Hjem sikkerhed Her lærer virksomhedens ledelse om it-sikkerhed gennem virtual reality

Her lærer virksomhedens ledelse om it-sikkerhed gennem virtual reality

Af Redaktionen
Her lærer virksomhedens ledelse om it-sikkerhed gennem virtual reality

Kaspersky har netop udvidet deres e-læringskoncept til virksomhedens ledelse, der har brug for en dybere indsigt i, hvordan it-sikkerhed spiller ind på forretningen.

I første omgang har Kaspersky bygget et el-kraftværk, hvor ledelsen ved selvsyn kan se, hvordan den valgte it-sikkerhedsstrategi i praksis kan påvirke deres forretning og kunder.

Hvilken betydning har it-sikkerhed egentlig for en virksomhed? Det er der nok en it-sikkerhedschef eller to, der godt kunne bruge hjælp til at forklare sin ledelse eller bestyrelse. For at gøre livet lidt lettere for både it-sikkerhedschefen og ledelsen af en virksomhed har Kaspersky skabt et virtuelt e-læringsspil, der hjælper ledelsen af en virksomhed med at forstå, hvordan it-sikkerhed påvirker forretningen og dens kunder.

De har netop udbygget deres interaktive forretningsstrategiske it-sikkerhedsspil med virtual reality, så ledelsen kan få en realistisk og illustrativ oplevelse af, hvordan forskellige it-sikkerhedstrusler og -valg kan påvirke deres forretning og kunder. I første omgang har Kaspersky opbygget et el-kraftværk, hvor ledelsen kan game sig til indsigter i de forskellige konsekvenser ved den valgte it-sikkerhedsstrategi.

Deltagerne inddeles i konkurrerende teams, og alle får forskellige roller som it-sikkerhedsmedarbejdere. Via VR overtager de kraftværkets kontrolcenter, hvor de ser en model af kraftværket og hinandens avatars. I spillet kan de se kraftværkets faciliteter og den by, de skal levere strøm til. Deres opgave bliver så at skabe en it-sikkerhedsstrategi, der sikrer, at kraftværket fungerer og skaber strøm, og dermed indtægter til kraftværket. Samtidigt skal de håndtere forskellige it-sikkerhedshændelser.

Hver handling påvirker virksomhedens budget og sikkerhedssituation og ændrer spillets plot. Det hold, der ender med den bedste økonomi ved spillets afslutning, vinder. Hvis strategien er utilstrækkelig, vil spillerne kunne se det med egne øjne. Det kan f.eks. være, at et it-angreb har resulteret i beskadiget udstyr, så der opstår strømsvigt, eller ødelagte rensningsfiltre, så luften bliver forgiftet.

Her lærer virksomhedens ledelse om it-sikkerhed gennem virtual reality

Screenshot fra Kaspersky Interactive Protection Simulation

Spillet giver deltagerne en god indsigt i, hvordan it-sikkerhed påvirker forretningen.

“Efter nedlukningen flyttede vi spillet ’Kaspersky Interactive Protection Simulation’ over i et onlineformat. Selv om dette var en stor succes, kunne vi se, at deltagerne manglede de fysiske inputs. Med virtual reality kan de nu både høre eksplosionen på fabrikken og gå hen til vinduet og se den. En sådan fordybende oplevelse øger træningens effektivitet,” siger Denis Barinov, der er leder af Kaspersky Academy.

Kaspersky Interactive Protection Simulation er en del af Kaspersky Security Awareness-porteføljen, som kombinerer moderne læringsteknikker med virksomhedens store ekspertise inden for it-sikkerhed.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>