Fairphone rangerer højest på bæredygtighed hos EcoVadis
Hjem BÆREDYGTIGHED Fairphone rangerer højest på bæredygtighed hos EcoVadis

Fairphone rangerer højest på bæredygtighed hos EcoVadis

Af Redaktionen

Fairphone, den hollandske socialøkonomiske virksomhed, der skaber et marked for mere etisk produceret elektronik, har modtaget den højeste anerkendelse muligt for tech-branchen af EcoVadis, som er førende indenfor evaluering af bæredygtighed i globale forsyningskæder.

EcoVadis tildeler Fairphone en platinmedalje og en score på 88/100, som er et hop op fra sidste års score på 75/100.

Dermed er Fairphone i den øverste ene procent af alle 114.000 virksomheder, som vurderes af EcoVadis, og anerkendelsen bekræfter den hollandske producents status som førende virksomhed i branchen for bæredygtig forbrugerelektronik.

Den nye rangering understreger anerkendelsen fra førende initiativer i den globale branche, såsom UN Global Compact, the Science Based Target Fair Cobalt Alliance (FCA) og the Initiative for Responsible Mining Assurance (IRMA).

Som socialøkonomisk virksomhed har Fairphone altid haft en holistisk tilgang til bæredygtighed og fokus på at forlænge enhedernes levetid, skabe reparationsvenligt designs og at tage ansvar for produkternes fulde livscyklus. Samtidig med dette har Fairphone fokus på det sociale ansvar forbundet med produktion. Virksomheden er en pioner, når det kommer til at bruge genanvendte og ansvarligt udvundne materialer, samtidig med at arbejderne i forsyningskæden høres, og deres arbejdstilfredshed sikres. I 2019 blev Fairphone den første i elektronikindustrien, der indførte en såkaldt levelønsbonus direkte til fabriksarbejdere i deres leverandørkæder. I 2023 blev levelønsbonussen udvidet til også at indfatte arbejdere hos underleverandører.

EcoVadis er en global standard indenfor bæredygtighedsrangering af virksomheder. Rangeringen dækker fire bæredygtighedstemaer: miljø, arbejds- og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb.

Fairphone rangerer højest på bæredygtighed hos EcoVadis”Det er tredje gang i træk, at Fairphones indsats overfor både mennesker og vores klode anerkendes med EcoVadis platinmedalje. Vi er særlig stolte over at have modtaget en endnu højere score i sammenligning med tidligere år, som samtidig er den højeste scoren givet nogensinde og ikke bare i vores egen industri, men på tværs af alle industrier. Det er en stor anerkendelse af vores dedikation til ansvarlig elektronik. Vi håber, at vi kan inspirere andre i industrien til at følge Fairphones eksempel og adoptere en mere bæredygtig forretningsmodel,” siger Monique Lempers, Chief Impact Officer, hos Fairphone.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>