3 indgår samarbejde med dansk startup om at tilføje grøn strøm til det danske elnet
Hjem TELEKOMMUNIKATION 3 indgår samarbejde med dansk startup om at tilføje grøn strøm til det danske elnet

3 indgår samarbejde med dansk startup om at tilføje grøn strøm til det danske elnet

Af Redaktionen

3 har netop indgået en aftale med den danske startup The 0-Mission, der tilbyder virksomheder abonnement på privatfinansierede danske solcelleparker.

Med aftalen bidrager 3 med grøn strøm til det danske elnet svarende til sit eget elforbrug.

LED-lys i alle 3’s butikker, selvslukkende lys på hovedkontoret i Carlsberg Byen, løbende skift til elbiler i 3’s bilpark, introduktion af plastikbesparende E-SIM og byt-til-nyt-program. Det er bare nogle af de skridt, som virksomheden har taget løbende for at mindske sit aftryk på miljøet. Nu tager 3 så endnu et skridt på området.

3 har nemlig indgået en aftale med den danske klimastartup The 0-Mission, hvor virksomheder abonnerer på privatfinansierede danske solcelleparker. Derved begynder 3 allerede nu at bidrage til at sikre opstilling af mere grøn energi i Danmark.

”Det er ingen hemmelighed, at store virksomheder bruger meget strøm. Det er noget, vi har reflekteret en del over de senere år. Derfor er det vigtigt for os at bidrage til, at der opføres lige så meget ny grøn energi, som vi forbruger. Men det skal være på den rigtige måde. Da vi fandt frem til The 0-Mission, var der derfor ikke langt fra tanke til handling for os. Samarbejdet gør nemlig, at vi kan gøre en forskel fra første sekund. Det var netop det, vi søgte efter, for vi ville gerne gøre en forskel for klimaet så hurtigt, som vi kunne, ” siger 3’s CEO Morten Christiansen.

3 indgår samarbejde med dansk startup om at tilføje grøn strøm til det danske elnet

Fotograf: Martin Ries

”Vi ved, at rigtig mange virksomheder derude oprigtigt gerne vil gøre en forskel for klimaet, og at de ønsker at bidrage til, at der kan opføres mere grøn energi. Som teleoperatør med et stærkt brand viser 3 erhvervslivet, at der sagtens kan handles med det samme, og at der er andre muligheder end de lidt mere komplekse PPA’ere,” siger Anna Riis, der er CEO & Co-Founder i The 0-Mission.

Samarbejdet med The 0-Mission er et helt bevidst valg, da 3 har fundet en måde, hvormed virksomheden med det samme kan udligne sin CO2-udledning fra strømforbruget.

”Vores udfordring var, at vi på kort sigt gerne vil gøre noget godt for klimaet. Derfor har vi valgt at gå en vej, som sikrer, at vi bidrager til, at der opføres mere grøn strøm. Det gør vi, fordi vi gerne vil bidrage til at passe på klimaet”, siger Morten Christiansen afslutningsvist.

3 hurtige om 3’s samarbejde med The 0-Mission:

  1. Strømmen, som produceres via sit abonnement, kommer fra en ikke-statsstøttet solcellepark i Vandel nær Vejle.
  2. Ved at 3 slutter sig til en eksisterende solcelle-park, sparer samfundet CO2. Derfor skal 3 ikke først vente på at bygge et grønt energianlæg, som man ellers ville gøre med en PPA-aftale.
  3. Ifølge UNECE er den udledningsmæssige pris på 1 KWh strøm fra solcelleenergi i gennemsnit 37g Co2e i Europa, hvis man regner produktion, transport og opstilling af solpaneler ind i et livscyklusperspektiv som del af værdikæden. Til sammenligning kan andre produktionsmetoder koste helt op i hundredvis af g CO2e at producere pr. KWh.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>