Det siger din Zoom-baggrund om dig
Hjem UNDERSØGELSE Det siger din Zoom-baggrund om dig

Det siger din Zoom-baggrund om dig

Af Redaktionen

 På den hybride arbejdsplads er der andre spilleregler for, hvordan vi skaber et godt førstehåndsindtryk end på det fysiske kontor.

Du kan øge din troværdighed ved at vælge den rette baggrund til dit Zoom-møde, viser ny undersøgelse.

Vil du fremstå troværdig, når du er i et onlinemøde, skal du vælge din baggrund med omhu. Baggrunden er nemlig afgørende for, hvordan andre opfatter os. Har vi potteplanter eller en bogreol placeret strategisk bag os under videomøder, fremstår vi mere troværdige. Det viser en undersøgelse fra Durham University i England.

I undersøgelsen blev en gruppe deltagere i alderen 19-69 år bedt om at analysere 72 fotos af 36 voksne. Hver person blev afbildet med både et glad og et neutralt udtryk. Disse billeder blev derefter fik tildelt forskellige virtuelle baggrunde og indrammet med en Zoom-ramme for at simulere oplevelsen af et videomøde. Gruppedeltagerne blev bedt om at vurdere, hvor troværdige og kompetente personerne på hvert billede så ud.

Ansigter præsenteret på baggrunde med planter og bogreoler bliver vurderet som mere troværdige og kompetente end ansigter foran en dagligstue eller en mere urealistisk baggrund, som fx en hvalros på et isbjerg. Sidstnævnte eksempler er mindre troværdige og kompetente, viser undersøgelsen.

Hos onlinemødetjenesten Zoom er man også opmærksom på betydningen af gode baggrunde under onlinemøder.

”Det ligger i Zooms DNA at møde mennesker online. Derfor ønsker vi, at vores brugere gør samme gode indtryk online, som de ville have gjort til et fysisk møde. Undersøgelsen viser, at Zoom-brugerne har den fordel, at de blot ved at ændre deres baggrund kan fremstå mere troværdige. Hvis brugerne indsætter en baggrund med planter eller en bogreol, bliver de helt automatisk opfattet mere troværdige,” siger Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux.

Det siger din Zoom-baggrund om dig

Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux.

Hjemmearbejde, Zoom-møder og online jobsamtaler er blevet en fast del af arbejdslivet. Derfor kan det også sagtens være tilfældet, at dit første møde med en ny kontakt foregår ved skærmen.

”Vi bør være opmærksomme på vores virtuelle måde at møde folk på, da en uhensigtsmæssig videobaggrund potentielt kan påvirke vores positive førstehåndsindtryk” siger Ole Mygind, salgschef for Zoom i Norden og Benelux.

Zoom-baggrunden er en forlængelse af os selv

Vores præsentation af os selv spiller en vigtig rolle, når andre skal danne sig et indtryk af os. Jobansøgere som er formelt klædt i fx jakkesæt vurderes til at være 83 procent mere kompetente og har markant større sandsynlighed for at blive ansat sammenlignet med kandidater, der var uformelt klædt i tøjet, viser undersøgelsen.

Baggrunden på Zoom anses som en forlængelse af vores professionelle udtryk, da det personlige rum giver et indtryk af vores karakter. Forskning blandt fagfolk bakker op om dette, idet evalueringen af videobaggrunde sammenlignet med påklædningen viser, at baggrunden tilskrives større betydning end vores valg af tøj. Virtuelle baggrunde er derfor blevet karakteriseret som det nye jakkesæt.

Udover at øge din troværdighed med de rette baggrunde gør Zooms nyeste funktion Zoom AI Companion arbejdsdagen lettere. Værktøjet hjælper med forberedelse til de vigtige møder, besvarelse af e-mails og lignende arbejdsopgaver, der ofte fylder meget i en travl arbejdsdag.

AI Companion er i fortsat udvikling. Senest er værktøjet udvidet, så det kan formulere e-mails i den rette tone og længde og opsummere beskeder, der giver Zoom-brugere overblik over deres hverdag. Desuden har AI Companion en funktion, der kan færdiggøre sætninger og svar. Som en krølle på halen kan værktøjet generere idéer på et digitalt whiteboard og organisere dem i kategorier, der letter og optimerer brugernes arbejde yderligere.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>