AMERICA'S CUP: BARCELONA OG CATALONIEN, EPICENTRE FOR NAUTISK PASSION
Hjem EFTER ARBEJDE AMERICA’S CUP: BARCELONA OG CATALONIEN, EPICENTRE FOR NAUTISK PASSION

AMERICA’S CUP: BARCELONA OG CATALONIEN, EPICENTRE FOR NAUTISK PASSION

Af Redaktionen

Som værtsby for den næste America’s Cup, der skal afholdes i oktober 2024, vil den catalanske hovedstad fange sejlsportsverdenens opmærksomhed.

Men selvom dette store arrangement sætter regionen i fokus, har Barcelona og dens omgivelser sat standarden for nautiske sportsgrene i Middelhavet i årevis.

Det er det hellige gral for enhver havneby i verden. At byde America’s Cup velkommen betyder at træde ind i sejlsportens legende og sporten generelt. Denne konkurrence er den ældste i historien. Med den første udgave i 1851 går den endda forud for de første olympiske lege (1896). Men denne 174 år gamle “gamle dame” er ikke blevet ældre en eneste dag. Tværtimod ser hun yngre ud år efter år med teknologiske fremskridt. Denne enestående konkurrence kræver en enestående ramme.

Den 37. America’s Cup vil sætte sine master og foiler i august 2024, indtil den store finale i oktober i havnen i Barcelona. I mellemtiden vil for-regattaer finde sted fra den 14.-17. september 2023 på løbsbanen i Vilanova i la Geltrú og signalere den virkelige start på konkurrencen.

Publikum får deres første smagsprøve på America’s Cup på dette vandområde med AC40 (navnet på de deltagende både), der vil konkurrere i matchsejlads blot få meter fra havnens indgang. Tilskuerne vil ikke gå glip af noget: de vil være tæt på La Daurada tribunerne og tæt nok til at skelne de berømte “foiler”, disse tilbehør, der bogstaveligt talt får båden til at svæve på vandet!

Ingen kan forudsige, om den nuværende titelindehaver, Emirates Team New Zealand, vil beholde Silver Ewer, den ældste sportspræmie i historien. Men det vi ved, er, at Barcelona, der afholdt De Olympiske Lege i 1992 og har afholdt flere verdensmesterskabskampe i fodbold, vil leve op til begivenheden. Dette skyldes dens ultramoderne infrastruktur kombineret med en geografisk og kulturel beliggenhed, der er uovertruffen i Middelhavet.

Uanset hvor prestigefyldt America’s Cup måtte være, reserverer Catalonien ikke sine privilegier kun til den. Regionen har længe haft ry for at være nautisk konkurrencesports juvel. Derfor er det ikke overraskende, at verdenskendte begivenheder vil finde sted i dens værdsatte farvande.

En hektisk serie af konkurrencer

Optimist World Championship, der blev afholdt i juni, er netop afsluttet og vil give plads til ORC World Championship i september, der er en af de mest anerkendte sejlbane inden for nautisk sfære. I syv dage vil konkurrenterne konkurrere i regattaer langs den catalanske kyst og vende tilbage til Balearerne.

AMERICA'S CUP: BARCELONA OG CATALONIEN, EPICENTRE FOR NAUTISK PASSION

Emirates Team New Zealand training in Barcelona. Image credit: Eurosport

Catalonien er aldrig kort på konkurrencer og vil også være vært for Canoe World Championship i 2027. Efter at have vundet over Paris’ bud på at være vært, er byerne de La Seu d’Urgell og Sort blevet valgt af Den Internationale Kanoføderation til at være værter for de næste verdensmesterskaber.

Bag tiltrækningen i Barcelona gør hele regionen sit bedste for at tilfredsstille nautikentusiaster, uanset om de er professionelle eller amatører.

En ægte institution i Spanien tiltrækker nautisk turisme 2 millioner besøgende om året og genererer 2 milliarder euro om sæsonen!

Vandsport, nøglestenen i en hel region

Catalonien spiller tydeligt en stor rolle i Spaniens succes. Med sine 580 kilometer kystlinje fra Portbou i nord til La Sénia, der markerer grænsen til provinsen Castellón, er der mere end 47 havne. Regionens turistappel stopper ikke ved kysterne, da besøgende også kan nyde ferskvandet i de talrige vandveje rundt om i regionen.

Roentusiaster vil nyde Banyoles-søen (Costa Brava) med sine seks dedikerede baner eller Ebro-floden (25 kilometer er sejlbar) i Amposta. For kanosport-elskere og fans af strømforsyning går turen til Pyrenæerne til kommunerne La Seu d’Urgell, der tilbyder rafting og riverboarding, og Sort, der har 25 permanente slalomporte til træning og konkurrencer.

Catalonien er orienteret mod Middelhavet og har en række perler, der betegnes som “nautiske sports turistbyer”. Bemærkelsesværdige byer inkluderer Cambrils, Salou og L’Ametlla de Mar. Vandentusiaster og elskere af Middelhavskøkkenet kender disse navne udenad. Denne kombination findes også langs Barcelonas kyst i turistundere som Sitges, en by indlejret mellem havet, vinmarkerne og bjergene, og Mataró, der har romerske rødder.

Endelig, hvordan kunne vi glemme den berømte Costa Brava, lige nord for Barcelona. Omkring byen Girona er denne kyst fyldt med historiske steder, Salvador Dalís præg er allestedsnærværende, og selvfølgelig er der lige så mange nautiske aktiviteter som de krystalklare strande…

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>