Nyt samarbejde vil revolutionere datacenterindustrien med ny AI-teknologi
Hjem SCHNEIDER ELECTRIC Nyt samarbejde vil revolutionere datacenterindustrien med ny AI-teknologi

Nyt samarbejde vil revolutionere datacenterindustrien med ny AI-teknologi

Af Redaktionen

Den første digitale tvilling, der kan simulere AI-datacentres strømforbrug fra elnet til chipniveau, er nu en realitet gennem et helt nyt samarbejde mellem ETAP, NVIDIA og Schneider Electric.

Ifølge de tre virksomheder vil teknologien markant forandre måden, man designer, driver og energieffektiviserer datacentre på.

Sammen med ETAP lancerer energioptimeringsspecialisten Schneider Electric nu den første digitale tvilling nogensinde, der helt præcist kan simulere og designe energibehovene i datacentre. Schneider Electric og ETAP – der er den førende aktør inden for design og drift af elforsyningssystemer – anvender NVIDIAs digitale platform ’Omniverse Blueprint’ til at udvikle digitale tvillinger, der samler data i alt fra mekaniske, termiske, netværk og elektriske systemer. Det gør det muligt at simulere driften af AI-datacentre og skabe en 1:1 digital kopi.

Tidligere har visualiseringen af elsystemer i datacentre kun været mulig på et mere overordnet niveau. Men med integrationen af ETAP og NVIDIA Omniverse-teknologierne kan man nu skabe en digital tvilling af datacentre, hvor flere dynamikker spiller sammen. ETAPs avancerede modelleringsværktøjer skaber nemlig en virtuel kopi af den elektriske infrastruktur og kombinerer den med realtidsdata, avancerede analyser og indsigter.

Datacentres fremtid formes af AI og intelligent strømstyring

Nyt samarbejde vil revolutionere datacenterindustrien med ny AI-teknologiMed de tre virksomheders innovation får markedet værktøjerne til at optimere driften og håndtere de arbejdsbelastninger, som AI medfører. Ultimativt er målet at øge datacentrenes effektivitet og forbedre elnettets pålidelighed og ydeevne.

“Efterhånden som it-belastningerne, der er forbundet med AI, stiger i kompleksitet og skala, er præcis strømstyring afgørende for at sikre effektivitet, driftssikkerhed og bæredygtighed,” siger Dion Harris, Senior Director for HPC og AI Factory Solutions hos NVIDIA og fortsætter:

“Gennem samarbejdet med ETAP og Schneider Electric giver vi datacenteroperatører en hidtil uset indsigt og kontrol over strømforhold, så de kan optimere deres infrastruktur, fremme AI-implementering og styrke driftens robusthed.”

Hos ETAP peger CEO, Tanuj Khandelwal, på, at samarbejdet vil give signifikante forbedringer på alle de parametre, der er, når man driver et datacenter.

“Dette samarbejde er mere end blot en teknologisk løsning. Vi gentænker fundamentalt, hvordan datacentre kan designes, drives og optimeres i AI-æraen. Ved at bygge bro mellem elektroteknik, avanceret visualisering og AI-teknologier skaber vi et nyt paradigme for infrastrukturstyring,” lyder det fra Tanuj Khandelwal, CEO for ETAP.

Pankaj Sharma, Executive Vice President for Data Centers, Networks & Services hos Schneider Electric og tilføjer:

“Samarbejde, hastighed og innovation er drivkræfterne bag den digitale infrastrukturtransformation, der er nødvendig for at imødekomme det øgede pres på it-systemerne, der er forbundet med AI. Sammen med ETAP og NVIDIA udvikler vi ikke blot datacenterteknologi – vi gør det muligt for virksomheder at optimere driften og navigere problemfrit i det stigende strømbehov, som AI medfører.”

Design og drift gentænkes

Med AI øges presset yderligere på strømforbruget i datacentre, i forhold til, hvordan belastningen ved traditionelle IT-systemer påvirker strømforbruget – især når det kommer til modeltræning og komplekse inferensprocesser, som i sidste ende også fører til højere rack-strømtæthed. Og med den hastigt voksende udbredelse af AI er det derfor afgørende, at man gentænker designet og driften af datacentre uanset størrelse, så behovet for energieffektivitet kan imødekommes.

Derfor introducerer samarbejdet også en innovativ ”Grid to Chip”-tilgang, der skal afhjælpe de store udfordringer, der er ved strømstyring, ydelsesoptimering og energieffektivitet. Som det er i dag, kan datacentreoperatører estimere det gennemsnitlige strømforbrug på rack-niveau, men med den nye digitale tvilling kan præcisionen øges ved at modellere dynamiske belastningsmønstre helt ned på chipniveau – hvilket forbedrer designet af strømsystemerne og optimerer energieffektiviteten.

 

 


Om Schneider Electric

Schneiders formål er at skabe indflydelse og gøre en forskel ved at give alle adgang til at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer og bygge bro mellem fremskridt og bæredygtighed for alle. Hos Schneider kalder vi dette Life Is On. Vores mission er at være den betroede partner inden for bæredygtighed og energieffektivisering.

Vi er en global leder inden for industriel teknologi, der bringer verdensførende ekspertise inden for elektrificering, automatisering og digitalisering til intelligente industrier, modstandsdygtig infrastruktur, fremtidssikrede datacentre, intelligente bygninger og intuitive hjem. Med udgangspunkt i vores domæneekspertise leverer vi integrerede end-to-end-livscyklus AI-faciliterede industrielle IoT-løsninger med forbundne produkter, automatisering, software og services, der leverer digitale tvillinger for at muliggøre profitabel vækst for vores kunder.

Vi er en virksomhed med et økosystem af 150.000 kolleger og mere end en million partnere, der opererer i over 100 lande for at sikre en tæt relation til vores kunder og interessenter. Vi favner mangfoldighed og inklusion i alt, hvad vi gør, og er styret af vores formål om at skabe en bæredygtig fremtid for alle. www.se.com/dk

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>