Untitled 16
Hjem BÆREDYGTIGHED Dansk el-leverandør gør det nemt og billigt at være sommerhusejer

Dansk el-leverandør gør det nemt og billigt at være sommerhusejer

Af Redaktionen

Nu bliver det nemmere og billigere for danske sommerhusejere at få styr på strømmen i sommerhuset.

El-leverandøren barry giver nemlig deres kunder op til tre adresser under samme abonnement, så man kan tilføje sommerhuset gratis og følge strømforbruget time for time – i kWh, kroner og CO2.

Mange danskere holder igen i år ferie i sommerhus på dansk grund, og det øger efterspørgslen efter bedre overblik over, hvor meget en tur i sommerhuset egentlig koster. Danske sommerhuse er nemlig ofte helt eller delvist opvarmet med el-varme, og fordi vi kun bruger sommerhusene periodisk, kan det være nemt at miste overblikket over, hvad forbruget i sommerhuset koster. Samtidig betaler de fleste for et el-abonnement til hvér adresse, de har, hvilket løber op i unødvendige regninger for flere hundrede kroner om året for de danske sommerhusejere.

Hos den danske el-leverandør barry, er missionen at give danskerne et smartere og billigere strømforbrug, og det gælder også de danske sommerhusejere, der nu gratis kan tilføje sommerhuset til deres abonnement. Betaler man i dag et el-abonnement til sit sommerhus på eksempelvis 39 kr. om måneden, betyder det en besparelse på næsten 500 kr. om året blot på abonnement. Det bryder altså med en normal, hvor sommerhusejere betaler unødvendige abonnementsudgifter til den samme el-leverandør, for at få leveret strøm i deres sommerhuse. Den samlet elregning for 1 hovedadresse (eks: parcelhus) og et sommerhus (dvs et forbrug på ca. 4000+2000 kWh for et år) med barry i 2020 havde været 9,6% lavere end “kommerciel el”, som er de 30 mest solgte elprodukter som 80% af de danske husstande har idag. Det svarer til en besparelse på 1.133 kr!

For barry handler det dog ikke kun om det gratis abonnement. Virksomheden, der blev grundlagt i 2018, vil udfordre den danske el-branche ved at give kunderne kontrollen over deres strømforbrug, så de kan bruge strømmen smartere, grønnere og billigere. Som kunde får du strøm til indkøbspris, og i deres app kan du altid se, hvor meget strømmen koster nu og i de næste 24 timer, samt hvor meget du har brugt, og hvad du har betalt. Regningen betaler du løbende, så de store kvartalsregninger i postkassen er skiftet ud med et overblik i appen, hvor du faktisk kan se, hvor meget du har brugt time for time. Med det gratis tilbud til sommerhusejerne bliver det altså muligt at samle det fulde overblik i barrys app, hvor man for 359 kr. om måneden får strøm til alle sine adresser, samt det fulde overblik over det samlede forbrug.

Hos barry er man ikke i tvivl om, at det kan gøre en forskel:

Untitled 16“Vi vil gerne give strømforbrugerne de bedste forudsætninger for selv at tage smartere, billigere og grønnere valg i hverdagen. Derfor vil vi gerne gøre det nemt for sommerhusejere at tage de samme smarte valg i deres feriehjem, som de gør med barry i deres helårshjem. I sidste ende handler det om, at gøre det så nemt og tilgængeligt som muligt for danskere, at træffe de valg, der gør en forskel for pengepungen og planeten i hverdagen,” siger Christophe Lephilibert, der er marketingschef hos barry.

Klimavenlige valg med smarte elmålere

Selvom mange danskere i stigende grad tænker på miljøet og grønne løsninger i det daglige, har det ikke været nemt at gennemskue, hvornår ens strøm kommer fra klimavenlige kilder, eller hvor meget CO2 ens strømforbrug udleder. Det har givet branchen en mulighed for at markedsføre 100% grøn strøm, mens virkeligheden er, at strømmen i din stikkontakt er den samme, ligegyldig hvilken el-leverandør du har.

De fleste danske hjem har i 2020 fået nye, fjernaflæste elmåler installeret. Og det er takket være disse digitale elmålere, at barry kan hjælpe danskerne med at bruge strøm på de tidspunkter, hvor strømmen er mest klimavenlig.

”Det er vores vision at skabe den bedste digitale løsning til at styre dit strømforbrug i en grøn retning. Det gør vi ved at vise dig præcis, hvor grøn din strøm er, og hvor meget CO2 den udleder time for time – kWh for kWh. Det er et alternativ til leverandører, der lover dig 100% grøn strøm ved kasse ét uden at leve op til det.” siger Christophe Lephilibert.

Man skifter til barry direkte i deres app, der kan hentes i AppStore og GooglePlay.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>