På klimakonventionen I 2015 indgik De Forenede Nationer (FN) i en global klimaaftale (Parisaftalen): En aftale om at mindske udledningen af drivhusgasser og opnå klimaneutralitet i år 2050.
Klimaneutralitet opnås når den samme mængde udledning af drivhusgasser kompenseres på forskellige måder.
Aftalen betyder ikke, at menneskelige aktiviteter ikke må udlede CO2, men at vi ikke må udlede mere CO2 end vi kan kompensere for. SALTO Systems har opnået CO2-neutralitet ved at deltage i to innovative projekter med en tredobbelt transformativ effekt på økonomien, samfundet og naturen for at opnå SALTOs målsætning om, at vores aktiviteter ikke skal have en direkte dårlig indflydelse på klimaet.
Initiativet tager udgangspunkt i ambitiøse målsætninger om mindskning af drivhusgasudledning og efterfølgende at kompensere for emissioner som ikke kunne undgås.
For at fremskynde CO2-neutralitet og bidrage til at opnå målet om reduktion af drivhusgasser som angivet i Parisaftalen og FN´s verdensmål støtter vi hos SALTO forskellige CO2-kompensationsprojekter. I alt blev de 1,721 tons af CO2 genereret i 2020 (359 fra hovedkontoret i Oiartzun, Spanien og 1,362 fordelt på kontorer og søsterselskaber verden over) udlignet i 2021 gennem to banebrydende projekter: River Chinchiná Forestry Project, Colombia (Fundación Ecodes og CeroCO2): Genplantning og beskyttelse af afvandingsområder i Andesbjergene , og Apadrina un Olivo (Sponsorering af plantning af Oliventræer) i Teruel, Spanien, for at genoprette olivenplantager og for at bekæmpe affolkning og nedlæggelse af olivenplantager i Spanien.
Den globale pandemi har bekræftet vigtigheden af miljømæssige, sociale og erhvervsmæssige hensyn. Begge projekter, udover at have en positiv indflydelse på miljøet, bidrager til kampen mod klimaforandringer og har en positiv indflydelse på det lokale samfund og dets økonomi. Dermed regenerer projekterne ikke blot forsømte naturområder og beskytter biodiversiteten, men fremmer også den socioøkonomiske udvikling i lokale fællesskaber og samfund.
- MDL Forestal Chinchiná — Columbia
Dette skovbrugsprojekt i Chinchiná flodbassin var det første projekt, der blev registreret i FN’s Clean Development Mechanisms (CDM) program i Kolumbien. Projektet garanterer flere miljømæssige fordele, bl.a. ved hjælp af kulstofopsamling- og lagring. Yderligere miljømæssige fordele inkluderer forbedret vandkvalitet og beskyttelse af områdets flora og fauna ved at skabe biologiske korridorer, der forbinder skovområder i de øverste dele af vandskellet og ved at genetablere de mest forringede områder (beskyttelse af biodiversitet).
- Apadrina un Olivo — Teruel, Spain
Hos ApadrinaUnOlivo.org er det deres mission at genoprette nedlagte olivenplantager i Oliete, en by i Teruel-regionen i Spanien, hvis befolkningstal har været faldende de seneste år. Dette miljømæssige, sociale og bæredygtige udviklingsprojekt hjælper familier, der er i risiko for at blive udstødt, og giver folk i affolkede landsbyer et job og mulighed for at udvikle distriktet. Initiativet beskytter også værdifuld flora og fauna, der er afhængige af olivenplantagerne for at overleve, og bidrager dermed også til at beskytte biodiversiteten og reducere CO2-aftrykket.
Takket være disse to projekter og andre initiativer, der alle har til formål at sænke SALTO CO2-aftryk, har SALTO opnået CO2-neutralitet på tværs af alle organisationens kontorer og fabrikker, beliggende i over 40 forskellige lande.
Saltos indsats i tal
- 100% af elektriciteten er bæredygtig. Al elektricitet, der er blevet brugt på SALTOs hovedfabrik, er bæredygtig og kommer fra vedvarende energikilder.
- 25% af elektriciteten kommer fra solenergi. SALTO har installeret 640 solpaneler på fabrikkens tag i Spanien, hvilket er det første store solcelleanlæg i SALTOs globale organisation. Derudover er der vedtaget flere initiativer for at øge energieffektiviteten, hvilket har resulteret i en nedsættelse i CO2-udledningen med 198 tons CO2 om året.
- SALTO har også minimeret anvendelsen af engangsplast i bl.a. emballage, på kontorer og i markedsføringsmateriale, og har erstattet plasten med mere bæredygtige og biologisk nedbrydelige alternativer såsom FSC-certificeret papir, cellulose og træ.
SALTOs miljøpolitik omhandler den indsats, vi gør, for at reducere organisationens CO2-aftryk. Vores fokus ligger bl.a. på at minimere vores udledning af CO2, at anvende energi på en effektiv og ansvarlig måde, og at maksimere udnyttelsen af vores ressourcer. Vi fastsætter også obligatoriske miljøstandarder, der skal overholdes af hele SALTOs organisation, inklusiv det globale netværk af kontorer og produktionsfaciliteter.