Engelske bøger stiger i popularitet på streaming
Hjem TELEKOMMUNIKATION Engelske bøger stiger i popularitet på streaming

Engelske bøger stiger i popularitet på streaming

Af Redaktionen

Det er ikke kun i boghandlerne, at engelsksproget litteratur er på fremmarch, viser nye kvartalstal fra lydbogstjenesten BookBeat.

Nu lytter næsten 1 ud af 10 på engelsk.

– Stigningen det seneste år er markant! BookTok-sensationer som Colleen Hoover, Yellowface og Icebreaker gør det absolut spændende at følge udviklingen her, siger Marte Brunelius, Content Performance Specialist hos BookBeat.

I første kvartal af 2024 har hele syv procent af alle timer afspillet i BookBeat været på engelsk.

– Nu foregår næsten syv procent af al lytning i Danmark faktisk på engelsk. Det er betydeligt mere end i de andre nordiske lande, bortset fra Norge, hvor de norske oversættelser kommer meget senere på streaming på grund af bogloven, siger Brunelius.

At de engelsksprogede udgaver er de foretrukne i lydbogskategorien, har tidligere kun gjort sig gældende for de verdenskendte serier Harry Potter og Ringenes Herre.

– Mange vælger de engelske udgaver af netop disse serier, fordi de foretrækker selve oplæserstemmerne, Stephen Fry og Andy Serkis, der i sig selv er sensationelle. Disse serier betragtes dog nærmere som undtagelsen, da reglen er, at det lokale sprog altid trumfer i appen, siger Marte Brunelius.

Engelske bøger stiger i popularitet på streaming

Marte Brunelius, Content Performance Specialist hos BookBeat

Det seneste år er der dog dukket to helt andre engelsksprogede titler op på den danske topliste.

– Det var lidt en overraskelse i efteråret, da The Woman in Me af Britney Spears og Icebreakeraf Hannah Grace begge indtog tophitlisterne, men på engelsk. Jeg vil tro, at havde de engelsksprogede titler og de danske oversættelser været udgivet omkring samme tid i appen, så ville de danske bøger også være at finde på toplisterne. Selvom der skal noget til slå Michelle Williams indlæsning af Britney-bogen, siger Brunelius.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>