FUJIFILM GFX100S II
Hjem NYE PRODUKTER FUJIFILM GFX100S II

FUJIFILM GFX100S II

Af Redaktionen

Det nye GFX100S II arver flere features fra, den tidligere lancerede flagskibsmodel FUJIFILM GFX100 II men i et betydeligt mindre og lettere kamerahus der kun vejer 883gr.

Formfaktoren er på størrelse med de fleste full frame kameraer men med en 70% større billedsensor på hele 102 megapixels i opløsning og hermed levere det billeder med en langt større detaljerigdom, spektakulær tonalitet og en enestående farvegengivelse.

Det nye GFX100S II tager seriebilleder i 102 megapixels med op til syv billeder per sekund og har en indbygget fem akset billedstabilisator der kompenserer med op til vilde 8 stop samt en autofokus udviklet med deep learning AI-teknologi.

102 megapixel mellem-formatsensor og X-Processor 5

Den nye billedsensor GFX 102MP CMOS II” og X-Processor 5 gør det nu muligt at skyde kontinuerligt med op til syv billeder per sekund, og sammen med kameraets nye forbedrede autofokus er det lettere at fange øjeblikket og motiver i bevægelse. Den store højtopløste billedsensor leverer billeder med en enorm detaljerigdom, unik tonalitet og imponerer i performance under dårlige lysforhold. På toppen af alt dette får man de karakteristiske egenskaber af mellemformat med en mere tredimensionel, stoflig følelse og look, med sit helt unikke lange bløde forløb fra skarpt til uskarp i billederne til lækreste bokeh.

Den nye billedsensor har nu også en forbedret pixelstruktur der leverer en større mængde lys til sensoren en tidligere, og gør det nu muligt at have en ISO80 som standart. Når sensorens følsomhed er sat på ISO80 kan kameraet tage billeder med et større dynamisk omfang og lavere støjniveau på billederne end tidligere model. Selv sensorens mikrolinser er forbedret for at maksimere kapaciteten til at samle lys helt ude i kanterne af sensoren og derved forbedre billedkvaliteten og autofokus i præcision.

FUJIFILM GFX100S IIGFX100S II har hele 20 af Fujifilms populære filmsimuleringer inklusive den nye “REALA ACE” der skaber billeder med en væld af unikke toneringer, virkelighedstro farvegengivelse og høj tonalitet, der gør den egnet til et væld af motiver og situationer. GFX100S II understøtter HEIF-billedformatet der giver 10-bit kvalitets billedfiler der fylder op til 30% mindre end normale JPEG-filer, men med markant mere information, kombineret med en af Fujifilms filmsimuleringer øger det muligheden for at skabe billeder med noget højere billedkvalitet direkte ud af kameraet.

Hurtig autofokus og imponerende stabilisering

GFX100S II har nu en forbedret fokusalgoritme og en ny funktion til genkendelse af motiver i kameraet autofokussystem, teknologien er baseret på deep learning AI-teknologi der finder og tracker dine motiver på imponerende vis. Autofokus på kameraet finder og tracker ikke bare ansigter og øjne men nu også dyr, fugle, biler, cykler, motorcykler, flyvere og tog. Ansigt og øjegenkendelse på kameraet er markant forbedret til også at spore personer med briller, mundbind eller slør og fange ansigt og øjne på disse personer. Kameraets ”Zone AF” – funktion kan nu tilpasses i formen på fokusrammen og justeringen leverer et bedre fokusudsnit og derved bedre, sikrer samt mere præcis autofokus i forskellige foto situationer.

GFX100S II har en fem-akset billedstabilisator (IBIS) der kompenserer med hele 8 stop længere lukketid ved at benytte sensorens billedinformationer til at detektere rystelser, det giver helt unik og klippefast stabilisering, selv på så stor en sensor, perfekt ved low light billeder og håndholdt videooptagelser.

Fuldstændig som tidligere GFX-kameraer med indbygget billedstabilisering så har det nye GFX100S II Pixel Shift Multi-shot-funktion der gør det muligt at skyde billeder i 4 gange opløsningen på kameraet (408MP), med perfekt farvegengivelse. IBIS-mekanismen flytter billedsensoren 0,5 pixels skyder 16 RAW-billeder hurtigt efter hinanden. Efter billedet er taget benytter man det gratis program ”Pixel Shift Combiner” til at samle de 16 RAW-billeder til et billede for at generere en 400MP billedfil. Det er en perfekt metode til bla. kommerciel fotografering og digital arkivering hvor ekstrem høj opløsning er påkrævet og efterspørges. I setting ”REAL Color”, som skyder 4 RAW-billeder med pixelforskydning for hvert billede, er det muligt at generere billeder med en opløsning på 102 millioner pixels samtidigt med at fejl i farver stærkt minimeres.

