I den perfekte verden anvender virksomheder 100 pct. af funktionaliteten i de it-løsninger, de investerer i. Men den perfekte verden eksisterer som bekendt ikke.
De 100 pct. er en utopi. I virkelighedens verden ser procentsatsen noget anderledes ud, fordi der altid vil snige sig et forsømt potentiale ind i anvendelsen af it.
Men hvad nu, hvis man i stedet for en funktionalitetsudnyttelse på 25-50 pct., som er gennemsnittet i dag, kan komme op på 60-80 pct.?
Hvor mange flere møder kan en sælger booke om måneden? Hvor meget tid kan mobile medarbejdere spare gennem mere effektive samarbejdsværktøjer? Hvor mange flere henvendelser kan kundeservice håndtere? Hvor mange flere og bedre rapporter kan ledelsen få præsenteret? Og så videre.
Der er i dag et meget stort uudnyttet forretningspotentiale, som går tabt, fordi virksomheder ikke har tiden og indsigten til at sætte sig ind, hvordan de optimerer brugen af de løsninger, de allerede har købt ind.
Der er et mønster i denne uhensigtsmæssige adfærd. Det begynder som regel med en forespørgsel fra en enhed i forretningen. Det kan eksempelvis være salg, marketing eller kundeservice. Her har man identificeret en udfordring, og så zoomer man ind på den teknologi, der kan løse udfordringen. Hvis projektet bevilliges penge, implementeres løsningen og føjer sig til virksomhedens eksisterende systemlandskab, og de operative brugere forsøger på bedste vis at drive værdi ud af det nye arbejdsredskab.
Hvad er der forkert i det, tænker du måske?
Der er først og fremmest det forkert, at it-understøttelsen af en specifik problemstilling ikke gøres til en del af en overordnet it-strategi. Den enkelte it-løsning bliver som en anden kanyle stukket ind i det betændte område, og så håber man, at det får den ønskede effekt på resten af kroppen. Nogle lykkes det, andre gange lykkes det ikke. Succesraten beror ofte på tilfældigheder.
Alternativet til denne tilgang er at lægge en overordnet enterprise- og governance-struktur ned over virksomhedens it-investeringer. Så når en forretningsenhed beklager sig over manglende funktionalitet, har centrale it-ressourcer et forkromet overblik over virksomhedens samlede systemlandskab og kan eksempelvis konstatere, at den efterspurgte funktionalitet allerede findes i platformen. Den bliver bare ikke anvendt. Med overblikket over den samlede it-arkitektur kan man også sikre, at nye forretningsapplikationer nemt integrerer med standardplatformen, så man ikke selv skal bygge og vedligeholde ny kode.
Microsoft Dynamics 365 er ikke bare en standardiseret teknologiplatform i skyen. Det er også indgangen til en bred vifte af forretningsapplikationer, der er understøttet af Dynamics 365-platformen, så al funktionalitet automatisk spiller sammen. Eksempelvis ClickDimensions Document Corepack fra MSCRMAddOns til dokumentstyring eller Provance Service Management indenfor IT Service Management.
I AlfaPeople bruger vores eksperter meget tid på, at optimere virksomheders systemlandskab, så alle brugere får præcis den understøttelse, de har brug for. Det kan være i form af bedre udnyttelse af eksisterende funktionalitet. Men det kan også være i form af indsigt i Microsofts produkt-roadmap, så virksomheden via sin rådgiver får at vide, hvilken retning pilene peger hen, og der kan investeres målrettet i fremtidens løsninger.
Teknologi er ikke bare teknologi, og funktionalitet er ikke bare funktionalitet.