Ny rapport: Cybersikkerhed er den vigtigste indtægtskilde for tre ud af fire it-servicevirksomheder
Hjem KASEYA Ny rapport: Cybersikkerhed er den vigtigste indtægtskilde for tre ud af fire it-servicevirksomheder

Ny rapport: Cybersikkerhed er den vigtigste indtægtskilde for tre ud af fire it-servicevirksomheder

Af Redaktionen

Kaseya har netop udgivet sin årlige MSP Benchmark-rapport, som i år kortlægger, hvordan cybersikkerhed, AI og automatisering påvirker it-professionelles arbejdsgange, work-life-balance og rekrutteringstendenser på et særdeles konkurrencepræget marked.

 Kaseya, den globalt førende leverandør af komplette løsninger inden for it- og sikkerhedsadministration til managed service providers (MSP’er) samt små og mellemstore virksomheder (SMV’er) har netop udgivet sin 2024 MSP Benchmark rapport, som omfatter 1.000 MSP’er i Nord- og Sydamerika, EMEA og APAC med svar fra både it-professionelle og fra topledere.

Rapporten viser, at cybersikkerhed er en topprioritet og et vækstområde for MSP’erne, idet 73 pct. fortæller, at det er den største indtægtskilde for virksomheden.

 Cybersikkerhed: Den største udfordring og det største vækstområde for it-professionelle
Truslen om cyberangreb fortsætter med at vægte højt hos MSP’er og deres kunder. Rapporten viser, at hele 78 pct. af respondenterne betragter cybersikkerhed som den største it-udfordring sammenlignet med 67 pct. forrige år. Samtidig pointerer respondenterne vigtigheden af, at virksomhederne fortsætter med at investere i den rette teknologi for at beskytte sig mod et konstant foranderligt trusselsbillede.

Der er positivt nyt for de SMV’er, som har investeret i den rette teknologi og de rette it-partnere. Rapporten viser nemlig, at færre SMV’er bliver ramt af cyberangreb – idet størstedelen af de adspurgte MSP’er (64 pct.) fortæller, at mindre end 10 pct. af deres SMV-kunder oplevede cyberangreb i år. Kunderne opfatter deres MSP’er som en værdifuld sikkerhedsressource, idet næsten halvdelen af MSP’erne (46 pct.) fortæller, at størstedelen af deres kunder kommer til dem for rådgivning om cybersikkerhed og for optimal håndtering af cybertrusler.

”Cybersikkerhed er et kritisk problem for MSP’er af to grunde: Det eskalerende trusselsbillede og den vedvarende udfordring med kontinuerligt at skulle bevise, at de kan levere sikkerhedstjenester af højeste kvalitet til deres kunder – en tendens vi også ser blandt de danske MSP’er,” forklarer Scott Gower, der er Regional Sales Manager og leder af det nordiske kontor hos Datto, der er en del af Kaseya. I år har vi oplevet en øget fornemmelse af, at det haster sammenlignet med tidligere år, og selv de MSP’er, der er dygtige til cybersikkerhed, kæmper med det strategiske dilemma om ressourceallokering. Undersøgelsen understreger således nødvendigheden af, at MSP’er styrker deres indsats for at imødekomme de hurtigt voksende markedskrav til cybersikkerhed.”

Ny rapport: Cybersikkerhed er den vigtigste indtægtskilde for tre ud af fire it-servicevirksomheder Automatisering og integration er nøglen til at løse it-udfordringer
Rapporten viser, at investeringer i it-administrationsløsninger med indbyggede funktioner for integration af automatisering er en topprioritet, og 85 pct. anser automatisering som en nødvendighed. Mens automatisering øger effektiviteten, hjælper integration med at skabe et samlet system: 67 pct. af it-cheferne anser således integration mellem centrale MSP-applikationer som meget vigtigt for deres arbejde.

Over tre fjerdele af deltagerne (75 pct.) er enige om, at integration mellem applikationer er tidsbesparende. Næsten tilsvarende (70 pct.) mener, at integrationen øger effektiviteten. Kombinationen af integration og automatisering sparer tid og penge blandt virksomhederne ved at strømline it-driften, hvilket ultimativt forbedrer virksomhedernes resultater.

AI-anvendelse og kompetencer i fokus
Mange it-professionelle er ivrige efter at anvende AI til at tackle udfordringer på arbejdspladsen. En tredjedel af respondenterne svarer, at de kommer til at anvende AI til at effektivisere it-rutineopgaver. Mens MSP’er og deres kunder efterhånden er begyndt at indføre AI og machine learning, vil implementeringen af teknologien imidlertid blive udfordrende ifølge 37% af de adspurgte MSP’er.

Teknologi – lige fra AI og machine learning til automatisering og integration – ændrer sig hurtigt, og MSP’erne tilpasser sig så hurtigt som muligt for at forblive i front. Det er både sværere og dyrere at tiltrække kompetente it-professionelle, som forstår de nye teknologier. Således er rekruttering den tredje mest afgørende udfordring for MSP’er i 2024.

Klik her for at downloade Kaseyas MSP Benchmark-rapport.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>