Summer Jazz 2020 går online som den første musikfestival i Danmark. Billetsalget er i gang!
Hjem Efter Arbejde Summer Jazz 2020 går online som den første musikfestival i Danmark. Billetsalget er i gang!

Summer Jazz 2020 går online som den første musikfestival i Danmark. Billetsalget er i gang!

Af Redaktionen

Benjamin Koppel lancerer ambitiøs digitaliseret udgave af Summer Jazz 2020 med ønsket om at puste liv i kulturen på flere niveauer og skabe unikke koncertoplevelser for både musikere og publikum.

Summer Jazz 2020 går online som den første musikfestival i Danmark. Billetsalget er i gang!Festivalen løber af stablen fra den 3.– 11. juli 2020 med livetransmission af alle koncerter direkte fra venue. Billetsalget er netop skudt i gang.

For 12. år i træk kan man opleve festivalen Summer Jazz, men i år bliver det på nye præmisser:

Efter aflysningen af Copenhagen Jazzfestival, har Benjamin Koppel og Cowbell Music nemlig valgt at relancere Jazzfestivalens ”lillebror” i en digitaliseret udgave, i håbet om både at skabe unikke koncertoplevelser og samtidig støtte op om det Corona-ramte kulturliv herhjemme.

”Formålet med at afholde festivalen i livetransmitteret version, er at puste liv i kulturen på flere niveauer. Dels at sørge for at give det musikglade publikum en oplevelse under den populære festival, som mange ser frem til gennem hele året og på samme tid sørge for, at der stadig er et levende musikliv når coronafaren er drevet over. Det gør vi ved at støtte de musikere, der tjener størstedelen af deres årsomsætning under jazzfestivalen ved at give dem den forventede hyre. For ikke at tale om kulturens mange andre vandbærere. Det hele handler om at sikre vores kulturlivs økosystem”, udtaler Benjamin Koppel, grundlægger og arrangør af Summer Jazz.

Ifølge Wonderful Copenhagens publikumsundersøgelse fra 2011 tilfører Copenhagen Jazz Festival i alt 76,9 mio. kr. i turistøkonomisk- og lokal meromsætning til København. Et afgørende bevis på at kulturøkonomien er værd at forholde sig til og støtte under en krise. Håbet er at det nye format af musikfestivalen vil være en inspiration for mange andre kulturarrangører.

Hybrid-festival med nysgerrigt program

I tråd med Koppels credo om at være nysgerrig på jazz som genre i allerbredeste forstand kan man bedst betegne Summer Jazz som en hybrid-festival: festivalen har således sammensat et ambitiøst og nysgerrigt jazz-program der som altid inkluderer musikere fra andre kanter af dansk musikliv. Det samlede program for Summer Jazz 2020 vil løbende blive offentliggjort indtil festivalen afholdes i juli.

Førsteklasses lydoplevelse

Når Summer Jazz 2020 ændrer format fra analog til digital festival følger kvalitetsforpligtelsen selvfølgelig med. Festivalen har derfor allieret sig med B&O for at sikre en lydoplevelse af allerhøjeste kvalitet når der livetransmitteres fra de to venues – Betty Nansen Teatret på Frederiksberg og Prøvehallen i Valby med de lydmæssige og visuelle fordele, der knytter sig til disse koncertsale. Det nye format åbner samtidig op for nye muligheder som fx forskellige interaktive elementer hvor publikum kan inviteres med backstage eller får mulighed for stille spørgsmål til musikerne, ønske specifikke numre osv. Mere information herom følger løbende som musikprogrammet offentliggøres.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>