gasproduktionen fra Tyra efter større genopbygning

Af Redaktionen

TotalEnergies kan meddele, at produktionen fra Tyra-anlægget i den danske del af Nordsøen er genstartet efter et større genopbygningsprojekt.

Når produktionen senere på året når sin fulde kapacitet, vil Tyra-hubben dagligt producere 5,7 millioner kubikmeter gas og 22.000 tønder kondensat, hvilket igen vil gøre Danmark selvforsynende og nettoeksportør af naturgas.

TotalEnergies driver Tyra-feltet på vegne af Dansk Undergrunds Consortium, et partnerskab mellem TotalEnergies (43,2%), BlueNord (36,8%) og Nordsøfonden (20%).

“Vi er glade for at genstarte produktionen fra Tyra-anlægget, der er en af de mest teknologisk avancerede offshore gasinstallationer i verden. Den vellykkede genopbygning er i høj grad et resultat af den engagerede indsats fra vores medarbejdere, partnere og leverandører. Det nye Tyra anvender de nyeste digitale løsninger og teknologiske innovationer og vil producere mere effektivt og med 30% lavere udledning af drivhusgasser end de tidligere anlæg”, siger Nicolas Terraz, President, Exploration & Production hos TotalEnergies, og tilføjer: “Med genstart af gasproduktionen vil Tyra samtidig styrke Europas forsyningssikkerhed”.

TotalEnergies genstarter gasproduktionen fra Tyra efter større genopbygningTyra-feltet blev opdaget i 1968 af Maersk Oil og ligger 225 kilometer vest for kysten ud fra Esbjerg. I september 2019 blev gasproduktionen lukket ned for at muliggøre genopbygningen af Tyra. Efter nedtagning af de tidligere Tyra-platforme blev der installeret otte nye platformsmoduler, to nye platformsben og seks broer. Som en del af genopbygningen er 98,5 % af materialerne fra de udtjente installationer blevet genbrugt eller genanvendt.

Gassen fra Tyra-hubben leveres til Europa gennem to eksportrørledninger til henholdsvis Nybro i Danmark og Den Helder i Holland.

TotalEnergies genstarter gasproduktionen fra Tyra efter større genopbygning 2

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>