AI-bølge fører til stor rammeaftale
Hjem AI AI-bølge fører til stor rammeaftale

AI-bølge fører til stor rammeaftale

Af Redaktionen

På grund af AI-bølgen og det voksende behov for Big data-kapacitet gør GlobalConnect, der driver halvdelen af al datatrafik i Norden, klar til store investeringer i datacentre med en nordisk rammeaftale med Coromatic – en stor entreprenør inden for datacenterbyggeri.

“Væksten i efterspørgslen efter datacenterkapacitet overstiger alles forventninger.

AI-bølge fører til stor rammeaftale

Luke Davies, Head of Datacenters i GlobalConnect

AI er den vigtigste drivkraft bag det. Vi er i GlobalConnect fokuseret på at sikre, at vi er foran kurven og klar til vores kunder, når de kommer til os med store datakrav til AI. Vi har allerede 50 MW IT-kapacitet på tværs af Norden, enten installeret eller klar til udvikling. Og vi har udvidet vores tilbud til at omfatte bæredygtige køleteknologier og effekttætheder, der er egnede til kunstig intelligens. Det er hovedårsagen til, at vi nu har underskrevet en stor nordisk rammeaftale med Coromatic, der gør os i stand til at øge tempoet i kapacitetsvækst med effektive nøglefærdige byggerier og andre projekter,” siger Luke Davies, Head of Datacenters i GlobalConnect.

Han understreger, at aftalen omfatter både løbende udvidelse af GlobalConnects eksisterende datacentre og opbygning af kapacitet i nye centre.

Coromatic ser også store muligheder med den nye rammeaftale med GlobalConnect:

“Jeg er stolt og glad for, at Coromatic er blevet udvalgt af GlobalConnect til dette partnerskab. Det er en meget spændende udvikling, som vi undersøger. AI er nutidens største ressource, men vi må ikke være blinde for de udfordringer, som den øgede efterspørgsel efter kapacitet udgør. Derfor er det vigtigt for os at samarbejde med GlobalConnect for at bidrage til en bæredygtig, sikker og effektiv dataindustri,” siger Kurt Vahlun Sørensen, administrerende direktør Coromatic.

GlobalConnects datacenterudvidelser vil blive bygget tæt på større nordiske byer, primært af hensyn til bæredygtighed og tilslutningsmuligheder, siger Luke Davies:

”Der etableres nye steder tæt på fjernvarmeværker, hvor varmen fra datacentre kan genbruges. Vi giver fx varmen gratis væk i Taastrup. De nye centre vil også være energieffektive og give befolkningen bedre forbindelse.”

Rammeaftalen mellem GlobalConnect og Coromatic er en treårig aftale.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>