„Best of the Best“: Jungheinrich EFG 4 modtager den højeste udmærkelse ved Red Dot Design Award
Hjem LOGISTIK/ TRANSPORT Jungheinrich EFG 4 modtager den højeste udmærkelse ved Red Dot Design Award

Jungheinrich EFG 4 modtager den højeste udmærkelse ved Red Dot Design Award

Af Redaktionen

Dobbeltsejr til Jungheinrich med den nye EFG 4-serie af gaffeltrucks, der vandt »Best of the Best«, og den mobile robot arculee M, der også vandt en Red Dot Award.

  • „Best of the Best“: Jungheinrich EFG 4 modtager den højeste udmærkelse ved Red Dot Design Award

    Elektrisk gaffeltruck med fire hjul imponerer juryen med kørekomfort og håndteringsevne

  • AMR-robotten arculee M tilbyder ‘optimal interaktion mellem menneske og maskine’

Jungheinrich EFG 4-serie af elektriske gaffeltrucks er blevet udnævnt til »Best of the Best« i Red Dot Design Award.

Det er den højeste udmærkelse, der tildeles af den internationale jury for den anerkendte pris for produkt- og industridesign.

Effektive og kraftfulde gaffeltrucks

De effektive elektriske firehjulede gaffeltrucks i EFG 4-serien har en lastkapacitet på op til 3.500 kg og er designet til hurtig håndtering af tunge laster ved intern godstransport og til brug med redskaber.
Juryen var især imponeret over det nye kabinedesign på den gaffeltrucken: Den smalle B-stolpe og de kompakte mastprofiler i kombination med et panoramatag giver et markant forbedret udsyn hele vejen rundt sammenlignet med andre gaffeltrucks. Eksperterne anerkendte også det særligt ergonomiske design af førerhuset med den lave indstigning, og den smalle ratstamme, der giver masser af plads til knæ og ben. “Gaffeltruckens ergonomiske kvalitet er fremragende”, roste juryen i sin bedømmelse.

Design med brugeren i centrum

Fra betjeningskonceptet og designet af førersædet til udsynet i førerhuset og de gennemtænkte belysningsløsninger kan man se, at hver eneste detalje er specielt designet til at opfylde brugerens behov. Ifølge juryen fører dette til ‘enestående brugskvalitet’.

“EFG 4-seriens gaffeltrucks beviser, at selv hundrede år efter opfindelsen af gaffeltrucken er det stadig muligt at forbedre kørekomforten og håndteringsevnen betydeligt” opsummerede Red Dot Award-juryen.

“For os er mennesker i centrum for designet,” siger Till Muhl, chef for industrielt design hos Jungheinrich. “Vi er nødt til at forholde os til en række forskellige brugerperspektiver, som vi alle behandler med den nødvendige respekt. Vi har designet EFG 4-serien med udgangspunkt i førerne og har dermed været i stand til at maksimere truckens sikkerhed og ydeevne.”

Jungheinrich AMR-robot arculee M modtager også Red Dot Award

Den autonome mobile robot (AMR) arculee M er den anden Jungheinrich løsning, der er blevet hædret med en Red Dot Award. Som en underkørende transportløsning kan AMR’en selvstændigt transportere laster på op til 1.300 kg på alle almindelige lastbærere med en hastighed på 1,6 m/s på lageret. Takket være sit 360° sikkerhedssensorsystem er arculee M i stand til at navigere frit inden for definerede områder, og mennesker og AMR kan samarbejde sikkert på de mest trange steder. AMR-robotten arculee M genkender selv forhindringer, kører rundt om dem eller standser automatisk, hvis det er nødvendigt, hvilket sikrer fleksibilitet og sikkerhed i ethvert anvendelsesscenarie.
“AMR-robotten arculee M imponerer med sin unikke æstetik og sikrer takket være sin sofistikerede teknologi et optimalt samspil mellem menneske og maskine”, sagde juryen og forklarede, hvorfor arculee M blev valgt til Red Dot Award

Red Dot Award

Red Dot Award har hædret verdens bedste og mest innovative produkter i over 50 kategorier siden 1955. Hvert år udvælger en international jury af uafhængige eksperter inden for design, videnskab og journalistik de produkter blandt flere tusinde indsendelser, som skiller sig ud ved deres designkvalitet. ‘Best of the Best’ er konkurrencens fornemste pris og går til banebrydende design.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>