Home.Earth indgår samarbejde med Spacemaker
Hjem NYHEDER Home.Earth indgår samarbejde med design Spacemaker

Home.Earth indgår samarbejde med design Spacemaker

Af Redaktionen

Spacemaker kan bl.a. hjælpe med at skabe bæredygtighed og øget trivsel for brugerne i en voksende pipeline af projekter, forklarer Home.Earth.

Ønsket om at styrke udviklingen af bæredygtige boliger får nu udviklingsselskabet Home.Earth til at indlede et samarbejde med design- og analysesoftwarefirmaet Spacemaker.

Det forklarer Dan Pham, der er bæredygtighedsekspert hos Home.Earth.

Home.Earth indgår samarbejde med Spacemaker

Dan Pham

– Siden vores opstart har vi fået en voksende pipeline af udviklingsprojekter i de store byer i Danmark, Finland og Holland. Helt overordnet har vi tillid til, at Spacemakers digitale værktøjer vil skabe værdi i forhold til bedre udnyttelse af kvadratmeterne, mere trivsel for brugerne og på sigt øget bæredygtighed i projekterne, siger Dan Pham.

Home.Earth arbejder i øjeblikket med projekter i Danmark, Finland og Holland, og 80% af de kommende byggerier bliver lejligheder med henblik på udlejning, resten udvikles til erhverv.

Og hvilke konkrete opgaver er det så, at Spacemaker skal hjælpe med at løse?

Ifølge Dan Pham handler det blandt andet om hurtigere og mere effektivt at opfylde kravene i lokalplaner samt bedre og hurtigere at udnytte friarealer og udvikle skitseforslag til nye byggeprojekter, som skaber de bedst mulige rammer for brugerne.

– Softwaren gør det muligt at hente tal på forhold såsom dagslys, støj, antal tilgængelige kvadratmeter og udsigt, og det gør det meget mere konkret, når vores ingeniører og arkitekter skal skabe mest mulig trivsel for kommende beboere.

Bliver det først anvendte værktøj

– Samtidig kommer vi til at bruge Spacemaker som det allerførste digitale værktøj, når vi skal fastlægge de første spæde stadier og grundlæggende muligheder i et projekt. Det er i denne fase, vi kan skabe mest mulig værdi. Tidligere har arkitekters rolle ofte været mere reaktiv i forhold til, hvordan byggeprojekter udvikler sig og defineres. Nu får vi mulighed for at få kunstig intelligens til at foretage en række iterative processer, der med afsæt i definerede mål hurtigt afprøver scenarier for til sidst at komme med konkrete løsningsforslag. Det kommer til at spare os for en masse tid, men langt vigtigere kommer vi tættere på det optimale projekt fra begyndelsen. På den måde håber vi at minimere væsentlige ændringer senere i projekter – noget der normalt koster masser af tid og penge, uddyber Dan Pham.’

Spacemaker: Værdifuld viden for arkitekter

Arkitekt og kommercielt ansvarlig for Spacemaker i Danmark, Even Brænne Olstad, forklarer, at især muligheden for at styrke den første projektudvikling skaber interesse blandt arkitekter.

– Som arkitekt har jeg selv prøvet, hvor mange ubekendte der er i et projekts opstartsfase. Det kræver rigtig mange designforslag, før man kommer frem til en god løsning, og ofte mangler man værdifuld viden for at kunne træffe beslutninger på et solidt grundlag. Med Spacemaker giver vi arkitekter værktøjet til at afprøve og finde frem til de mest attraktive koncepter i løbet af få timer og give dem data til at understøtte deres fortælling, valg og i sidste ende forretning, siger Even Brænne Olstad.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>