Videooptagelse i 4K med mellemformat look

GFX100S II kan optage video i 4K/30P med 4:2:2 10bit internt til SD-kortet. Det er også muligt at optage i Apple ProRes ved at tilkoble en ekstern SSD-harddisk til kameraet via USB-C. Kameraet kan benytte hele billedsensorens bredde ved videooptagelser hvilket giver et helt unikt look på et mellemformats kamera netop pga. den store billedsensor modsat mange andre kameraer der benyttes til filmoptagelser. En anden fordel ved kameraets store billedsensor er at det er muligt at optage i en række af forskellige formater, det giver mulighederne for at skabe unikke udtryk på sine film og benytte sig af det store udvalg af unikke filmobjektiver der findes på markedet.

GFX100 II optager i F-Log2 med et højt dynamisk omfang op til 13+ stop (D Range Priority) til filer med høj tonalitet og omfang, det giver større muligheder og kreativitet i post redigeringsprocessen. GFX100S II har en ny autofokus setting til tracking af motiver der gør det muligt for fotografen at vælge sit motiv via touch-LCD-skærmen under videooptagelserne, ved ganske simpelt at trykke på den person/ motiv kameraets autofokus skal følge og tracke, det sker via i AF-C + Wide / Tracking AF-mode. Dette gør det meget mere enkelt at tracke rette person/motiv i situationer hvor der er flere personer i sin frame.

GFX100S II kan kobles op direkte til Cloud-tjenesten “Frame.io Camera to Cloud” så video og stillbillede filer loades direkte op i skyen til Frame.io fra kameraet, det gør workflowet ekstremt mere effektivt fra optagelse/fotografering til redigering proces.

Det nye GFX100 II er udstyret med en elektronisk søger med høj opløsning (5,76 millioner pixels) o gen forstørrelse grad på (0,84x). Søgeren har en høj opdateringshastighed for at bedre at kunne følge med hurtige motiver det har forbedret opløsning med mindre distorsion når man bevæger øjet rundt foran søgeren. Kameraet er opdateret med det lækre BISHAMON-TEX-struktur på huset, og med sin egenskaber maksimerer det grebet på kameraet.

Vejl. ca. pris inkl. moms: 44 999 kr.
I handelen: juni 2024

Funktioner:
 • Nyudviklet bagbelyst 102 megapixel (43.8×32.9mm) sensor ”GFX 102 MP CMOS II” uden optisk lavpassfilter
 • X-Processor 5
 • Fem-akset billedstabilisering (IBIS) med op til hele 8 stop kompensation
 • Kompatibel med objektiver med FUJIFILM G-mount
 • Elektronisk søger med 5 760 000 punkters opløsning og 0.84x magnification
 • Dobbelt SD-memorykortløser ftil SD/SDHC/SDXC og nderstøtter UHS-II (Ultra High Speed Class 2)
 • 20 stk. Fujifilms velkendte filmsimuleringer, inklusiv den nye “REALA ACE”, fungerer både ved fotografering og videooptagelser
 • Raw 14/16bit
 • Robust støv- og vejrforseglet konstruktion i magnesium
 • 3.2-tums Touch LCD-skärm med 2 360 000-punkters opløsning, vinklingsbar i tre retninger
 • Motivgenkendelse med deep learning AI-teknik som finder og tracker dine motiver
 • 400MP Pixel Shift Multi-Shot-funktion med 16 bit farver
 • Hurtigere og følsommere autofokus, motiv-trackende AF med fem specialtilpassede AF-programmer plus en personlig custom-mode
 • Serie-billedoptagelser med 7 billeder/s med mekanisk lukker
 • Videooptagelse i 4K 30P 4: 2: 2 10bit internt till memory-kort
 • Interne videoformater: H.264 / MPEG-4 AVC og H.265 / HEVC
 • Videokomprimering: ALL-intra og Long GOP
 • Optagelse i ProRes til ekstern SSD-enhed
 • ETERNA og ETERNA Bleach Bypass – filmsimulering med cinematisk look
 • HDMI-udgang med option til at overføre ProRes Raw og Blackmagic Raw
 • F-Log2 farve-grading-profil til maksimalt dynamisk omfang, op til 13+ stop (D Range Priority)
 • Hybrid Log Gamma (HLG) videooptagelse
 • Ved videooptagelser har man waveform, vectorscope og focus map som værktøjer
 • Wi-Fi til trådløs billedoverføring til smart phone / tablets og remote styring af kameraet via FUJIFILM XApp
 • Vægt ca. 883g (med memorykort og batteri)
 • Mikrofonindgang (3.5 mm), fjernudløser (2.5 mm) hovedtelefonudgang (3.5 mm)
 • Kompatibel med “Frame.io Camera to Cloud”
 • HDMI-type Micro og USB-C
 • En ekstern SSD kan tilsluttes via USB-C til stillbilleder og video
Tilbehør:
 • Håndgreb MHG-GFX S
 • Ekstra batteri: NP-W235
 • Dobbeltlader: BC-W235
 • FUJIFILM X-App gratis til iOS og Android.
 • H-Mount adapter G – Adapter til montering af FUJINON HC-objektiver med option at styre blænden fra kameraet samt benytte objektivets centrallukker (flash sync op til1/800). Kun manuel fokus.
 • Bælgadapter ”View Camera Adapter G” – Til montering af storformatsobjektiver som f.eks. CM FUJINON. GFX100S II bruges som et digitalt bagstykke og kan styre lukker i kameraet eller på objektivet

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>