Internettrafikken afslører: Juleaften fik danskerne til at slukke skærmen
Hjem TELEKOMMUNIKATION Internettrafikken afslører: Juleaften fik danskerne til at slukke skærmen

Internettrafikken afslører: Juleaften fik danskerne til at slukke skærmen

Af Redaktionen

Allerede om eftermiddagen den 24. december slukkede danskerne for skærmen og overgav sig til julehyggen.

Særligt 18:50 var skærmene slukket i de fleste danske hjem, viser data om internettrafikken fra GlobalConnect.

Den 24. december er bestemt ikke en dag som resten af året. Faktisk er det en af de dage, hvor allerflest danskere sætter det digitale liv på pause. Det vidner data om internettrafikken tydeligt om. Juleaftensdag var datatrafikken knap 30 procent lavere end en normal søndag.

Det viser tal fra GlobalConnect, der driver over halvdelen af al datatrafik i Norden.

Datatrafikken er generelt lavere over hele dagen, men særligt ud på eftermiddagen ændrer danskernes digitale vaner sig. Mellem 16 og 21 var datatrafikken cirka 40 procent lavere end en gennemsnitlig søndag.

Knap så overraskende var dagens absolutte lavpunkt for internettrafikken i Danmark klokken 18:50 – altså lige midt i julemiddagen. Dermed tyder det på, at fjernsynene var slukkede og telefonerne gemt væk netop her, for det er streaming af videoindhold, som udgør langt størstedelen af al landets datatrafik.

Internettrafikken afslører: Juleaften fik danskerne til at slukke skærmen”I dag er der en lige linje mellem det, der optager os som danskere og mængden af datatrafik. Juleaften er samværet for størstedelen af befolkningen i centrum, og det giver et tydeligt dyk i trafikken. Tilsvarende kommer de største opsving som regel under store sportsbegivenheder som landskampe, hvor mange streamer samtidig,” siger Søren Gjevert, der er it-sikkerhedschef i fibervirksomheden GlobalConnect.

Julehygge foran skærmen
I år holdt danskerne skærmene på lavt blus frem til midnat, hvorefter forbruget nærmede sig normalen. Allerede første juledag afveg forbruget dog igen fra en ganske normal fridag.

For mange danskere er film i juledagen en del af julehyggen, og det kom også til udtryk første juledag. Her steg trafikken mere end normalt sidst på eftermiddagen, inden den – som enhver anden dag – peakede omkring klokken 20.

Ifølge Søren Gjevert er udviklingen ganske normal for juledagene, men én ting overrasker alligevel.

”Vi kan ikke se nogen udsving omkring Disneys Juleshow juleaften. Det havde vi faktisk forventet, men lige netop på det tidspunkt af dagen, faldt datatrafikken støt og roligt. Samtidig er datatrafikken generelt lavere end på en normal weekend, så danskerne ser ud til at prioritere det fysiske nærvær i julen,” siger Søren Gjevert.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>